Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 2
- GunnarSK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 2
Dziś na działce zerwałem jeszcze jeden pomidor z tych, które ostatnio nazywam czerwone NN, ale nie wiadomo, czy nie jest rozszepiony, i wtedy mogą się pojawiać wszystkie róźne kolory (i jeszcze coś).
pozdrawiam, Gunnar
Macie piękny wysyp pomodorów
Alinko 277 coś nie daje mi spokoju ten Twój Carbon. Jak na czarnego pomidora to jakiś jasny, nie ma zielonej galaretki i komory są również w środku a powinny być tylko po obwodzie.
Alinko 277 coś nie daje mi spokoju ten Twój Carbon. Jak na czarnego pomidora to jakiś jasny, nie ma zielonej galaretki i komory są również w środku a powinny być tylko po obwodzie.
Bez przesady- GraniuGRANIA pisze:Macie piękny wysyp pomodorów
Dwóch to jeszcze nie wysyp
- GunnarSK
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
Widocznie przyjmuje się nowa pisownia.
Tak na marginesie na działce zerwałem i zjadłem całkiem żółty Złoty Ożarowski. On był malutki, wcale nie jak powinien być, ale smaczny.
Tak na marginesie na działce zerwałem i zjadłem całkiem żółty Złoty Ożarowski. On był malutki, wcale nie jak powinien być, ale smaczny.
pozdrawiam, Gunnar
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
W ubiegłym roku miałam Persimona czerwonego i żóltego. Żółty był kolorem mocnym ,prawie "dyniowym". Tak mi się kojarzył.
Asia
Asia
- Krystyna551
- 200p
- Od: 6 lip 2011, o 10:54
forumowicz, piękne zbiory:) gratuluję:)
pozdrawiam:)
Krystyna
Krystyna
Dzięki Krysiu
Ale pracy co niemiara.
Ale pracy co niemiara.
- Krystyna551
- 200p
Wiem coś na ten temat, mam już dziesiątki kilogramów przetworzonych pomidorów i cały czas nowe dojrzewają
Krystyna
Krystyna
- beti_h
- 200p
- Od: 7 mar 2012, o 10:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krysiu- zdradź nam proszę tajemnicę, jak to możliwe, że bez chemii masz tak cudowne zbiory pomidorków? Myślę, że niejednego forumowicza uszczęśliwisz tymi informacjami
Pozdrawiam Beti
Pozdrawiam Beti
- Alina-277
- 200p
- Od: 3 sty 2011, o 12:53
Chudziak ..ta sakiewka jest od Ciebie wcale nie jest samokończąca.... rośnie w dalszym ciągu i wiąże owoce...miałam swoją sakiewkę ale moje pomidory są mniejsze i bez grama piętki ...pomidor 37/4 jest mało wybarwiony na zdjęciu bo to zerwany pomidor przez pomyłkę ....są wspaniałe w twardości mają cieniutką skórkę i są bardzo dobre w smaku malinowe...
Persimona czerwonego miałam od Bogdana albo od Pelasi nie pamiętam dokładnie...
Mój Carbon nie jest czarny a czerwono - brązowya środek troszkę ciemniejszy od innych pomidorów ...z ciemniejszych mam jeszcze Rudego i Paul Robeson....
Persimona czerwonego miałam od Bogdana albo od Pelasi nie pamiętam dokładnie...
Mój Carbon nie jest czarny a czerwono - brązowya środek troszkę ciemniejszy od innych pomidorów ...z ciemniejszych mam jeszcze Rudego i Paul Robeson....
Pozdrawiam... Alina .
- Krystyna551
- 200p
Ja nie pisałam, że mam pomidory bez chemii, stosuję opryski - bez nich pewnie już dawno moje pomidory spłonęłyby na stosie.beti_h pisze:Krysiu- zdradź nam proszę tajemnicę, jak to możliwe, że bez chemii masz tak cudowne zbiory pomidorków? Myślę, że niejednego forumowicza uszcześliwisz tymi informacjamiKrystyna551 pisze:Wiem coś na ten temat, mam już dziesiątki kilogramów przetworzonych pomidorów i cały czas nowe dojrzewają
Pozdrawiam Beti
Krystyna
Krystyna
Krystyna551, forumowicz, wujeksam, alina277 i inni - macie wspaniałe zbiory, ja też trochę mam ze swoich 40 krzaczków, ale nie w takich niesamowitych ilościach jak Wy. Czytam i uczę na błędach. Już teraz wiem, że w przyszłym roku musi być porządne nawożenie rzędowe i wcześniejsze wysadzenie do gruntu.