Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3
- Francesca
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3
Aguniu, jeśli będziesz miała sporo nasion hibiskusa to poproszę Mój kupiony w tym roku też podobno z nasionka, a nie z podziału wegetatywnego. Tyle, że ma być raczej karminowy, zobaczymy w przyszłym roku, mam nadzieję.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pole marcinkowe dosłownie wcisnęło mnie w fotel , jeszcze takiego nie widziałam. Reszt zdjęć i roślin także przypomina że już jesień ale dopóki słońce i ciepło to myślmy że wciąż mamy lato.
Staszku, pamiętam że w ubiegłym roku kosiłam do końca października - trawa jeszcze przyrastała, a przy okazji kosiarką sprzątałam opadające liście to dobra metoda i widzę, że robisz tak samo
Ewuniu, jesteśmy umówione na nasionka
witaj Majeczko! czytałam że na działce będziesz aż do czwartku? nacieszysz się różami, ale też pewnie masz sporo pracy...
pytałaś o mech wrastający w kostkę granitową - tak, ja też mam ten 'problem', ale z nim nie walczę, ponieważ póki co widzę w tym same zalety to mi się wizualnie podoba - wygląda tak naturalnie...
dzięki za miłe słowa pod adresem mojego ogrodu
Agatko - wyślij mi adres na PW, ok? zbiorę nasionka i chętnie Ci wyślę do poeksperymentowania może nawet sama spróbuję ;) swoją drogą, chodzi za mną ten karminowy...
Maju, to poletko marcinków nie jest olbrzymie, ale biorąc pod uwagę, że powstało z jednej małej sadzonki w doniczce - rozmiary wydają się i tak imponujące... codziennie otwierają się nowe pączki, więc zrobię im dziś fotki
miłej soboty wszystkim!
Ewuniu, jesteśmy umówione na nasionka
witaj Majeczko! czytałam że na działce będziesz aż do czwartku? nacieszysz się różami, ale też pewnie masz sporo pracy...
pytałaś o mech wrastający w kostkę granitową - tak, ja też mam ten 'problem', ale z nim nie walczę, ponieważ póki co widzę w tym same zalety to mi się wizualnie podoba - wygląda tak naturalnie...
dzięki za miłe słowa pod adresem mojego ogrodu
Agatko - wyślij mi adres na PW, ok? zbiorę nasionka i chętnie Ci wyślę do poeksperymentowania może nawet sama spróbuję ;) swoją drogą, chodzi za mną ten karminowy...
Maju, to poletko marcinków nie jest olbrzymie, ale biorąc pod uwagę, że powstało z jednej małej sadzonki w doniczce - rozmiary wydają się i tak imponujące... codziennie otwierają się nowe pączki, więc zrobię im dziś fotki
miłej soboty wszystkim!
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Witaj Agusiu No i doczekałyśmy się pierwszego jesiennego weekendu.
Jak na razie nie jest źle. Świeci słoneczko i jest ciepło. Najgorsze, że strasznie sucho i nawet na krzewach zaczęły żółknąć liście
Twój ogród prezentuje się wyśmienicie. Z wielką dokładnością obejrzałam pelargonie, bo widziałam u Małgosi całe poletko (nawet kilka) przyszłych roślin Miłego dnia
Jak na razie nie jest źle. Świeci słoneczko i jest ciepło. Najgorsze, że strasznie sucho i nawet na krzewach zaczęły żółknąć liście
Twój ogród prezentuje się wyśmienicie. Z wielką dokładnością obejrzałam pelargonie, bo widziałam u Małgosi całe poletko (nawet kilka) przyszłych roślin Miłego dnia
- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Aguniu, karminowe i niedrogie widziałam ostatnio w tym centrum przed Mińskiem, więc gdybyście jechali można zajrzeć ;). Choć jesień się już zbliża wielkimi krokami i nie wiem, czy nie za późno na sadzenie takich ciepłolubnych roślin .
Masz PW .
Miłego weekendu
Masz PW .
