Ogródek AGNESS
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Gosiu ja identycznie Też uwielbiam rozchodniki począwszy od wiosny, kiedy są małymi kapustkami, a skończywszy na ususzonych kwiatostanach wystających spod śniegu Muszę koniecznie posadzić sobie takiego z biało-zielonymi listeczkami, bo nie mam....
Grażynko żurawki faktycznie ukorzeniają się bez najmniejszego problemu.... nawet w upały Warto sobie je rozmnażać, bo podobno są krótkowieczne...
U mnie też niesamowicie sucho..... na szczęście nie ma upałów, bo roślinki znów by się smażyły ..... Ale deszczu i ja wyglądam....
Grażynko żurawki faktycznie ukorzeniają się bez najmniejszego problemu.... nawet w upały Warto sobie je rozmnażać, bo podobno są krótkowieczne...
U mnie też niesamowicie sucho..... na szczęście nie ma upałów, bo roślinki znów by się smażyły ..... Ale deszczu i ja wyglądam....
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Agnieszko też kocham jesień i te barwy , ale tylko wtedy jak pięknie świeci słońce i na drzewach wiszą te różnobarwne liście , zawsze to trwa zbyt krótko , a potem to już tylko szarość , a tego nie lubię .
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fajne to miejsce do siedzenia przy różach! Ale pewnie niewiele już posiedzicie, bo coraz chłodniej i wieczorem sie zmyka do domu. Floksy przekwitły
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Aguś, kocham ten Twój gęsty, barwny busz Na razie cieszy mnie każda mała, nowa rabata, może za kilka(naście) lat je połączę i też stworzą coś podobnego Choć M. pewnie będzie przeciwny, bo lubi trawnik (o skoszenie którego czasem nie mogę się doprosić ), ale może gdy cały proces rozłoży się na długie lata, to nawet nie zauważy? Rozchodnik z biało-zielonymi liśćmi mam u siebie, rośnie w słonecznym miejscu, a kwitnąć będzie o wiele później od zwykłego. Susza faktycznie daje popalić, wczoraj popadało dość mocno, niestety bardzo krótko. Trzeba stale podlewać, by rośliny dobrze przygotowały się do zimy.
Dobrego dnia
Dobrego dnia
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Agniesiu jestem szczęśliwa, że mogłam ponownie zobaczyć w realu Twój cudowny ogród, a szmaragdowa trawa, to już zupełnie nabawiła mnie kompleksów. Dziękujemy wraz z M.
Mama dziękuje za przepyszne ciasto, powiedziała, że ,,bardzo zdolna ta Pani,,.
Miłego dnia.
Mama dziękuje za przepyszne ciasto, powiedziała, że ,,bardzo zdolna ta Pani,,.
Miłego dnia.
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Ja ja lubię ten zmieniający się czas.
Czytam, że z lekka nostalgicznie się zrobiło.
Rozchodniki, żurawki etc. kofam wszystko co zielone chociaż jedno bardziej drugie mniej
Ostatnio zachciało mi się przesadzić rozchodnik, duży. Nic z nim się nie zadziało. Żaden listek nie oklapł, żeden kwiatuszek się usechł - to się nazywa wola życia rośliny
A jak tam na tarasiku, jakieś zmiany poczyniłaś?
Czytam, że z lekka nostalgicznie się zrobiło.
Rozchodniki, żurawki etc. kofam wszystko co zielone chociaż jedno bardziej drugie mniej
Ostatnio zachciało mi się przesadzić rozchodnik, duży. Nic z nim się nie zadziało. Żaden listek nie oklapł, żeden kwiatuszek się usechł - to się nazywa wola życia rośliny
A jak tam na tarasiku, jakieś zmiany poczyniłaś?
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Właściwie nie mam nic przeciw jesieni...też lubię ten nostalgiczny, magiczny czas, ale jeszcze za szybko...nie teraz...
Agnieszko skoro, tak wiele piszecie o żurawkach, to dokładnie przyjrzałam się, gdzie u ciebie rosną i kogo mają za sąsiada.
One faktycznie są wszędzie Niektórzy sadzą je w szpalerach, a u ciebie widać nawet pojedyncze egzemplarze, które efektownie wzbogacają kompozycję.
Nie wiem dlaczego nie wpadłam na to, aby posadzić je z wrzosami
Niech no tylko popada, a zaraz wzbogacę swoje wrzosowisko.
Agnieszko skoro, tak wiele piszecie o żurawkach, to dokładnie przyjrzałam się, gdzie u ciebie rosną i kogo mają za sąsiada.
One faktycznie są wszędzie Niektórzy sadzą je w szpalerach, a u ciebie widać nawet pojedyncze egzemplarze, które efektownie wzbogacają kompozycję.
Nie wiem dlaczego nie wpadłam na to, aby posadzić je z wrzosami
Niech no tylko popada, a zaraz wzbogacę swoje wrzosowisko.
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agness, widoki z Twojego ogrodu- prześliczne
-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
całe szczęście że musimy jeszcze poczekać bo czytając pomyślałam ze to już Aga wpadłam zapytać czy są grzyby w okolicy?AGNESS pisze:Majeczko jesień kocham..... właśnie za te barwy, które nas otaczają..... te brązy, rudości, czerwienie, bordo, złocistości...... wszystko aż płonie..... a ja z zachwytu się rozpływam...... jeszcze chwilkę musimy poczekać na taki widok....
Śliczny zadbany ogród
Aga no szkoda,że nie byłaś bo taka pasjonatka ogrodowa miałaby co podziwiać w Kapias ogrodzie.
Na 4 zdjęciu masz taką małą trawkę w głębi z kłosami-zastanawiam się,czy to nie ta,nad którą naszych zachwytow bylo co niemiara ,ale w ofercie jej nie mieli.Szkoda,bo mini to na obrzeża zmieszczę na przemian z żurawkami.
Na 4 zdjęciu masz taką małą trawkę w głębi z kłosami-zastanawiam się,czy to nie ta,nad którą naszych zachwytow bylo co niemiara ,ale w ofercie jej nie mieli.Szkoda,bo mini to na obrzeża zmieszczę na przemian z żurawkami.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
U mnie hortensje rosną w liście a kwiatów jak nie było tak nie ma. To już kolejny rok. W poprzednich przemarzała wiec to rozumiem, ale w tym była szczelnie ogacona...
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Agniesiu, dziś roślinki dotarły, wiesz ten koleus na żywo jest jeszcze piękniejszy