Leśne ranczo nad wodą I.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Leśne ranczo nad wodą I.

Post »

Madziu, czekałam na takie zdjęcia pashminki ;:333 Wspaniała jest ;:167 naprawdę poważnie zastanawiam sie nad jej nabyciem. Mówiono mi, że potrafi mumifikować pąki, ale u Cienie tego nie widać .... Napisz coś więcej ;:108
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu ale Ty masz fajny skalniaczek ;:oj Musisz go obfocić dokładniej.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

O katalogach proszę nie wspominać bo ja nie tylko się ślinię ale i drapię "co robić" :wit, dostałam tez od Pana Pajdy.
Czytam o hortensji Anabell też mam od Ewy i powiem nie przykrywałam na zimę, dały radę. Ukorzenianie hortensji to naprawdę łatwe czasem można nawet nagiąć łodyżkę do ziemi i sama da już radę puścić korzenie. Anabell to żywotna i zdrowa roślina z czasem będzie wymagała solidnych podpór.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu, Pashmina piękna ;:167 A jak spisała się ta pierwsza - niby Pashmina? Nabrałaś przekonania, że nią jest czy wręcz przeciwnie? A może trafiłaś na jej właściwe imię? Czy w skrzyni rośnie dzwonek kropkowany? Nie wiem czy to zasługa ujęcia, ale wydaje się być ogromny. Przynajmniej w porównaniu do moich maleństw :) Jak pewnie wiesz, nastrój mam dziś podły, więc tym bardziej dziękuję za porcję soczystych, ciepłych fotek ;:180 A najbardziej za moją ulubioną mobilną roślinkę - Foxerus Canis ;:167 ;:215
PS. Doszedł do mnie katalog Lily... - wczoraj ;:224
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Madziu Pashmina zachwyca ;:138 . Przepiekna to róża, jest wyjątkowa, nawet z tymi plamkami ;:215 Może kiedyś się na nią skuszę ;:173
Skalniaczki słodkie, kolorowe. A zwróciłam uwagę na roślinkę w tej skrzyneczce , przypomina dzwonek , co to jest Madziu ?
Foxter uroczy psiak, do miziania ;:168 Ile on ma lat ? Mordka mówi coś o wieku, czy to taka jego uroda ?
Już o klematisach nie wspomnę , Ach ! ;:oj ;:oj zazdroszczę Ci ich, są fantastyczne ;:333
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Madziu cudne skalniaczki ;:215 . Pashmina zaczyna i mi wpadać w oko coraz bardziej . Kto wie ;:224 . To nieprawdopodobne jak ona jest " napakowana" płatkami. Białoboki zawsze mi się podobały a ja mam podobną miniaturke Świerk Daisy White i ponoć wiosną ma takie ładne przyrosty - zobaczymy. Zastanawiam się czy Foxer nie niszczy Ci rabat ? Właśnie z tego względu jeszcze nie mamy psa. Jestem rozdarta bo z jednej strony chcialabym mieć ale to i obowiazek a z drugiej strony jak pomyślę, że mógłby zniszczyc moje młode rośliny to poplakalabym się chyba.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Madziu, różyczka przecudna. Ale w tej chwili bardziej oko zawiesiłam na przecudnej urody liliach. ;:138

Czy masz u siebie jakieś róże półpełne?
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Oj coś czuję Madzia, że po Twoim ostatnim wpisie i zdjęciach grono posiadaczy Pashminy powiększy się sporo, nie wyłączając oczywiście i mnie :heja Na razie tak urzekła mnie chyba tylko Herzogin Christiana, no może jeszcze charming piano. Pierwszą mam od zeszłego sezonu, drugą sadziłam na jesień. W takim razie nie pozostało mi już nic innego jak w tym sezonie dokupić Pashminę i będę miała juz komplecik tych dla mnie naj ;:198
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Minął rok a ja ciągle nie wiem,co wy w Pashminie widzicie,dla mnie jest nudna ;:306
Za to skalniaczek bardzo zgrabny ;:108
Dzwonek ma śliczne kropki ;:173
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Mnie też nie rusza... Już taki Chopin jest od niej dużo ładniejszy :D Mam na liście chciejstw ponad 60 róż i nie ma jej wśród nich. :uszy Wiec ja wam tych krzaczków na pewno nie wykupię :twisted:
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja również Pashminy nie kupię, ale nie dlatego że nie chciałabym jej mieć. Przeciwnie, bardzo bym chciała, tylko muszę chciejstwo odłożyć na później, bo na najbliższy sezon już wyczerpałam budżet. :;230 :;230
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Ela_2015
500p
500p
Od: 26 gru 2015, o 16:20

Post »

Witaj.Moje pierwsze wrażenie jakie u Ciebie na ranczu doznałam są nie do opisania.
Miałałam niezłą lekturę i powiem Ci ciekawą i pełną inspiracji oczywiście z Twojej strony.
Z takiej łąki zrobiłaś z M przepiękne miejsce godne pozazdroszczenia.
Przepięknie jest u Ciebie ,masz piękne clematisy ,róże, lilie itd.
Nawet studnię zrobiliście ale musisz przyznać ,że ta działka niezłe finanse Ci pochłonęła.
Wiesz oglądając tak sobie myślałam,masz ładne elementy ozdobne i nie boisz się,że ci mogą ukraść.
Toż to prawie mały raj w ranczu ;:108 ;:63 ;:63 ;:63 ;:63
Wielkie wyrazy uznania z mojej strony gratulacje ;:333

Mam do Ciebie pytanko ,zauważyłam clematisa Sieboldina powiedz mi czy rośnie w gruncie czy też zimuje w gruncie i jak się sprawuje.
Już od dawna mam na niego chrapkę ale się jakoś ociągam ,różnych opinii się naczytałam zwłaszcza o jego delikatności.
Pozdrawiam.
Ela
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Madziu, Twoja różanka co roku będzie piękniejsza a clematisy dorodniejsze. ;:215 ;:215
Dziś zafascynowałam się fantastycznymi liliami i ta kolekcja również Ci się powiększa. ;:138 ;:138
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”