Ogródek to moje drugie życie 7- mimozami jesień się zaczyna
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie 7- mimozami jesień się zaczyna
Krysiu i tak się obawiam,czy hortensje już nie zmarzły
Lidziu to DARK DIMENSION - jest jeszcze czarny hiacynt Midnight Mystic, ale mój raczej ten pierwszy
Lidziu to DARK DIMENSION - jest jeszcze czarny hiacynt Midnight Mystic, ale mój raczej ten pierwszy
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
DOROTKO...... a ja nawet nie pomyślałam aby hortensje okrywać mam dwie bukietowe na ROD i nigdy ich nie okrywałam i nigdy mi nie zmarzły.......zmarzła mi hortensja dębolistna na ROD a może miała za mokro....przyczyny nie poznam ale jej nie mam.
- dorcia7
Krysiu bukietowych nie okrywam tylko ogrodowe,ale też od 2 lat,fanką hortensji nie byłam ale dostałam krzewy ogrodowych i nie kwitły mi 7-8 lat,dopiero na forum wyczytałam,że wrażliwe i sporo osób okrywa ,tak tez w zeszłym roku zrobiłam i w tym sezonie miałam na nich tyle kwiatów ,że szok
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
DOROTKO...... bo ten rok był sprzyjający ogrodowym.........moje ogrodowe tez marzną ale podczas wiosennych przymrozków bo one pąki kwiatowe zawiązuja już jesienią, w marcu się rozbudzą a ZOŚKI pózniej je marnują
Dorotko, zdjęcia grzechu warte
Jeśli miałabym stworzyć top 10 moich ulubionych kwiatów, w pierwszej trójce na pewno znalazłyby się tulipany
Hiacynty wizualnie nie robią na mnie aż tak dużego wrażenia, ale zapach..
W sumie powinnam użyć czasu przeszłego "nie robiły wrażenia", bo Dark Dimension niesamowicie urokliwy, kolejna pozycja na liście wiosennych chciejstw
Jeśli miałabym stworzyć top 10 moich ulubionych kwiatów, w pierwszej trójce na pewno znalazłyby się tulipany
Hiacynty wizualnie nie robią na mnie aż tak dużego wrażenia, ale zapach..
W sumie powinnam użyć czasu przeszłego "nie robiły wrażenia", bo Dark Dimension niesamowicie urokliwy, kolejna pozycja na liście wiosennych chciejstw
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję za podanie nazw tych czarnych, będę szukać. Mój najciemniejszy hiacynt to 'Woodstok'.
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko,przygotowałaś działeczkę do zimy ,możesz spokojnie spać,miłego popołudnia portreciki tulipanków
- dorcia7
Krysiu nie jesteśmy w stanie wszystkiego przewidzieć,ja okryłam i to im nie zaszkodzi,a jak Zośka je załatwi to już trudno,przecież nie będą w kapturach do maja ,prawda??
Kasiu ja w zasadzie nie mam listy ulubionych wiosennych bo wszystkie lubię,może dlatego,że po zimie człowiek spragniony kolorów ,zapachów ?? właśnie za zapach hiacynty lubię ,robiłam błąd bo kiedyś sadziłam je pojedynczo,teraz w grupach minimum trzy cebule -bo taki efekt robi wrażenie
Kasiu ja w zasadzie nie mam listy ulubionych wiosennych bo wszystkie lubię,może dlatego,że po zimie człowiek spragniony kolorów ,zapachów ?? właśnie za zapach hiacynty lubię ,robiłam błąd bo kiedyś sadziłam je pojedynczo,teraz w grupach minimum trzy cebule -bo taki efekt robi wrażenie
- dorcia7
Lidko jesienią były w sprzedaży ,dość drogo bo ponad 18 zeta za 1 cebulę,moje były na pewno tańsze-był to zestaw 3 cebul ,określone na aukcji jako " hiacynt prawie czarny " -nazwy szukałam i znalazłam te co Ci podałam,aż tyle w kolorze ciemnym nie ma,Woodstok też mam
Grażynko nie mam wyjścia,spać spokojnie muszę bo uwielbiam spać ,a rośliny muszą sobie radzić -znowu mroźny dzień
Grażynko nie mam wyjścia,spać spokojnie muszę bo uwielbiam spać ,a rośliny muszą sobie radzić -znowu mroźny dzień
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Bardzo masz śliczny ogród .
Tyle pięknych roślin , bardzo kolorowo, gratuluję
Tyle pięknych roślin , bardzo kolorowo, gratuluję
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Ja też kochanie
Mam duży ogród po sąsiedzku , jak wszystko zakwita mogę patrzeć całymi godzinami, balsam na mą duszę .
Mam duży ogród po sąsiedzku , jak wszystko zakwita mogę patrzeć całymi godzinami, balsam na mą duszę .