Miłego weekendu
Agnieszko,
Czekam w takim razie na zdjęcie marcinków
Zyczę przyjemnego sobotniego wypoczynku/pracy w ogrodzie (wybierz sama) - choć pierwsze wcale nie wyklucza drugiego
Czekam w takim razie na zdjęcie marcinków
Zyczę przyjemnego sobotniego wypoczynku/pracy w ogrodzie (wybierz sama) - choć pierwsze wcale nie wyklucza drugiego
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Aga, , ja nie tylko ekipa będzie miała co robić, ja dopiero po nich. Jesień jest dobra na inwestycje i zmiany.
Co do mchu, może i masz rację, zostawić niech wrasta. Mam tylko wtedy problem z czyszczeniem kostki, bo na tym muchu zatrzymuje się wszystko.
Co do mchu, może i masz rację, zostawić niech wrasta. Mam tylko wtedy problem z czyszczeniem kostki, bo na tym muchu zatrzymuje się wszystko.
Agato, PW odebrałam - bądź czujna ;) co do hibiscusów, zastanowię się czy w ogóle mam miejsce na taki krzak... tak, czy inaczej, w tym roku już szlaban na odwiedzanie szkółek i kupowanie ;) miłego weekendu!
Majeczko, moim zdaniem zostaw wrastający w kostkę mech - w granicach rozsądku - niech dodaje uroku i naturalności Twojej pięknej działeczce... miłego weekendu!
Iwonko, dzięki za odwiedziny faktycznie, jesienny weekend piękny i rozpieszcza słońcem i czystym niebem, ale listki żółkną na potęgę...
dla Ciebie poniżej pelasie i inne jednoroczne... trzymaj kciuki, żeby nasza uprawa sadzonek się powiodła relaksującego weekendu!
Marcinie, wiedziałam, że upomnisz się o poletko marcinków ;) dobrej soboty!
Majeczko, moim zdaniem zostaw wrastający w kostkę mech - w granicach rozsądku - niech dodaje uroku i naturalności Twojej pięknej działeczce... miłego weekendu!
Iwonko, dzięki za odwiedziny faktycznie, jesienny weekend piękny i rozpieszcza słońcem i czystym niebem, ale listki żółkną na potęgę...
dla Ciebie poniżej pelasie i inne jednoroczne... trzymaj kciuki, żeby nasza uprawa sadzonek się powiodła relaksującego weekendu!
Marcinie, wiedziałam, że upomnisz się o poletko marcinków ;) dobrej soboty!
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Aga piękne fotki pełne słońca
- Dyskrecja
- Od: 22 lis 2010, o 20:01
Ależ piękna,spokojna, słoneczna jesień u Ciebie Aguniu, a Sebastian K. zachwyca.
U mnie kilka lat temu nornice zjadły mu korzenie i niestety zrezygnowałam z kolejnego egz; a jest piękny.
Pozostałe Twoje kwiaty są równie zdrowe i rwą oczy
U mnie kilka lat temu nornice zjadły mu korzenie i niestety zrezygnowałam z kolejnego egz; a jest piękny.
Pozostałe Twoje kwiaty są równie zdrowe i rwą oczy
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Pięknie i spokojnie, nic tylko wypoczywać wygrzewając się w słoneczku.
Zdradź swój sposób na liście jesienne obecne w każdym zakątku ogrodu . Bo pewnie masz prawie tyle samo liści co ja, a sprzątanie ich zbliża się coraz bardziej.
Zdradź swój sposób na liście jesienne obecne w każdym zakątku ogrodu . Bo pewnie masz prawie tyle samo liści co ja, a sprzątanie ich zbliża się coraz bardziej.
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Aguś dziękuję za pelasie i jednoroczne, a także za wszystkie inne pozostałe słoneczne fotki
Gałązeczki pelargonii ukorzenią się i wyrosną z nich dorodne krzaczki...nie ma innej opcji
Gałązeczki pelargonii ukorzenią się i wyrosną z nich dorodne krzaczki...nie ma innej opcji
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jednoroczne jeszcze pieknie kwitna u ciebie.Aga,gdzie przechodzi się przez pergolę,masz większe ujęcie tej części działki,bo nie widziałam chyba jeszcze?