Co rośnie u ciotki ?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
ciotka
500p
500p
Od: 4 paź 2007, o 23:26

Post »

Dzięki Aniu za uznanie. Nie martw się. :lol: Za kilka lat tak Ci się wszystko rozrośnie, że będziesz zastanawiała się jak to upłynnić. Rośliny tak mają . Gdy się o nie dba rosną jak szalone. Wyobraź sobie, że gdy w maju 2001 obejmowałam tę działkę nie rosło tam nic oprócz starej jabłonki i śliwy. A teraz busz.pozdrawiam. Aby do wiosny. ;:3
Człowiek potyka się o kretowiska - nie o góry - Konfucjusz

Pozdrawiam Marysia
Co rośnie u ciotki?
Awatar użytkownika
anczarn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sie 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jeśli będziesz robić porządki w ogródku to daj znać namówię męża na wycieczkę do Warszawy :wink: Ja przyjmuję wszystko :wink:
Awatar użytkownika
flowers
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 cze 2007, o 21:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piekne krokusy Marysiu, ;:215 Uwielbiam je, one pierwsze ożywiają ogród kolorowymi kępami :D

Czy znasz może nazwę tych z 2 zdjęcia ? Bardzo mi się podobają :D
Pozdrawiam, Jagoda
Awatar użytkownika
ciotka
500p
500p

Post »

flowers pisze:Piekne krokusy Marysiu, ;:215 Uwielbiam je, one pierwsze ożywiają ogród kolorowymi kępami :D

Czy znasz może nazwę tych z 2 zdjęcia ? Bardzo mi się podobają :D
Tak one są piękne , tylko jak widzisz bardzo lubią je ślimaki. Jest to chyba Cream Beauty - bardzo plenna odmiana. Ale nie jestem na 100 % pewna, gdyż mam ich ponad 50 odmian i nie sposób wszystkie spamiętać. Pokazałam tylko te, których zdjęcia znalazłam. Następne dopiero jak zakwitną. Pozdrawiam słonecznie. ;:3 Marysia

Pozdrawiam Marysia
Co rośnie u ciotki?
Awatar użytkownika
flowers
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 cze 2007, o 21:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzięki Marysiu ;:97 Bardzo oryginalne BEAUTY :lol:

Ślimaki karmię ŚLIMAKOLEM ;:125
Pozdrawiam, Jagoda
Awatar użytkownika
ciotka
500p
500p

Post »

Ja też, jak dotąd bezskutecznie. Nawet zjadły duże dynie gdy byłam na wyjeżdzie. :cry: Zapomniałam dodać, że ten, który Ci się podobał to jest z tych mniejszych. Duże nie maja takich słodkich barw. Do zobaczenia fotek. Marysia

Pozdrawiam Marysia
Co rośnie u ciotki?
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu masz bardzo piękne odmiany krokusów :D
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
ciotka
500p
500p

Post »

Myślę, że niedługo pokażę jeszcze ładniejsze. Trochę na jesieni przesadziłam pod okno i już ich szczypiorki wychodzą. Nawet gdy będę chora to będę mogła przez okno robić fotki. Nie będę musiała jechać na działkę. :lol: Marysia

Pozdrawiam Marysia
Co rośnie u ciotki?
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wspaniała kolekcja powojników! Chyba wszystkie najpiękniejsze rosną w Twoim ogrodzie.
Krokusy też przesliczne. Nawet nie wiedziałam, ze sa takie kolorowe odmiany.
Jestem zachwycona Twoim ogrodem. I zazdroszczę Ci - kotów nie, bo mam, ale...jeżyka.
Tak bym chciała, zeby jakiś u mnie zamieszkał.
Awatar użytkownika
ciotka
500p
500p

Post »

Jeże lubią miejsca niezbyt zadbane. Ponieważ otaczają mnie działki, których nik nie uprawia, mają się gdzie chować. A i u mnie w tym buszu czują się dobrze. Teraz c.d. przypominania ubiegłej wiosny. Oto wczesno-wiosenne tulipaniki. Niektóre są podobne do siebie , ale każdy to inna odmiana.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam Marysia
Co rośnie u ciotki?
Awatar użytkownika
ciotka
500p
500p

Post »

Jeszcze kilka tulipanów znalazłam. Też każdy inny.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam Marysia
Co rośnie u ciotki?
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

WOW :shock: ,Ciotka śliczne te tulipanki!!! Twój busz jest imponujący!!!U siebie też bardzo często mam taki gąszcz,ale w końcu zaczyna mnie to drażnić ,robię wtedy "gruntowne porządki " i wystarcza ...do momentu,kiedy rośliny znów się rozrosną :lol: .I tak kółko się zamyka.
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
nezka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2007, o 19:21

Post »

Marysiu coś widzę, że będziesz nas cały rok karmić samymi cudownościami, dziękuję :lol:
Awatar użytkownika
ciotka
500p
500p

Post »

nezka pisze:Marysiu coś widzę, że będziesz nas cały rok karmić samymi cudownościami, dziękuję :lol:
Jeśli zdrowie pozwoli to tak. na razie jeszcze trochę pokażę już zrobionych. Ktoś prosił o perspektywy. U mnie trudno w tym gąszczu o perspektywy. Tak n.p. jestem oddzielona od dwóch sąsiadów. Z lewej nieznana mi odmiana winorośli, ale nie jadalnej, na starych lilakach i jaśminach sąsiada. Gdy one kończą kwitnąć na niej pokazują się liście. Drugie zdjęcie też na starym lilaku sąsiada: lekko pachnący clematis Summer Snow, kilka różnych wiciokrzewów, przepięknie pachnąca pąsowa róża pnąca Sympatia i zaglądający czasami clematis Jan Paweł II, który uwielbia gdy się go puści horyzontalnie. Na dolnym piętrze czego już nie widać. Moje niewysokie lilaki a pod nimi liliowce, zawilce i maki orientalne poprzetykane krokusami. I to wszystko żyje swoim życiem w niespotykanej symbiozie.

Obrazek Obrazek

Pozdrawiam Marysia
Co rośnie u ciotki?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu jakże ja się cieszę, że zdecydowałaś się pokazać swój ogród. Ja swój nazywam kogrobuszem , bo wygląda podobnie do twojego. Też jest mnóstwo roślin a trawnika na lekarstwo.
Przepiękne te powojniki. a ten o drobnych kwiatach jest mi w ogóle nie znany. Krokusy śliczne, tulipany słodziutkie....... Marysiu pokaż co tam masz jeszcze za skarby w tym ogródku.
Jeżyny też mam te bezkolcowe - twoje chyba też nie mają kolców. Malinki pychota ;:92
Towarzystwo też jak widzę doborowe. Czy dokarmiasz też jeże? Pytam bo ja już wychowałam kilka młodych pokoleń i musiałam dokarmiać bo ich mama zbyt wcześnie zostawiła je samym sobie.
Widzę że też lubisz uwieczniać na fotkach szczegóły przyrodnicze - pewno jesteś baczną obserwatorką życia natury.
Ja też Marysiu proszę o jeszcze więcej zdjęć z ogródka. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”