Identyfikacja cz. 1 od 2007 - 2011
Co to za roślina? (Begonia koralowa)
Witam wszystkich
Mam dość nietypowe zdjęcie, a mianowicie tylko wierzchołek. Cała roślinka została pocięta na kawałki i o mały włos wyrzucona. Nie mogłam do tego dopuścić więc postanowiłam się nią zająć. Wierzchołek mam zamiar zasadzić z pomocą ukorzeniacza i mam nadzieję, że się przyjmie. Bardzo proszę o identyfikację rośliny i ewentualne porady.
Pozdrawiam:D
Mam dość nietypowe zdjęcie, a mianowicie tylko wierzchołek. Cała roślinka została pocięta na kawałki i o mały włos wyrzucona. Nie mogłam do tego dopuścić więc postanowiłam się nią zająć. Wierzchołek mam zamiar zasadzić z pomocą ukorzeniacza i mam nadzieję, że się przyjmie. Bardzo proszę o identyfikację rośliny i ewentualne porady.
Pozdrawiam:D
- tasior_zabrze
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 2 mar 2008, o 10:40
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Szczepka tajemniczej roślinki ( Kohleria ?)
Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji tej roślinki. Niestety nic o niej nie wiem, oprócz tego,
że jest leciutko owłosiona, a łodyżka jest podbarwione różem. Szczepka miała zaledwie
3 listki na krzyż, przez zimę troszkę podrosła pod workiem foliowym.
Dostałam ją z wymiany jako "gratisa" Niestety właścicielka też niewiele potrafiła o niej powiedzieć....
że jest leciutko owłosiona, a łodyżka jest podbarwione różem. Szczepka miała zaledwie
3 listki na krzyż, przez zimę troszkę podrosła pod workiem foliowym.
Dostałam ją z wymiany jako "gratisa" Niestety właścicielka też niewiele potrafiła o niej powiedzieć....