Leśne ranczo nad wodą I.
- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Leśne ranczo nad wodą I.
Madziu, czekałam na takie zdjęcia pashminki Wspaniała jest naprawdę poważnie zastanawiam sie nad jej nabyciem. Mówiono mi, że potrafi mumifikować pąki, ale u Cienie tego nie widać .... Napisz coś więcej
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Madziu ale Ty masz fajny skalniaczek Musisz go obfocić dokładniej.
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
O katalogach proszę nie wspominać bo ja nie tylko się ślinię ale i drapię "co robić" , dostałam tez od Pana Pajdy.
Czytam o hortensji Anabell też mam od Ewy i powiem nie przykrywałam na zimę, dały radę. Ukorzenianie hortensji to naprawdę łatwe czasem można nawet nagiąć łodyżkę do ziemi i sama da już radę puścić korzenie. Anabell to żywotna i zdrowa roślina z czasem będzie wymagała solidnych podpór.
Czytam o hortensji Anabell też mam od Ewy i powiem nie przykrywałam na zimę, dały radę. Ukorzenianie hortensji to naprawdę łatwe czasem można nawet nagiąć łodyżkę do ziemi i sama da już radę puścić korzenie. Anabell to żywotna i zdrowa roślina z czasem będzie wymagała solidnych podpór.
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madziu, Pashmina piękna A jak spisała się ta pierwsza - niby Pashmina? Nabrałaś przekonania, że nią jest czy wręcz przeciwnie? A może trafiłaś na jej właściwe imię? Czy w skrzyni rośnie dzwonek kropkowany? Nie wiem czy to zasługa ujęcia, ale wydaje się być ogromny. Przynajmniej w porównaniu do moich maleństw Jak pewnie wiesz, nastrój mam dziś podły, więc tym bardziej dziękuję za porcję soczystych, ciepłych fotek A najbardziej za moją ulubioną mobilną roślinkę - Foxerus Canis
PS. Doszedł do mnie katalog Lily... - wczoraj
PS. Doszedł do mnie katalog Lily... - wczoraj
- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Madziu Pashmina zachwyca . Przepiekna to róża, jest wyjątkowa, nawet z tymi plamkami Może kiedyś się na nią skuszę
Skalniaczki słodkie, kolorowe. A zwróciłam uwagę na roślinkę w tej skrzyneczce , przypomina dzwonek , co to jest Madziu ?
Foxter uroczy psiak, do miziania Ile on ma lat ? Mordka mówi coś o wieku, czy to taka jego uroda ?
Już o klematisach nie wspomnę , Ach ! zazdroszczę Ci ich, są fantastyczne
Skalniaczki słodkie, kolorowe. A zwróciłam uwagę na roślinkę w tej skrzyneczce , przypomina dzwonek , co to jest Madziu ?
Foxter uroczy psiak, do miziania Ile on ma lat ? Mordka mówi coś o wieku, czy to taka jego uroda ?
Już o klematisach nie wspomnę , Ach ! zazdroszczę Ci ich, są fantastyczne
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Madziu cudne skalniaczki . Pashmina zaczyna i mi wpadać w oko coraz bardziej . Kto wie . To nieprawdopodobne jak ona jest " napakowana" płatkami. Białoboki zawsze mi się podobały a ja mam podobną miniaturke Świerk Daisy White i ponoć wiosną ma takie ładne przyrosty - zobaczymy. Zastanawiam się czy Foxer nie niszczy Ci rabat ? Właśnie z tego względu jeszcze nie mamy psa. Jestem rozdarta bo z jednej strony chcialabym mieć ale to i obowiazek a z drugiej strony jak pomyślę, że mógłby zniszczyc moje młode rośliny to poplakalabym się chyba.
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Madziu, różyczka przecudna. Ale w tej chwili bardziej oko zawiesiłam na przecudnej urody liliach.
Czy masz u siebie jakieś róże półpełne?
