Petunia z nasion cz.3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Petunia z nasion cz.3
Julka-11 uwierz mi, że bez nawozu
petunie też potrafią ładnie rosnąć
i kwitnąć.
petunie też potrafią ładnie rosnąć
i kwitnąć.
- Julka-11
- 100p
- Od: 24 sie 2010, o 15:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, dzięki.
Mariolu, oczywiście, że tak. Zgadzam się z Tobą jak najbardziej. Tym bardziej, że w zeszłym roku też mi rosły i kwitły bez nawozu
W tym roku jednak, większość czasu spędziły w foliaku - także w nocy - gdzie temperatury były zdecydowanie niższe niż w domu, a wiadomo, że w niższych wolniej się rozwijają. Dlatego chciałam im "troszkę" pomóc bo bałam się, że będą później kwitły. Ale porównując same sadzonki widać różnicę. W ubiegłym roku były bladzieńkie i wiotkie a teraz liście mają ciemniejsze i ogólnie ładniej się zagęszczają. ( pąki prawie na wszystkich przyrostach)
Mariolu, oczywiście, że tak. Zgadzam się z Tobą jak najbardziej. Tym bardziej, że w zeszłym roku też mi rosły i kwitły bez nawozu
W tym roku jednak, większość czasu spędziły w foliaku - także w nocy - gdzie temperatury były zdecydowanie niższe niż w domu, a wiadomo, że w niższych wolniej się rozwijają. Dlatego chciałam im "troszkę" pomóc bo bałam się, że będą później kwitły. Ale porównując same sadzonki widać różnicę. W ubiegłym roku były bladzieńkie i wiotkie a teraz liście mają ciemniejsze i ogólnie ładniej się zagęszczają. ( pąki prawie na wszystkich przyrostach)
- Pawel42
- 500p
- Od: 6 maja 2014, o 12:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witam.Moje petunie z nasion nadal po miesiącu są malutkie,muszę być cierpliwy,nic innego mi nie pozostaje.
Paweł
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
Julka-11 Oby tak dalej a będzie busz kwiatów.
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 500p
- Od: 24 cze 2013, o 18:06
Słuchajcie mam mały problem. Pojawił się pierwszy kwiatek i nijak się to ma do tego co na opakowaniu.
Opakowanie to akurat z internetu wyciąłem producenta chodzi o kolor mam takie same na moim opakowaniu i obok to co mi wyszło mój pierwszy własny kwiatek takie trochę 'brzydkie kaczątko". Brak nawozu?
Opakowanie to akurat z internetu wyciąłem producenta chodzi o kolor mam takie same na moim opakowaniu i obok to co mi wyszło mój pierwszy własny kwiatek takie trochę 'brzydkie kaczątko". Brak nawozu?
- Julka-11
- 100p
- Od: 24 sie 2010, o 15:05
vanyavala Czy twoje nasiona to też była mieszanka? Jeżeli tak to będziesz miał mix kolorów. Jak widzisz nawet na tym opakowaniu kolor jest jednolity ale dopisano "mieszanka". sadzonki wyglądają zdrowo i nie ma tu braku nawozu.
I jakie tam brzydkie kaczątko, bardzo ładny kolor!
Ja też uważam że to bardzo ładny kolor nikt z nas takiego chyba niema.
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 500p
- Od: 24 cze 2013, o 18:06
Mi tez się podoba mój 'kaczorek' ale spodziewałem się czegoś innego ciemnego bardziej hmm fioletowego hah:)
Jak tylko wrócę do domu sprawdzę powinienem mieć gdzieś opakowanie staram się je zawsze zostawiać, pamiętam że szukając chciałem by były jak najdłuższe i jednolite nie chciałem mixów
Jak tylko wrócę do domu sprawdzę powinienem mieć gdzieś opakowanie staram się je zawsze zostawiać, pamiętam że szukając chciałem by były jak najdłuższe i jednolite nie chciałem mixów
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Ja z własnych nasion też mam niespodzianki. Miałam białe i filetowe, a tu pojawił się biskupi.
-
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Ja siałam pierwszy i ostatni raz petunie zwisające.
Nie podoba mnie się to jak wygląda w skrzynkach.
Wiatr nimi targa na wszystkie strony.
Nie podoba mnie się to jak wygląda w skrzynkach.
Wiatr nimi targa na wszystkie strony.
Mariolu a może jeszcze się wzmocnią.
-
- 100p
- Od: 21 mar 2014, o 12:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja moje juz prawie rozsadziłam do doniczek docelowych, zostało jeszcze ok 15 ale trochę mniejsze sa i razem były siane :9
ale za to na jednej juz jest mały paczuś h dzisiaj dokupiłam w biedrone boniczki na balkon (zmoderowano/Iwona) za dwie zapłaciłam 7 zł hakiem
ale za to na jednej juz jest mały paczuś h dzisiaj dokupiłam w biedrone boniczki na balkon (zmoderowano/Iwona) za dwie zapłaciłam 7 zł hakiem
Zielony zakątek Asi http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=77283" onclick="window.open(this.href);return false;