300 m2 frajdy
- PiotrekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: 300 m2 frajdy
Witam
Widzę że mini szklarnie z butelek świetnie się sprawdzają. Na tak małej powierzchni zmieściłaś tyle roślin że ho ho. Jak Ci się sprawują szpadle Fiskarsa?
Widzę że mini szklarnie z butelek świetnie się sprawdzają. Na tak małej powierzchni zmieściłaś tyle roślin że ho ho. Jak Ci się sprawują szpadle Fiskarsa?
- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
Pozwoliłem sobie zwiedzić Twoje zacisze od początku. Piękne są te piwonie!! Długo kwitną? Hortensje, czuję, że mi się nie udadzą, potrzebuję niedużych, pięknie kwitnących krzewów.
- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Remi to Ty już rozpocząłeś sezon - pierwsze grillowanie za Wami.
Gosiu jak widać, u mnie rosną butelki, kable i inne rośliny
Piotrek narzędzia ogrodowe Fiskars - dla mnie wysoka półka. Mam szpadel, widły amerykańskie i sekator - wszystko sprawuje się medalowo. Zresztą widzisz kabel, który przecięłam tymże szpadlem ( i nic mi się nie stało )
Piotrze piwonie kwitną krótko, moje nie pachną a w dodatku trzeba później do jesieni trzymać krzak ( straszne habzie ). Ja swoje wycięłam zaraz po przekwitnięciu ( nie wiedziałam, że nie wolno ) i teraz podobno nie zakwitną mi w tym roku.
Gosiu jak widać, u mnie rosną butelki, kable i inne rośliny
Piotrek narzędzia ogrodowe Fiskars - dla mnie wysoka półka. Mam szpadel, widły amerykańskie i sekator - wszystko sprawuje się medalowo. Zresztą widzisz kabel, który przecięłam tymże szpadlem ( i nic mi się nie stało )
Piotrze piwonie kwitną krótko, moje nie pachną a w dodatku trzeba później do jesieni trzymać krzak ( straszne habzie ). Ja swoje wycięłam zaraz po przekwitnięciu ( nie wiedziałam, że nie wolno ) i teraz podobno nie zakwitną mi w tym roku.
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...hi hi to jest nas dwie ja też wycięłam piwonie po przekwitnięciu...
-
- 500p
- Od: 26 sie 2010, o 15:39
Robota u Ciebie wre a u mnie stoi
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Może mas rację z piwoniami Ale ja tak je lubię
- Ruda2011
Bo są śliczne, pachną tak.........procesją na Boże Ciało. Zawsze będą mi się kojarzyły z tym świętem. Kadzidło i piwonie
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Mariola to prawda piwonie mnie też zawsze się tak kojarzą....
ale w tym roku chyba nic nie będzie miałam jeden duży krzak i tez przycięłam jak Ty...
ale w tym roku chyba nic nie będzie miałam jeden duży krzak i tez przycięłam jak Ty...
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Witaj Mariolu
Wybrałam się na spacer zobaczyć co się dzieje na świecie
Kabelek cud ucięty, muszę namówić M na taki szpadelek. Cacko.
Czyżbyś chodziła w dzieciństwie w procesji na Boże Ciało? Ja tak, taka poprawna byłam, nie to co teraz
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
-
- 500p
- Od: 26 sie 2010, o 15:39
Mariolciu ciągle zapominam zapytać o twojego grilla. Czy mogłabyś mi powiedzieć jaki jest mniej więcej koszt wykonania takiego grilla. Zastanawiamy sie nad budową ale nie wiem ile to będzie kosztować i czy nie opłacało by się bardziej kupić "gotowca". Z góry dziękuje za odpowiedź.
Udało ci się upolować tą różę o którą pytałaś?
Udało ci się upolować tą różę o którą pytałaś?
- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
Hym... Boże Ciało, procesja, zapachy... mówisz, że krótko kwitną... trzeba to przemyśleć...Ruda2011 pisze:Bo są śliczne, pachną tak.........procesją na Boże Ciało. Zawsze będą mi się kojarzyły z tym świętem. Kadzidło i piwonie
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
może i krótko kwitną piwonie, ale za to do jesieni mają liście i pięknie wyglądające "gwiazdy" nasienne - no i ten zapach ....
- Ruda2011
Any57 dla Ciebie piękne liście do jesieni - dla mnie rozwichrzone habzie do jesieni Swoje planuję przenieść ale nie wiem gdzie.
Davussum wydaliśmy mniej niż 400 zl ( liczę z cegłą i zaprawą na daszek i kominem blaszanym. Nie liczę dojazdu i latania po OBI ) Jak pamiętasz - lato 2011 nie rozpieszczało nas słońcem - grill nie jest skończony ale materiały są.
Davussum wydaliśmy mniej niż 400 zl ( liczę z cegłą i zaprawą na daszek i kominem blaszanym. Nie liczę dojazdu i latania po OBI ) Jak pamiętasz - lato 2011 nie rozpieszczało nas słońcem - grill nie jest skończony ale materiały są.