Kohleria - uprawa, prezentacja kwitnień
Re: Kohleria - uprawa, prezentacja kwitnień
Moje już idą spać Powoli zasychają, na następne kwiaty będę musiała poczekać.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 kwie 2013, o 18:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O widzisz jakie kohlerie mają różne pory ich zimowania , moje zapączkowane i czekam
Bożena
Moje w większości poszły spać, ale 2 zakwitły dopiero teraz. Druga to Sunshine. Może ktoś zna nazwę pierwszej?
Pozdrawiam Ula
Mój działkowy ogródek
Mój działkowy ogródek
Pozdrawiam Ula
Mój działkowy ogródek
Mój działkowy ogródek
Pozdrawiam Ula
Mój działkowy ogródek
Mój działkowy ogródek
Ula, u Ciebie też cudnie kwitną
Mam pytanie dot. przedostatniej kohlerii. Znasz może jej nazwę? Mam taką samą - NN. Właśnie rozkwitła i miałam zrobić jej zdjęcia i poprosić o identyfikację.
Mam pytanie dot. przedostatniej kohlerii. Znasz może jej nazwę? Mam taką samą - NN. Właśnie rozkwitła i miałam zrobić jej zdjęcia i poprosić o identyfikację.
U mnie ona jest opisana jako Blackberry Butterfly.
Pozdrawiam Ula
Mój działkowy ogródek
Mój działkowy ogródek
Dziękuję za pomoc w rozwiązaniu zagadki Już robię fiszkę Blackberry Butterfly.
- reni1
- 10p - Początkujący
- Od: 14 sty 2014, o 12:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie na razie jedna... na razie ciekawe czy pozostałe zakwitną?
W ogóle ciekawa sytuacja z tą kohlerią - dostałam jako ciętą szczepkę, ukorzeniłam, rosła, na jesieni zaczęła zasychać od dołu jakby od korzenia, zajrzałam do doniczki i nic pusto! To szybko ucięłam co było żywe i do wody, rośnie ale sytuacja zaczęła się powtarzać mimo że zakwitła, więc sprawdziłam co tam jest w doniczce (tym razem trochę szybciej-jeszcze nie usycha) i znowu zero kłączy. Przesadziłam do świeżej ziemi, a że taką płożącą formę nabrała to w miejscu gdzie szedł już ładny pęd przysypałam ziemia(liczę że uniknę cięcia i ponownego ukorzeniania).
NN
Tekst zmoderowany, proszę o poprawną pisownię/mod.
W ogóle ciekawa sytuacja z tą kohlerią - dostałam jako ciętą szczepkę, ukorzeniłam, rosła, na jesieni zaczęła zasychać od dołu jakby od korzenia, zajrzałam do doniczki i nic pusto! To szybko ucięłam co było żywe i do wody, rośnie ale sytuacja zaczęła się powtarzać mimo że zakwitła, więc sprawdziłam co tam jest w doniczce (tym razem trochę szybciej-jeszcze nie usycha) i znowu zero kłączy. Przesadziłam do świeżej ziemi, a że taką płożącą formę nabrała to w miejscu gdzie szedł już ładny pęd przysypałam ziemia(liczę że uniknę cięcia i ponownego ukorzeniania).
NN
Tekst zmoderowany, proszę o poprawną pisownię/mod.
-
- 10p - Początkujący
- Od: 17 lip 2017, o 13:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.