Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Gosiu ja identycznie ;:oj Też uwielbiam rozchodniki począwszy od wiosny, kiedy są małymi kapustkami, a skończywszy na ususzonych kwiatostanach wystających spod śniegu :D Muszę koniecznie posadzić sobie takiego z biało-zielonymi listeczkami, bo nie mam....

Grażynko żurawki faktycznie ukorzeniają się bez najmniejszego problemu.... nawet w upały 8-) :lol: Warto sobie je rozmnażać, bo podobno są krótkowieczne...
U mnie też niesamowicie sucho..... na szczęście nie ma upałów, bo roślinki znów by się smażyły ..... Ale deszczu i ja wyglądam....
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko też kocham jesień i te barwy , ale tylko wtedy jak pięknie świeci słońce i na drzewach wiszą te różnobarwne liście , zawsze to trwa zbyt krótko , a potem to już tylko szarość , a tego nie lubię .
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajne to miejsce do siedzenia przy różach! Ale pewnie niewiele już posiedzicie, bo coraz chłodniej i wieczorem sie zmyka do domu. Floksy przekwitły ;:145
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Aguś, kocham ten Twój gęsty, barwny busz ;:167 Na razie cieszy mnie każda mała, nowa rabata, może za kilka(naście) lat je połączę i też stworzą coś podobnego :) Choć M. pewnie będzie przeciwny, bo lubi trawnik (o skoszenie którego czasem nie mogę się doprosić :roll: ), ale może gdy cały proces rozłoży się na długie lata, to nawet nie zauważy? ;:306 Rozchodnik z biało-zielonymi liśćmi mam u siebie, rośnie w słonecznym miejscu, a kwitnąć będzie o wiele później od zwykłego. Susza faktycznie daje popalić, wczoraj popadało dość mocno, niestety bardzo krótko. Trzeba stale podlewać, by rośliny dobrze przygotowały się do zimy.
Dobrego dnia :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu jestem szczęśliwa, że mogłam ponownie zobaczyć w realu Twój cudowny ogród, a szmaragdowa trawa, to już zupełnie nabawiła mnie kompleksów. Dziękujemy wraz z M. ;:196
Mama dziękuje za przepyszne ciasto, ;:196 powiedziała, że ,,bardzo zdolna ta Pani,,. ;:108
Miłego dnia. :)
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Ja ja lubię ten zmieniający się czas.
Czytam, że z lekka nostalgicznie się zrobiło.
Rozchodniki, żurawki etc. kofam wszystko co zielone chociaż jedno bardziej drugie mniej :wink:
Ostatnio zachciało mi się przesadzić rozchodnik, duży. Nic z nim się nie zadziało. Żaden listek nie oklapł, żeden kwiatuszek się usechł - to się nazywa wola życia rośliny :D

A jak tam na tarasiku, jakieś zmiany poczyniłaś?
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Właściwie nie mam nic przeciw jesieni...też lubię ten nostalgiczny, magiczny czas, ale jeszcze za szybko...nie teraz...
Agnieszko skoro, tak wiele piszecie o żurawkach, to dokładnie przyjrzałam się, gdzie u ciebie rosną i kogo mają za sąsiada.
One faktycznie są wszędzie ;:oj Niektórzy sadzą je w szpalerach, a u ciebie widać nawet pojedyncze egzemplarze, które efektownie wzbogacają kompozycję.
Nie wiem dlaczego nie wpadłam na to, aby posadzić je z wrzosami ;:223
Niech no tylko popada, a zaraz wzbogacę swoje wrzosowisko.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agness, widoki z Twojego ogrodu- prześliczne :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

AGNESS pisze:Majeczko jesień kocham..... właśnie za te barwy, które nas otaczają..... te brązy, rudości, czerwienie, bordo, złocistości...... wszystko aż płonie..... a ja z zachwytu się rozpływam...... jeszcze chwilkę musimy poczekać na taki widok....
całe szczęście że musimy jeszcze poczekać bo czytając pomyślałam ze to już :) Aga wpadłam zapytać czy są grzyby w okolicy?
mejra2010
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 21 lis 2011, o 22:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczny zadbany ogród
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Aga no szkoda,że nie byłaś bo taka pasjonatka ogrodowa miałaby co podziwiać w Kapias ogrodzie.
Na 4 zdjęciu masz taką małą trawkę w głębi z kłosami-zastanawiam się,czy to nie ta,nad którą naszych zachwytow bylo co niemiara ,ale w ofercie jej nie mieli.Szkoda,bo mini to na obrzeża zmieszczę na przemian z żurawkami.
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

U mnie hortensje rosną w liście a kwiatów jak nie było tak nie ma. To już kolejny rok. W poprzednich przemarzała wiec to rozumiem, ale w tym była szczelnie ogacona...
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Agniesiu, dziś roślinki dotarły, wiesz ten koleus na żywo jest jeszcze piękniejszy ;:cm ;:cm ;:cm
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”