Truskawki - cz.5
Re: Truskawki - cz.5
Decis Ogród 015 EW knock-down efekt w zwalczaniu szkodników, nowa formulacja, wysoka skuteczność, do stosowania w ogrodzie i pod osłonami, nie uszkadza roślin chronionych.
Podstawowe dawki:
jabłoń - kwieciak jabłkowiec 5ml / 4,7 l / 100 m2 ( karencja ?7 dni )
ziemniak - stonka ziemniaczana 5 ml / 1,5 - 4 l / 100 m2 ( karencja ?7 dni )
rośliny ozdobne w gruncie i pod osłonami - mszyce, skoczki 5ml / 6,7 l / 100 m2 ( nie dotyczy )
truskawka - kwieciak malinowiec 5 ml / 4,4 l / 100 m2 ( karencja ?3 dni )
pomidor* - stonka ziemniaczana 5 ml / 6 l / 100 m2 ( karencja ?3 dni )
kapusta* - bielinek kapustnik, bielinek rzepnik 5 ml / 6 l / 100 m2 ( karencja ?7 dni )
Podstawowe dawki:
jabłoń - kwieciak jabłkowiec 5ml / 4,7 l / 100 m2 ( karencja ?7 dni )
ziemniak - stonka ziemniaczana 5 ml / 1,5 - 4 l / 100 m2 ( karencja ?7 dni )
rośliny ozdobne w gruncie i pod osłonami - mszyce, skoczki 5ml / 6,7 l / 100 m2 ( nie dotyczy )
truskawka - kwieciak malinowiec 5 ml / 4,4 l / 100 m2 ( karencja ?3 dni )
pomidor* - stonka ziemniaczana 5 ml / 6 l / 100 m2 ( karencja ?3 dni )
kapusta* - bielinek kapustnik, bielinek rzepnik 5 ml / 6 l / 100 m2 ( karencja ?7 dni )
- seedkris
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2009, o 11:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja mam od początku maja, też z tunelu. Dzieciaki mają frajdę. Po szkole, obowiązkowa wycieczka do namiotu.
Pozdrawiam z Podlasia seedkris
Jeśli będzie dzisiaj ten decis w ogrodniczym to kupię.Dzięki za informacje 

Pozdrawiam Ewa
-
- 200p
- Od: 11 lip 2014, o 12:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja wczoraj skończyłem pielić truskawki. Trochę miały zielska. Mimo, że tak sucho było i glina to zielsko rosło śmiało.
Mam tę moc - Sylwek
- buum
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Basia2207
piękne truskaweczki !!! Moje jeszcze małe są. Ale liczę , że nie długo moje szkraby pojedzą
piękne truskaweczki !!! Moje jeszcze małe są. Ale liczę , że nie długo moje szkraby pojedzą

Ja dzisiaj zjadłem pierwsze dwie truskaweczki odmiany Hooney. Ogólnie krzaki są mocno obciążone i ciekawi mnie jak będzie ze smakiem i wielkością.
-
- 200p
- Od: 11 lip 2014, o 12:17
Moje giganty. Teraz już są rozsadzone w większą doniczkę podłużną. Ale w tym roku chyba nie będą kwitły.

Mam tę moc - Sylwek
- Efkakam
- 200p
- Od: 24 lut 2018, o 21:40
Tegoroczny sezon jest super dla truskawek. W tym roku rozsadziłam 3 wielkie kępy truskawek i odświeżone małe sadzoneczki mają zaskakująco dużo owoców 

Mam 220 sadzonek z czego jakieś 140 trzylatków i 80 dwulatków. Na razie jest 70kg, ciekawe ile będzie, ten sezon jak zauważyli poprzednicy jest dobry.
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak tam u was truskawki , sezon w pełni ? U mnie przez suszę zdrobniały , ale za to mocno
słodkie .
słodkie .
- NOWY 83
- Od: 11 lis 2014, o 20:23
U mnie ten rok w truskawkach i nie tylko ,lekko a w sumie bardzo zwariowany , truskawki Kent, Polka , Pandora dojrzewają w podobnym czasie co sprawia że nasilenie zbioru jest maksymalne a miało być długo i na spokojnie
. Nawadniam , bo sucho i zaczęły drobnieć .

-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Pandora już owocuje ? Pewnie pierwszoroczna ? U mnie dopiero się zbiera . Dokupiłam
Malwinę to sprawdzę , jaka jest różnica w terminach owocowania . Bez nawadniania
truskawki pewnie by padły . U siostry owoce wyglądają jak ugotowane , muszę poszukać
co to za przyczyna .
Malwinę to sprawdzę , jaka jest różnica w terminach owocowania . Bez nawadniania
truskawki pewnie by padły . U siostry owoce wyglądają jak ugotowane , muszę poszukać
co to za przyczyna .
- NOWY 83
- Od: 11 lis 2014, o 20:23
Pandora trzy lata temu była sadzona wiosną na agrowłókninie . Tej wiosny sadziłem Panona żeby był zapylacz no i Pandora pokazała na co ją stać wystarczyło kilka kwiatów zapylacza bo bez tego było na prawdę kiepsko (kilka dojrzałych owoców ) .