Czy masz u siebie jakieś róże półpełne?
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Oj coś czuję Madzia, że po Twoim ostatnim wpisie i zdjęciach grono posiadaczy Pashminy powiększy się sporo, nie wyłączając oczywiście i mnie Na razie tak urzekła mnie chyba tylko Herzogin Christiana, no może jeszcze charming piano. Pierwszą mam od zeszłego sezonu, drugą sadziłam na jesień. W takim razie nie pozostało mi już nic innego jak w tym sezonie dokupić Pashminę i będę miała juz komplecik tych dla mnie naj
Minął rok a ja ciągle nie wiem,co wy w Pashminie widzicie,dla mnie jest nudna
Za to skalniaczek bardzo zgrabny
Dzwonek ma śliczne kropki
Za to skalniaczek bardzo zgrabny
Dzwonek ma śliczne kropki
Mnie też nie rusza... Już taki Chopin jest od niej dużo ładniejszy Mam na liście chciejstw ponad 60 róż i nie ma jej wśród nich. Wiec ja wam tych krzaczków na pewno nie wykupię
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja również Pashminy nie kupię, ale nie dlatego że nie chciałabym jej mieć. Przeciwnie, bardzo bym chciała, tylko muszę chciejstwo odłożyć na później, bo na najbliższy sezon już wyczerpałam budżet.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Ela_2015
- 500p
- Od: 26 gru 2015, o 16:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj.Moje pierwsze wrażenie jakie u Ciebie na ranczu doznałam są nie do opisania.
Miałałam niezłą lekturę i powiem Ci ciekawą i pełną inspiracji oczywiście z Twojej strony.
Z takiej łąki zrobiłaś z M przepiękne miejsce godne pozazdroszczenia.
Przepięknie jest u Ciebie ,masz piękne clematisy ,róże, lilie itd.
Nawet studnię zrobiliście ale musisz przyznać ,że ta działka niezłe finanse Ci pochłonęła.
Wiesz oglądając tak sobie myślałam,masz ładne elementy ozdobne i nie boisz się,że ci mogą ukraść.
Toż to prawie mały raj w ranczu
Wielkie wyrazy uznania z mojej strony gratulacje
Mam do Ciebie pytanko ,zauważyłam clematisa Sieboldina powiedz mi czy rośnie w gruncie czy też zimuje w gruncie i jak się sprawuje.
Już od dawna mam na niego chrapkę ale się jakoś ociągam ,różnych opinii się naczytałam zwłaszcza o jego delikatności.
Pozdrawiam.
Miałałam niezłą lekturę i powiem Ci ciekawą i pełną inspiracji oczywiście z Twojej strony.
Z takiej łąki zrobiłaś z M przepiękne miejsce godne pozazdroszczenia.
Przepięknie jest u Ciebie ,masz piękne clematisy ,róże, lilie itd.
Nawet studnię zrobiliście ale musisz przyznać ,że ta działka niezłe finanse Ci pochłonęła.
Wiesz oglądając tak sobie myślałam,masz ładne elementy ozdobne i nie boisz się,że ci mogą ukraść.
Toż to prawie mały raj w ranczu
Wielkie wyrazy uznania z mojej strony gratulacje
Mam do Ciebie pytanko ,zauważyłam clematisa Sieboldina powiedz mi czy rośnie w gruncie czy też zimuje w gruncie i jak się sprawuje.
Już od dawna mam na niego chrapkę ale się jakoś ociągam ,różnych opinii się naczytałam zwłaszcza o jego delikatności.
Pozdrawiam.
Ela
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Madziu, Twoja różanka co roku będzie piękniejsza a clematisy dorodniejsze.
Dziś zafascynowałam się fantastycznymi liliami i ta kolekcja również Ci się powiększa.
Dziś zafascynowałam się fantastycznymi liliami i ta kolekcja również Ci się powiększa.