Wszystko o... pomidorach. - 1 i 2cz.(07.10.07-30.12.09)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
-
- 10p - Początkujący
- Od: 28 maja 2008, o 09:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hmmm... to w takim razie zadziałała coca- cola? W to tym bardziej nie chce mi się wierzyć, bo na innych roślinach mszyce jak były tak i są. Znikły jedynie z pomidorów...
Informacje o podobnym działaniu aksamitek znalazłam w wątku o wzajemnym oddziaływaniu na siebie roślin. W każdym razie cieszę się że nie ma mszyc, ale nadal nie wiem czy jakoś zabezpieczać pomidory przed ulewą czy same dadzą sobie radę?
Informacje o podobnym działaniu aksamitek znalazłam w wątku o wzajemnym oddziaływaniu na siebie roślin. W każdym razie cieszę się że nie ma mszyc, ale nadal nie wiem czy jakoś zabezpieczać pomidory przed ulewą czy same dadzą sobie radę?
-
-
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To masz dobrze Andrzeju, moje się zwijają i nie mam szansy aby tak nie było.Erazm pisze:A u mnie było w tunelu dziś 40 stopnie ciepła mimo otwarcia 4 drzwi. Po opryskaniu dachu tunelu od strony zachodniej wapnem temperatura spadła o około 10 stopni. I co najważniejsze liście pomidorów się już nie "zwijają".
Namiot wietrze na okrągło, wszystko otwarte, ale i tak temperatura wynosi ponad 35 stopni.
A czy to wapno nie spłynie ?