Orka na ugorze, czyli Syringa chce mieć ogród cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Orka na ugorze, czyli Syringa chce mieć ogród cz.2

Post »

Garnek kiedyś był cały, ale załatwiłam go :wink: Pochodzi z piwnicy babci Małża, był wyszczerbiony i służył za pojemnik na jakieś mniejsze graty. U mnie był donicą, a teraz jest ozdóbką. Kiedys nie uznawałam takich rzeczy w ogrodzie, ba, nawet wydawały mi sie infantylne, ale człowiek się zmienia i teraz lubię ogrodowe gadżety. Wszystko stoi/leży na kupie na tej jednej oczyszczonej rabatce, bo na pozostałych musze dopiero porządek zrobić, a może tak zostawię, na jednej rabatce mnogość dodatków, a na reszcie stonowany styl..? :wink:
Mam taką myśl, że jak takie różne gadżety, typu garnki, budki, ceramika, stoją na początku ogrodu przy wjeździe, to ktoś, kto stoi pod bramą przynajmniej domyśli się, że tu ktoś mieszka ;:306

Obrazek

Taka różyczka rabatowa rozkwitła u mnie. Niestety nie wiem, jaka odmiana, bo kupiona u miejscowego sprzedawcy, który sprzedaje po chłopsku, czyli nazwy róż wygladają tak: "róża różowa wysoka", "róża biała niska" itd :lol:
Bea
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mi się podobają stare doniczki w ogrodach jakieś pergole, meble ogrodowe, bujaczki, no ale na pewno nie podobały by mi się poustawiane krasnale :D lubię jak jest naturalnie a nie dziwacznie i naćkane różnych rzeczy z tzw du....
Podobają mi się ogrody w stylu angielskim naturalistyczne i naturalnie piękne.
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

No nie, o krasnale to mnie chyba nie podejrzewasz?! :wink: Chociaż... raz widziałam ogródek z krasnalami, ktory mi sie podobał, z tym, że to miało sens, bo krasnale i zwierzątka nie były w całym ogrodzie, tylko w części przeznaczonej dla dzieci. Tak to bylo fajnie zestawione z częścią ogolną, że nie raziło, choć same krasnale były wątpliwej urody i ja bym takich dzieciom nie pokazywała :lol:
Bea
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

Jak jeżdżę do wawy to porodzę mijam właśnie taki sklep z ogrodowymi ozdobami typu krasnale :D
O to że masz krasnale w ogrodzie to cię nie podejrzewałam nie martw się :D
Ja niedawno sobie uświadomiłam, że najbardziej w moim stylu są ogrody angielskie, dużo roślin kwitnących, takie połączenie z naturą jak oglądam tę ogrody to widzę taki w nich spokój. Jednak u mnie pewnie wyjdzie ogród miszmasz w sumie taki styl też mi odpowiada :)
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

Bea, mam koleżankę, która w ogródku ma miniaturową ławeczkę z metaloplastyki na której siedzą babcia i dziadek. Ławeczka stoi pod niewielką magnolią i bardzo ładnie to wygląda :)
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit - Bea :wit - to sem ja, echo Twego imienia :D
Piękne, romantyczne, refleksyjne, z humorem wejście w drugi wątek - świetny pomysł.
Oczywiście zdjęcia z Twojej ogrodowej bajki i wszędobylskiego Księżyca także zachwycają.
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Syringa pisze:Moje ogrodzenie rabaty rododendronowej na podwórku, proste, ale sprawdza się, Lars nie wchodzi i nie sika na rh ;:333
Jak to dobrze mieć "normalne" psy... U nas Hektor miałby zabawę w wynoszenie patyczków, a Brutek w mig by rodki przesadził :wink: Piękne te Twoje rabatki! U mnie takiej czystej i wyplewionej nie uświadczysz ;:131
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Bea piękne widoki pokazałaś jak cudownie jest być wśród tej zieleni a od strumyka czuć powiew chłodnego powietrza to jest to. A ogrodem to się tak nie przejmuj i tak masz ślicznie Twoje czyściutkie rabatki wtulone w stare drzewa dodają uroku i tajemnicy , po prostu jest uroczo. :)
...a kubeczki masz ;:224 pasujące do ogrodnika zazdroszczę he, he :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Widać, że wracasz do zdrowia.
Twój ogród nabiera blasku. ;:138
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Ogród urządzasz bardzo mądrze i potwierdzam, jak się samemu próbuje opanować taki teren, to trzeba wszędzie robić od razu, bo inaczej zarastają nieodwiedzane rabaty
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Aaaaa!!! Marzenko! A czemu Ty mnie nie kopnęłaś w ... ?? Kompletnie zapomniałam o roślinach dla Ciebie ;:223 ;:223 A Ty nic nie mówisz?
Nagle mnie olśniło, jak uderzenie młotkiem w mózg ;:14 A niech to! Nawet cos mi chodziło gdzieś na peryferiach, że cos miałam... co ja miałam zrobić? :evil: Marzko kochana, daruj! Daruj, bo ja niepełnosprawna mózgowo jeszcze ;:180 Juz rzadko sie zdarza takie coś, ale ciągle jeszcze sie zdarza ;:223
Bea
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Beatko ;:138
Chyba jednak będę musiał się do Ciebie uśmiechnąć.
Moje eksperymenty z wyhodowaniem języczki pomarańczowej skończyły sie fiaskiem. ;:202
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Masz jak w banku. Tylko jak widać powyżej, przypominaj mi do skutku, jeśli coś będzie nie tak!

Obrazek

Mam dziś wyjątkowo kiepski dzień, źle się czuję, ledwo chodzę, juz dwa razy leżałam w łóżku :evil: Pogoda nie pomaga, bo ciśnienie niskie, a chwilami jeszcze bardziej spada. Dopiero zjadłam sniadanie, suchą grzankę orkiszową z herbatą, bo dotąd miałam mdłości. Juz dawno sie tak nie czułam ;:185 Co prawda pani doktor mówiła, żeby jeszcze sie nie przyzwyczajać do dobrego samopoczucia, ale miałam nadzieję, że takich dołów już nie bedzie. Trudno, akurat pada, więc łatwiej przekiblować taki dzień w łóżku ;:41
Bea
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”