Wiosna cz. 35

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosna cz. 35

Post »

Marysiu dzień dłuższy i cieplejszy to coś dla mnie :D .
Widzę szron ;:202
Miłego dnia ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Piękne słoneczko, u mnie na szczęście przymrozków na razie brak :D Na szczęście mówię, bo kupne róże wsadziłam na razie do doniczek i stoją na zewnątrz, uznałam, że im później się obudzą tym lepiej :D na razie nie mam czasu na zrywanie darni, żeby zrobić nową rabatę, Mama też nie ma czasu na ogród (dla niej jeszcze zresztą za zimno żeby wychodzić, lubi ciepło :wink: ) ani na dom, bo kończy powieść i tylko o tym słyszę jak jestem w domu ;:108
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Maryś pilnowałam i znalazłam się na trzeciej stronie :oops:
Zdjęcia kwitnących roślin dodają dużo energi, a to trzeba nam żeby ogarnąć bajzel po zimie w ogródkach.
;:3 ;:3 ;:3 na każdy dzień.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Marysiu nawet gdybym wstawała o 5 to i tak nie będę na bieżąco z wiadomościami w twoim wątku idziesz jak burza.
Ale jak przysiądę to nadrabiam.
U mnie dzisiaj też ;:3 pięknie za oknem świeci i juz mam plan na całe popołudnie, nie wiem czy czytałaś u mnie jakie dziadostwo znalazłam na różach ;:223
Plany realizuj a ja będę kibicować i się motywować bo też troszkę ich mam.

;:196
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Melduję się i ja w nowym wątku :wit
Przeczytałam Twoje wiosenne plany i aż się zmęczyłam od samego czytania :lol: Ale sobie narzuciłaś! Będę oczywiście gorąco kibicować, by wszystko udało się zrobić, a nawet w międzyczasie odpocząć z kawką w ogródku. Ależ ta pogoda nas "dzieli", niby to nie tak daleko, a aura już inna, u mnie właśnie w tym tygodniu przymrozki się skończyły i dziś nawet grzejnika nie włączałam. Weekend ma być nieco chłodniejszy, ale przyszły tydzień wiosna pełną gębą :wink:
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu, oj mrozić jeszcze będzie pewnie jakiś czas, ale i tak idzie ku dobremu, słonko pojawia się częściej, a to już coś... byle się tylko na nas nie obraziło :wink:

A co do szamba, to może gdzieś z boczku ze dwie brzózki (pendulę, abo tradycyjną, naszą piękna, pospolitą brodawkową), osuszają teren wszelkie wierzby (np. iwa pendula, wierzba skupiona jest też w wersji pendula, Hakuro Nishiki), lipy (będzie kwiatek na herbatkę, ale jak parkowane są auta w pobliżu to lepiej nie, bo spadź z nich cieknie), czarny bez (tylko że pilnować trzeba, bo lubi być ekspansywny) ...a może hortensje bukietowe? ;:333

Z "dochodowych" (czyli tych co nie tylko zdobią ;:333 ) można na wilgotnych miejscach świdośliwę, żurawinę (jak gleba kwaśna), aronię, jagodę kamczacką... w sumie czarny bez też można wykorzystać na przetwory ;:215
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu - przywitam się i ja, stały skrytopodglądzacz :wink:
Jak zwykle piękne zdjęcie słoneczka ale fotka oszronionych listeczków ;:215 U nas w mieście ptrzymrozków dawno już nie było...
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu u mnie też dzisiaj rano było zaszronione ;:174 Kiedy to paskudztwo się skończy chociaż tak +3, żeby chociaż w nocy było... Dzisiaj niby świeci słoneczko, ale mój Małż w delegacji to muszę zrobić mała domową rewolucję :;230
On straszny konserwatysta jeśli chodzi o wnętrze ;:173 ... nic nie ruszaj, nic nie przenoś... ale jak to zrobię podczas jego nieobecności to albo nie zauważy, albo stwierdzi ...wiesz może być...mogłaś powiedzieć to bym ci pomógł ;:306
Marysiu uwielbiam płotki ze sztachet takich surowych nie malowanych ... kurki będą miały super ;:138
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27

Post »

Ale przymrozek ;:202 brrr.
Duże zmiany będziesz miała w ogrodzie, metamorfoza szaliczka :).
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Witaj Maryśko w nowym wątku. :D
Krzew, co go jest więcej pod ziemią niż nad to irga....przynajmniej u mnie.
Czytam o planach...to takie jakby Noworoczne postanowienia, które w okolicach 18 stycznia jakoś się anulują. Jednak na pewno jak postanowiłaś to zrobisz...boć to marcowe postanowienia. :wink:
Kurcze zimno i ani nie idzie porobić na zegrodce.
Życzę zdrówka i siły. ;:3
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Tak Maryś to ten sam bamusik.
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witaj Marysiu. ;:196 Plany masz powalające. ;:138 Oby tylko zdrówko i siły pozwoliły na realizację.
U mnie z tym troszkę gorzej, ale planować przecież zawsze mogę. :wink: Dla mnie też najgorsze jest nicnierobienie.
Wiosenka nieśmiało do nas zagląda. Zakwitły krokusy i iryski, ale jeszcze może być różnie.
Pozdrawiam serdecznie . :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam po całym dniu pracy!
Było słonce, były chmury, zakwitły maleńkie krokusy w miejsca gdzie na pewno ich nie sadziłam ale najważniejsze, że znalazły je pszczółki z którymi dzisiaj się przywitałam ;:7
Sporo pracy w ramach planów zrobiłam. Pomalowałam słupki na zielono, ale deski chyba malnę inaczej bo wygląda to jak drewniana ławka w parku na wiosnę ;:306 Po kilku latach wreszcie wymalowałam po lewej stronie deski kącika towarzyskiego :D Jednym słowem posuwam się do przodu!

