Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Zablokowany
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Re: Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo

Post »

;:oj ojej przecież to dzieła sztuki.Cudownie udekorowane ,aż żal ugryżć.Piękna ozdoba stołu.Ja mam zamiar zrobić muffinkowe reniferki :wink:
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2012, o 17:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu, Aldonko, dzięki wielkie :D Zastanawiam się, czy nie zapakować ich w celofanowe torebeczki i nie zrobić z nich dodatku do prezentów pod choinkę... Pasowałoby coś takiego?
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Oczywiście ,Że tak.Teraz takie prezenciki sa w modzie,a Twoje sa tak piękne ,Że aż żal by było je po prostu zjeść.Moja córcia zrobiła dla Babci(mojej mamy) serce z piernika.Udekorowała je pięknie,ja dziś kupiłam szeleszczący celofan i wstążkę i serduszko pójdzie w prezencie imieninowym,bo to nasza EWUNIA :wink: :wink:
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jestem za. Nie znam takiej osoby, która obdarowana Waszym pierniczkiem , nie uśmiechnęła się z radości. Taki prezencik ogromnie cieszy. Ja dodaję do prezentów konfiturę z rajskich jabłuszek z imbirem własnej produkcji. I mam nadzieję, że też sprawię radość :D
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

jakie cudne,cudne pierniczki ;:oj ;:oj ;:oj ;:215
wszystkie przepiekne i na prezencik doskonałe(konfiturki też) :tan
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Matko, to u Was to rodzinne? Znaczy się zdolności kulinarne? Ja to bym chciała tak umieć chociaż, jak Twój synek... :) Pierniczek drugi od lewej w środkowym rzędzie to absolutne arcydzieło...przez lupę go lukrowałaś? :)
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Dziewczyny ;:196 , w takim razie postanowione, będą prezenciki :D
Muszę tylko dorwać taki celofan, może w kwiaciarni odsprzedadzą, bo w sklepach to nie rzuciło mi się, żeby był... :roll:

Aldonko, moja Mama też Ewunia :D I dostanie serducho piernikowe, Konrad już nad nim pracuje :D

Olu, pomysł z konfiturką suuuper ;:138 Pewnie, że sprawisz radość i to wielką! Ja uwielbiam własnoręcznie robione prezenty, uwielbiam też takie dawać, w planach mam czekoladki jeszcze jako dodatek, produkować będę jak dojdzie czekolada, a teraz łamię głowę jak je zapakować :roll:

Asiula, dzięki ;:196

Pati, dziękuję bardzo ;:196 ;:3 Na pewno pięknie polukrujesz, już ja widziałm Twoje śliczne wianuszki, zdolniacho ;:3 Nie lukrowałam przez lupę :;230 wycięłam wielkie pierniczochy :D Są wielkości dużej, męskiej dłoni :lol:
Ja nie wiem czy rodzinne, ale jak powiedziałam "malujemy pierniczki", to Konrad na zakręcie z kuchni do pokoju nie wyrobił i ślizgiem na tyłku wjechał pod stół, tak się rozpędził :lol: Dla mnie te Jego są najpiękniejsze!
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

DOROTKO :wit Pierniczki polukrowane rewelacyjne i jak je konsumować ,bo takie piękne .Pięknie by zdobiły naturalną choinkę z pozłacanymi orzechami,czerwonymi jabłuszkami , długimi cukierkami w pozłotkach i palącymi się świeczkami w lichtarzykach ale to było dawno :;230
Pozdrawiam Ewula
juda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2008, o 20:06

Post »

cantati ;:215 ;:180 ;:180 piękne pierniczki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dorotko dobrze, że już jesteś. ;:196 Ja myślałam, że Ty tak sprzątasz, a Ty biedna zmagałaś się z gorączką. Nie forsuj się bo na pewno jesteś osłabiona. Pierniczki cudne a z Konradka będzie godny partner i następca. Może On otworzy knajpkę!
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewiczka ;:3 dzięki, u nas choinka sztuczna, ale parę pierniczków dostanie :D A taka choinka, jaką opisujesz, to mi się zawsze marzyła, ze świeczkami, ale przy dziecku to nie ma szans... Dwa lata temu widziałam taką na żywo u znajomych, no klimat niepowtarzalny ;:3 Może w przyszłym roku się uda, jak Młody nieco podrośnie :D

Juda, dzięki ;:3

Maryś
;:196 Dziękuję Ci. Jak się tu nie forsować, jak mi tak mało czasu zostało :( A łeb to mi dzisiaj chyba eksploduje. Prawie nie spałam (2 godziny jedynie). A Konradek pomaga jak umie (czasem aż za bardzo ;:224 hihihi!), to moje najdroższe szczęście i duma największa ;:167 ;:167 ;:167

Lezę dalej walczyć, teraz podłoże na tapecie, obiad muszę zrobić, odebrać Młodego z przedszkola, oblać czekoladą 2 kg nadziewanych pierniczków, udekorować 2 kg nie nadziewanych pierniczków, zrobić kruche gwiazdki z lemon curd i w końcu pranie ręczne odbębnić, bo czeka już tydzień aż się nad nim zlituję :? :? :?
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Dorotko, Twoje pierniki to mistrzostwo świata. Ja też bym chciała tak umieć. Już się wpisywałam, ale postu nie ma, to piszę drugi raz. No po prostu nie wiem co pisac, tak pięknie te pierniki ozdobiłaś ;:oj
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko ;:196 dziękuję i czerwienię się od tylu pochwał :oops:
Podejrzałam w necie takie wzorki i ponaśladowałam, w sumie nie jest to trudne, jedynie z konsystencją lukru trzeba utrafić i nie wyciąć za dużej dziurki w tutce :)
Pozdrawiam, Dorota
Zablokowany

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”