Dynia - wszystko o odmianach i uprawie cz.8
- marcin10312
- 500p
- Od: 27 mar 2013, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Dynia - wszystko o odmianach i uprawie cz.8
Różni się czymś ta Dynia Field od tych innych jadalnych? Można coś z niej zrobić?
Pozdrawiam Marcin
- seba1999
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ona jest podobna do dyni Atlantic Giant ( też jest jadalna), hoduje się ją na wynik lub do spożywania. Ja nie dawałem żadnego nawozu pod nie (miałem dwa owoce), rosły na samym oborniku. Chyba jest jadalna To się okaże wkrótce
W tym sezonie po raz pierwszy posiałam dynię. Pod choinką, obok chrzanu.Przez długi czas były tylko liście, teraz ma zawiązane 4 kule, sznur rośliny płoży się po fasoli.
Czy powinnam uszczknąć już wierzchołek, żeby zdążyły wyrosnąć?
Patrząc na Wasze okazy, widzę, że moja dynia coś późno wystartowała ze wzrostem.No ale traktowałam ją trochę "po macoszemu", bo nieczęsto podlewałam.
-- Wt 06 wrz 2016 20:47 --
W tym sezonie po raz pierwszy posiałam dynię. Pod choinką, obok chrzanu.Przez długi czas były tylko liście, teraz ma zawiązane 4 kule, sznur rośliny płoży się po fasoli.
Patrząc na Wasze okazy, widzę, że moja dynia coś późno wystartowała ze wzrostem.No ale traktowałam ją trochę "po macoszemu", bo nieczęsto podlewałam.
-- Wt 06 wrz 2016 20:47 --
- marcin10312
- 500p
- Od: 27 mar 2013, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
mirka2 dynia całkiem fajna. A nie wiesz co to za odmiana? Dopiero zawiązała owoce, ale czy zdąży dojrzeć to jest pytanie.
Pozdrawiam Marcin
Też się zastanawiam, bo na innych działkach widziałam wyrośnięte już kolosy.
Chociaż zauważyłam, że ostatnio jak podlałam, to już po kilku dniach wyraźniej ruszyła. Wodę na działkach mamy w określonych godzinach, a nie zawsze akurat jestem w tym czasie, żeby podlać. A jaka to odmiana, sprawdzę jutro, bo torebeczkę z nasionami mam na działce.
Chociaż zauważyłam, że ostatnio jak podlałam, to już po kilku dniach wyraźniej ruszyła. Wodę na działkach mamy w określonych godzinach, a nie zawsze akurat jestem w tym czasie, żeby podlać. A jaka to odmiana, sprawdzę jutro, bo torebeczkę z nasionami mam na działce.
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Bardzo, bardzo proszę, jeśli macie namiar na jakiś zagraniczny, sprawdzony sklep z nasionami dyni, który wysyła do Polski paczki/listy, to byłabym niezmiernie wdzięczna za namiary, może na priv coby modki nie wycięły. Chciałabym kupić oryginalne nasiona, a w naszych sklepach wybór jest dość ubogi. Zawiodłam się na nasionach z all..o. Plisss
Ja kupowałam w kcb samen i http://www.bobby-seeds.com/index.php
- MoWo
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 13 wrz 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tylko weź pod uwagę że i w teoretycznie najpewniejszych sklepach też się pomyłki zdarzają .
I tu i tu kundelki mi się zdarzyły.
I tu i tu kundelki mi się zdarzyły.
Pozdrawiam Wojtek
Zielonajagoda, ja mam dobre doświadczenia z obu sklepów, żadnej pomyłki nie miałam, więc polecam
- zielonajagoda
- Kontakt:
Ario, pięknie Ci dziękuję
MoWo, wiadomo że tam gdzie człowiek tam zawsze możliwa pomyłka. Nie chodzi mi o pomyłkę a o mieszańce sprzedawane pod oryginalną nazwą, mam takie niewiadomo co właśnie z all..o gdzie ta sama odmiana ma owoce podłużne i okrągłe spłaszczone , za to ze sklepu Luty Jacek wszystko się zgadza. Gdzie człowiek tam pomyłki się mogą zdarzyć, pomyłki tak, ale nie oszustwa
MoWo, wiadomo że tam gdzie człowiek tam zawsze możliwa pomyłka. Nie chodzi mi o pomyłkę a o mieszańce sprzedawane pod oryginalną nazwą, mam takie niewiadomo co właśnie z all..o gdzie ta sama odmiana ma owoce podłużne i okrągłe spłaszczone , za to ze sklepu Luty Jacek wszystko się zgadza. Gdzie człowiek tam pomyłki się mogą zdarzyć, pomyłki tak, ale nie oszustwa
- zielonajagoda
- Kontakt: