Kawałek szczęścia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kawałek szczęścia

Post »

Asiu - czekam z niecierpliwieniem na kolejną porcję fotek z Twojego ogrodu :wit
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Pat, u mnie kwiaty się rozszalały. Mam rozsadzone 70 petunii, a 3x tyle siedzi nie rozsadzone. Po co mi tyle, nie wiem. Do tego lobelie, szałwie, wczoraj rozsadziłam dalie. Miało być mało, a jest koło 40. Trochę na pewno rozdam, a reszta pewnie będzie wszędzie, gdzie to możliwe, w każdej wolnej dziurze :).

Jadziu, proszę bardzo :).

Obrazek

Kocimiętka - już się ładnie rozrasta. Przycięta, ładnie przezimowała :).

Obrazek

Barwinek przygotowuje się do kwitnienia.

Obrazek

Róża pomarszczona. Dziś trochę ją przycięłam, bo jakoś tak nieelegancko wyglądała. Gałęzie po bokach, a środek pusty.

Obrazek

I kolejny krokusik. Szykuje się ciekawy kolor.

Dziś otrzymałam paczuszkę z daliami. Na razie spokojnie poczekają na swój czas. Z ziemi wychodzą liliowce. Dostałam w ubiegłym roku siewki. Ciekawe, co z nich wyrośnie w tym roku. Kawałeczek rabatki doprowadziłam do porządku. Sprawdziłam, co się dzieje z liliami, które w ubiegłym roku przycięłam przez przypadek. Mają już kiełki, ale jeszcze daleko :), więc może zobaczę ich kolorki.
Teraz pada deszcz, ale na moje piachy to dobrze, bo już było bardzo sucho.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu -taki foliaczek to piekna sprawa ;:138 Może sama o takim pomyśle ,zawsze sie przyda :D
Podoba mi się stokrotka ;:oj
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42

Post »

Foliaczek taki bardzo zgrabny wygląda, dobrze, że masz pomocnicę to wszystko przyjemniej się robi :)
Paczka wyjechała jednak dzisiaj tylko, że syn pakował ale mam nadzieję, że porządnie to zrobił :)
Pozdrawiam Aśka
Awatar użytkownika
piatka97
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 23 mar 2014, o 22:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No no... Ładny kawałek gruntu oj a co za tym idzie ładneee pole do popisu jak dotąd idzie ci zawodowo oby tak dalej, będę Ci gorąco kibicował =0 Pozdrawiam ;)
Serdecznie Pozdrawiam ---> :)Rafał :)
"Każdy nowy dzień jest kwiatem Który zakwita w naszych rękach Tam gdzie się kocha, nigdy nie zapada noc.
Serce to cząstka człowieka, Które tęskni, kocha i czeka."
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, mam go pierwszy rok, zobaczymy, jak się sprawdzi.

Asiu, dziękuję bardzo. Będzie co robić w najbliższą sobotę, a ma być ładna pogoda :).

piatka97 czy to jest robione zawodowo to nie wiem, dopiero wszystkiego się uczę :). Trochę z czasopism, więcej z rad doświadczonych forumków :). Nazwy warzyw znam, ale kwiaty, byliny czy krzewy to dla mnie czarna magia, znam może 10 %. Mam jakiś plan w głowie i staram się go realizować, z jakim skutkiem zobaczymy w przyszłości :). Oczywiście zapraszam :).
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak tak Asiu i do Ciebie przyszła wiosenka ;:333 super foliaczek , mnie też chodzi po głowie ,ale jak wiesz u mnie nie można mieć wszystkiego od razu :wink:
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu- koniecznie napisz jak sie sprawuje ,bo może się skusze :wit
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, wiem, wiem, ale to chyba u każdego :). Czekam teraz na pieniądze ze skarbówki, to może kupię i ten duży.

Jadziu, oczywiście będę zdawała relacje, z tego, co się dzieje w moim małym foliaczku.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Asiu, bardzo zgrabny foliaczek, my z braku takowego wszystko już pod chmurka wysialiśmy. Oczywiście to, co teoretycznie już można. Sałata flancowa też wsadzona. Przeżyje- dobrze. Zobaczymy :) Stokrotki w ogóle u mnie nie chcą się rozsiewać, natomiast bratki bardzo ładnie się rozmnożyły!
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuziu, na razie trudno mi powiedzieć, czy to był dobry zakup, czy średni. Jest już, więc już jest wykorzystywany. Wczoraj się wietrzyło, dziś też, potem podlewanie i zamykamy. Na razie tylko cebulka z dymki wychodzi. Na resztę poczekamy.

Wczoraj dostałam trochę roślinek od cioci. Uwijaliśmy się, żeby je posadzić. Dziś podlałam, bo na moich piachach zaczyna robić się sucho. Zobaczymy, czy mój klimat będzie im służył.

Krokusy coraz bardziej ciągną się do słońca i nie mogę się doczekać, kiedy pokażą się w całej krasie.

Obrazek

Tulipanki też mają pączki :).

Obrazek

I jeszcze barwinek :).
Obrazek

A to prezent od Asi (Joanna_68) ;:168 .

Obrazek

I kilka nowych roślinek :).

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kilka rzeczy czeka jeszcze na posadzenie, ale to głównie zakupy biedronkowe cebulowe :).
Dziś znów pikowałam roślinki i zaczęłam się martwić, bo zaczyna mi brakować parapetów w nowym domu. Albo to dom się skurczył, albo moje rośliny rozmnożyły :;230 .

Pozdrawiam wszystkich i życzę wspaniałych dni w wiosennym ogrodzie.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Asiu piękne roślinki .Jeszcze kilku brakuje w Twoim ogrodzie :D
Pozdrawiam Alicja
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu, śliczna i kolorowa u Ciebie wiosna!
Co to za kwiatek, drugi na zdjęciu z serii nowych roślin? Oryginalny kwiatostan ma, chociaż liście do prymulki podobne...

Pozdrowienia i miłego poniedziałku!
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

;:oj Asiu ;:196 o mój wpis wcięło...to piszę drugi raz foliaczek świetny ...ja nie mam i nie będę miała
na płaskiej części ogródka mało słonka mam a na skarpie to nie dla mnie...
pięknie zaczynają pokazywać się Tobie hiacynty...a co to jest ta nowa roślinka na 6zdjęciu...
muszę i ja zobaczyć do barwinka jak czuje się przesadziłam go w jesieni pod świerk a tam mało słoneczka jest...przypomniałaś mi... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu :) ;:168 .

Aguniu, z tego, co patrzę i co przekazała ciocia to też jest prymulka tylko taka trochę inna (nie znam nazwy). Jeśli się przyjmie i zakwitnie, to pokażę. Jak się rozrośnie do będziemy dzielić :).

Misiu, no właśnie podobno prymulka :). Też mi przyszło do głowy, że przecież tego barwinka mam już trochę, to mogę go powtykać w inne miejsca.

Dobrze, że jest to forum :). Ktoś coś powie, inny podpowie i takim sposobem nasze ogrody stają się coraz piękniejsze :).
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”