Truskawki - cz.3
Re: Truskawki - cz.3
witajcie mam pytanie może trochę śmieszne, ale truskawki mam drugi rok i brak doświadczenia.
Jak wygląda przemarznięty kwiat truskawki, u mnie było -4 i jak zmarzło to trzeba oberwać?
Jak wygląda przemarznięty kwiat truskawki, u mnie było -4 i jak zmarzło to trzeba oberwać?
pozdrawiam Karina
Ja mam pytanie związane z prawdopodobnie słodką a nawet najsłodszą odmianą truskawki Ambrozja Sopelkowa...Znalazłam w sklepie internetowym ofertę i zastanawiam się czy jest faktycznie taka smaczna.Może ktoś ma taką odmianę i podzieli się wnioskami??Czy warto ją kupić??
Pozdrawiam Ewa
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kwiatki przemarznięte miały potem czarne środki (tak wyglądały po południu po nocy z przymrozkami, a bezpośrednio rano nie wiem bo nie byłam na działce). Ja tych kwiatów nie obrywałam, same zamarły.pouder pisze:...
Moje nowe imię Szansa
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
To mi bardzo pasuje że żytnia się nadaje słoma do ściółkowania truskawek , nie muszę się już martwić
-
- 50p
- Od: 27 lut 2014, o 14:11
Ja mam agrecol switch 62,5wg od grzyba. Mam już swoje pryskać, jeszcze nie kwitną, tylko mają duże pąki schowane w krzaczkach?
Drugie pytanie, truskawki mają do stawu z rybami jakieś 10-15 metrów, środek jest bardzo toksyczny, może odpuścić pryskanie?
Drugie pytanie, truskawki mają do stawu z rybami jakieś 10-15 metrów, środek jest bardzo toksyczny, może odpuścić pryskanie?
-
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj to przykro patrzeć jak po mrozie kwiatki czarne, nie trzeba obrywać same zaschną .
U nas na szczęście nie było przymrozku....
laudanka juz pryskaj i za tydzień jeszcze raz i za tydzień jeszcze raz tylko innym środkiem z inną substancja czynną
switch 62,5wg jest bardzo dobrym środkiem , warto pryskać bo pleśń jest bardziej szkodliwa aniżeli środki przeciwgrzybowe jak się zachowuje karencję
oj tak majs troszkę ironizuje a to doświadczony plantator sporo się od niego nauczyłamAdas11 pisze:Gdzie to perzowisko kłamco !!!
Pozdrawiam Teresa
Miłe chwile dnia każdego czynią człeka szczęśliwym.
Miłe chwile dnia każdego czynią człeka szczęśliwym.
Ostatnia Szansa dzięki za informację ,kwiatki mam zmrożone tak w połowie , więc coś zostało
pozdrawiam Karina
-
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
Nakryłam truskawki białą włókniną. Koło 19:00 nastała taka dziwna bezwietrzna pogoda i czuć było nieprzyjemne zimno. Słońce zachodziło czerwono. Mimo wszystko mam nadzieję, że nie będzie przymrozku (na 1 TVP obiecywali -1).
Moje nowe imię Szansa
- pawelp1320
- Od: 1 kwie 2013, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja już wszystkie paznokcie obgryzłem przez tą pogodę. Zobaczymy jak to będzie chociaż u mnie na działce podobno mrozu nie było, ale wiecie jak to jest- "u sąsiada plus dwadzieścia,a w mym ogrodzie mrozu nieszczęścia" .
Pozdrawiam Paweł
Dziś posadziłam kolejne sadzonki i raczej przymrozek ich nie oszczędzi.
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przymrozek nie tyle zaszkodzi sadzonkom co kwiatom, jeśli akurat kwitną.
Ja zabezpieczyłam agro, spadek temperatury nie był wielki, żaden kwiatek mi nie przemarzł.
Prawdę mówiąc nie opryskiwałam nigdy swoich truskawek, nauczyłam się że są zdrowsze jak mają przewiew, nie sadzę zbyt gęsto i zostawiam spore odstępy między rzędami.
Ja zabezpieczyłam agro, spadek temperatury nie był wielki, żaden kwiatek mi nie przemarzł.
Prawdę mówiąc nie opryskiwałam nigdy swoich truskawek, nauczyłam się że są zdrowsze jak mają przewiew, nie sadzę zbyt gęsto i zostawiam spore odstępy między rzędami.
Moje niektóre miały już zielone owoce i też zapewne zmroziło je.
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;