Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]
- Piotrek Dz
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 26 mar 2008, o 09:11
"To ja byłem Vermeerem" Frank Wynne.
Wg. obwoluty: Narodziny i upadek największego fałszerza XX wieku.
Wg. mnie: Niesamowita opowieść o tym, jak wszystko potrafi być względne.
Historia Hana van Meegerena - malarza, który zapewnił sobie dość nietypowe miejsce w historii sztuki. Dla miłośników zwłaszcza "szkoły holenderskiej" (do których sama się zaliczam ;)) będzie to pozycja szczególnie interesująca
.

Wg. obwoluty: Narodziny i upadek największego fałszerza XX wieku.
Wg. mnie: Niesamowita opowieść o tym, jak wszystko potrafi być względne.
Historia Hana van Meegerena - malarza, który zapewnił sobie dość nietypowe miejsce w historii sztuki. Dla miłośników zwłaszcza "szkoły holenderskiej" (do których sama się zaliczam ;)) będzie to pozycja szczególnie interesująca

Mysza
'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
Ja kończę właśnie książkę pt.: "Spalony tost" napisaną przez gwiazdę mojego ulubionego serialu Teri Hatcher. Ktoś powiedziałby pewnie, ze to książka przeznaczona jedynie dla kobiet, bzdura. I my mężczyźni lubimy czytać filozofie życiowe, w tym wypadku jednej z ulubionych aktorek.
Co do książki jest świetna. Pisana lekkim i zrozumiałym językiem. Gdy zacznie się czytać, nie chce się jej aż odkładać. Świetne działo jak na nowicjuszkę.
Co do książki jest świetna. Pisana lekkim i zrozumiałym językiem. Gdy zacznie się czytać, nie chce się jej aż odkładać. Świetne działo jak na nowicjuszkę.
U mnie Historia Jugosławii Felczaka i Wasilewskiego, Rozbicie Jugosławii Waldenberga.. I ogólnie wszystko, co zawiera w tytule Jugosławia lub Bałkany - czyli, jak to mówi mój mąż - te moje wszystkie "książki z czołgami".. ;) Czas się zabrać za pracę magisterską..
Pozdrawiam, surita czyli Kasia.
Zapraszam na mój balkon
Zapraszam na mój balkon

Ja z racji obowiązku szukałam książek dotyczących historii wychowania, historii edukacji bądź myśli pedagogicznej. Niestety, w mniejszych miastach, gdzie nie ma wyższych uczelni ciężko o taką tematykę, ale natrafiłam na książkę o Januszu Korczaku. Osoby nie trzeba przedstawiać i wydaje mi się, że będzie to odpowiednia lektura do mojej recenzji, którą przeczytam nie tyle z obowiązku, co z chęci poznania w większych szczegółach życia osoby, która zdecydowała się na tak heroiczny czyn.
- Onak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lip 2006, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
A ja Koontza - pierwsza jaką czytam to: Dar widzenia a druga Apokalipsa.
Miejscami są straszne, ale co tam - wieczór daleko 

Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie
Na moim balkonie

Koontz jest fajny... Jeszcze polecam Ci Grahama MastertonaOnak pisze:A ja Koontza - pierwsza jaką czytam to: Dar widzenia a druga Apokalipsa.Miejscami są straszne, ale co tam - wieczór daleko

Pozdrawiam, surita czyli Kasia.
Zapraszam na mój balkon
Zapraszam na mój balkon