Alu dzień był przyjemny do pracy, ale ciepło to jeszcze nie jest. Właściwie nie było dnia żeby zdjęć kurtkę i czapkę, bo nawet jak ciepło to wiatr nieprzyjemny zawiewał.
Miłego wieczoru Obrazek

Malwinko darń na tzw łące zrywam codziennie dla kurek, bo u siebie mają klepisko...schodzi bez problemu ;:306 Mam skoro ma wenę to niech lepiej pisze, bo będą pieniążki na roślinki :D

Misiu sprzątam i sprzątam, ale wiem że najlepiej wysprząta zarastająca trawa i rośliny. Dobrze że jesteś a na której stronie to nieważne Obrazek

Krysiu ja też nie czytam wszystkiego w każdym wątku, chociaż czasem trafię na ciekawą rozmowę i przeczytam. Przecież to nie jest obowiązkowa lektura i nikt nas w tego nie odpyta ;:306
Widziałam mszyce i nawet skomentowałam Obrazek

Agnieszko pomalutku na pewno uda się większość zrobić a może nawet więcej, bo wiadomo że praca rodzi pracę ;:306 Teraz jestem na etapie porządkowania ogrodu, bo w ziemi jeszcze za dużo nie da się zrobić. Roślin nie przysyłają, chwastom za zimno. Przymrozek miałam dzisiaj, ale rośliny pod podwójną agro wytrzymały bez uszczerbku i nawet pomyślałam, że następne mogę wynosić. Wszystko rozłożone w dwóch szklarenkach domowych , ale tłok zacznie się jak pomidory i papryki trzeba będzie pikować. Czekam zatem na wiosnę pełną gębą ;:306 ;:168

Basiu takie niewielkie przymrozki nie są tragiczne i nawet w tunelu rośliny go nie odczuwają.
Miejsce do obsadzenia jest tuż przed oknem kuchennym więc nic wysokiego nie chcę sadzić, bo i tak mam sporo wysokich drzew po poprzednikach ;:131 Brzozy mam kawałek dalej ogromne ;:202 Lipa odpada ale hakuro mogłaby by być ;:333 tylko muszę poczytać jak się korzeni. Hortensja już tu rośnie.Krzewy o których piszesz nie bardzo, bo tu sporo cienia przez ogromne sosny sąsiada i naszego świerka srebrnego.

Witam Marysiu! dawno nie widziana w wiejskim Obrazek U mnie klimat górski to i spadki temperatury większe.

Ewciu ewarost jakbym o sobie i o moim M czytała! całego życie robiłam przemeblowanie jak gdzieś wyjeżdżał....a lubiła jeździć meblami po naszym M3 ;:306 Jakoś teraz mi przeszło, ogród mi wystarczy! ;:306
Ja też się zapaliłam do tego ogrodzenia, dołem pójdzie rząd pustaków bo te dinozaury robią podkopy i powiem Ci że już część przeniosłam dzisiaj, żeby obliczyć ile mi brakuje ;:306

Asiu oj będą zmiany zresztą pewnie będziesz miała okazję zobaczyć ;:168

Elusiu witam Cię ;:168 mnie plany tak rozgrzały, że od rana do zmroku coś kombinuję w ogrodzie i popycham prace, bo tak się do nich zapaliłam ;:306 Postanowienia z pewnością wykonam, no chyba żeby mnie zdrowie zmogło ;:131 Dlatego dziękuję za życzenia i ciepła Tobie życzę skoro go potrzebujeszObrazek

Bożenko to musisz miskanta szukać, a jak znajdziesz to napisz jaki to? Obrazek

Witaj Ewuniu moja kochana, tyle razy myślałam o Tobie.... ale to zdrowie wysiadało, a to czas mi jakoś przez palce przecieka. Wcześniej wstaję to i padam koło 22...jak przystało na starszą panią ;:306
Oj tak niecnierobienie najbardziej mnie dobijało, ale dzięki temu szukałam pomocy u różnych dochtorów i może ten ostatni znalazł dobry sposób, żeby mnie wyrwać z tego stanu.
Wiosenka zagląda u mnie jeszcze nieśmiało ale jest nieźle! Ściskam Cie mocno i życzę najlepszego Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Maryś, kochana, Ciebie to i w sto koni nie dogoni. :uszy
Jakaś zapóźniona jestem. ;:145 Czwarta strona, a ja dopiero teraz widzę, że zamknęłaś poprzedni wątek. ;:7
Piękna już u Ciebie wiosna, ;:333 nawet mimo przymrozków. ;:108
Dzisiaj sama pracowałam na działce. ;:63 Dosłownie sama, jako że w mojej alejce nie było ani jednego człowieka. :shock:
W innych alejkach było gwarno, ;:131 w mojej cicho.

Niech Ci już nic nie mrozi i niech Ci słonko świeci! ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko ale jesteś wymieniona na pierwszej stronie więc wszystko gra ;:196 Wiem że jesteś ze mną i to się liczy, a nie strony! To dobrze, że w ogóle ludzie już wylegli do ogrodów, a i Ty zakopiesz myśli w glebie. Ptaszki Ci zaśpiewają i głowa się przewietrzy :D Ponoć idzie ciepło, ale jakieś przymrozki jeszcze mają prawo być Lucynko ;:168 Ślicznego dnia i spokojnego na jutro ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”