Maryniu
Piękne ,piękne te twoje lato.
Ostrozki wypasione.
Piwojniki ładnie się prezentują.
I hosty piękne kępy. I kwitnące.
ulga teraz prawda?? Ochlodzilo się I deszczyk trochę było.
Witaj Maryniu,i ja przecież chętna do odwiedzania Twojego ogrodu a jakoś się zapodziałam,ciągle coś się u mnie dzieje i nieraz nie nadążam za wszystkim ,ale piękny ogród i piękne zdjęcia zawsze warto zobaczyć i poczytać co u Ciebie ,czy dobrze się czujesz ,co porabiasz i co nowego w ogródku ,pozdrawiam
Ja odwiedzam jawnie i niejawnie za pierwszym razem jak oglądam zdjęcia i czytam co napisałas zostawiam wpis a jak po raz kolejny wracam do tego samego postu to nic nie piszę tylko oglądam znowu zdjęcia.
Dziś najbardziej za serce zlapało mnie zdjęcie zbiorcze, tam gdzie jest krwawnik ( chyba tak się nazywa ) i sosna w tle. Świetny zakątek Inne zdjęcia też bardzo przyjemne dla oka
Maryniu, Lucynko Aż pokraśniałam od Waszych pochwał Lato, lato wszędzie, zwariowało, oszalało moje serce Cudnie zrobiło się w ogrodach, nawet jak się troszkę ochłodziło. Nie tylko rośliny mają chwilę oddechu, nam też się należy
Pory roku mijają jedna za drugą, ale do końca sezonu mamy jeszcze sporo czasu. Jeszcze zdążymy zachwycić się niejedną rośliną. W tym roku zachwyciły mnie ostróżki, podziwiam Twoje
anabuko1 Aniu chłodem powiało..to fakt ale kwiatuchy nasze nie czekają tylko rozkwitają i przekwitają błyskawicznie!Nie byłam na działce 2 dni to kilku kwitnień już nie złapałam...
Szczególnie liliowce mają kwiaty jednego dnia i pewnie dlatego jest ich dużo, żeby i one mogły w przyrodzie zaistnieć... Ale robota świeża z obrywaniem przekwitłych bo szpecą piękne kępy dokładnie jak i z różami...
czas liliowców nastał...
koziorozec Marto dzięki wiem , że nie stronisz od odwiedzin u mnie i zawsze miłym komentarzem obdarzysz Ja też z przyjemnością bywam w Twoim wątku , chodzę ścieżkami ogrodu i podziwiam...podziwiam bo ogród masz wielki i roślin krocie...
lemonka miło,że bywasz jawnie i po tajniacku Nie jestem taka zachłanna i nie spodziewam się, że ktoś będzie peany forumowe wypisywał mi kilka razy na dzień..
Każdy z nas ma swoje ulubione wątki w których przynajmniej od czasu do czasu skrobnie parę słów.
Iwonka1 przyznasz,że miłe takie pochwałki!
Lato mamy.. ale rośliny mimo ochłodzenia wcale nie biorą oddechu..Czas liliowców nastał a one zakwitają i przemijają błyskawicznie .Wczoraj byłam dość wcześnie rano na działce i właśnie zauważyłam,że zanim obeszłam z aparatem / 2 dni miałam przestoju to wiesz co się działo / wracając już pąki doświetlone zdołały się rozwinąć i pozować z wdziękiem! A byłam tylko 1,5 godz.
Co do ostróżek to marne resztki w przekwicie są i złamana odnoga. Nie pokazała się po zimie kilkuletnia biała a 2 inne przesadziłam dość bezmyślnie jak się okazało i zmarniały bardzo ..Właśnie je reanimuję w donicach...
Maryniu, wiem wiem choć ja chciałabym pisać więcej, ale jakoś nie jestem uzdolniona literacko
Ale tak poważnie to rabata z trawami świetnie wygląda. Twoja Red Baron dość wyskoka jest. Moja znacznie niższa. Uwielbiam ostatnini laty kwiaty kopru, świetne są. U mnie niestety ani na działce ani na balkonie nie usdaje się. Może odmiana nie taka. Co to za urocze małe, żółte kwiatolki na zdjęciu przed koperkiem? I skąd wytrzasnęłaś słońce do zdjęć? U nas pochmurno i ciągle pada od kilku dni.
Maryniu jestem i ja w nowym wątku. Chociaż jakoś nie ciągnie mnie do pisania w swoim , bardzo dużo czasu mi to zajmuje a lato takie krótkie i mam mnóstwo innych zajęć, to w Twoim świeżutkim wątku jak najbardziej się melduję.Zaglądam często a i odezwę się czasami. Daję słowo.
A może i u siebie w końcu się zmotywuję i zacznę pisać.Bardzo dołuje mnie ostatnia susza, ani nic specjalnego nie działałam na ogrodzie, taka skorupa w ziemi. Od dwóch dni chłodniej i pada. Może da się popracować i przyjdzie ochota na wstawienie fotek na FO. Dziennie ogród uwieczniam na zdjęciach, wiec mam ich całe mnóstwo.
Na razie , na głowie mam wyjazd córki na kolonie....zakupy itd.We wtorek wyjazd.
Pozdrawiam serdecznie i miłego dzionka życzę. Uciekam do pracy.
Piękne róże. Piękne liluowce. Tak jeden kwiatuszek kwitnie dobę. Ale z roku na rok kępy są większe A to przekłada się na ilość kwiatów. I trochę nas cieszą.
Funkie pięknie ujęte.
To dzielzan już Tak co kwitnie ??
Ja nie mam takiego wczesnego.
Iza, Red Baron wysoki nie jest jeżeli odnosisz go do wzrostu sąsiedzkiej dalii to ona jest także niska... Koper posiej sobie w jesieni rzutem niedbałym na chybił trafił a będziesz go miała na wiosnę sporo i będzie A żółte kwiatuszki to rumian barwierski bylinowy...
A słońce...bywa u mnie!
Ola2310witaj wreszcie! Powiem Ci, że i dzisiaj pomyślałam o Tobie,że Cię nie widać nigdzie..Miałam odszukać Twój wątek i coś skrobnąć ale coś mi przeszkodziło i poszło w zapomnienie...
Zmobilizuj się i zdjęcia pokazuj bo widzisz jaka posucha ostatnio..Smętne to forum się robi... większość na wakacje wyjechała czy co...Trochę popadało wszędzie to uda się i Tobie popracować...U mnie ostatnio suszy nie ma ale od kilku dni jestem tylko plony zebrać no i zdjęcia oczywiście pstrykam na chybcika no ale tej przyjemności sobie odmówić nie mogę!
Dziękuję za miłe odwiedziny!
anabuko1 Aniu liliowce rzeczywiście kwitną krótko ale dość obficie i można się nimi nacieszyć ale i wymagają prawie codziennej toalety od nas ...Przekwitłe kwiaty nie są ich ozdobą..
To nie dzielżan kwitnie to rumian barwierski...
U mnie słońce gania się z chmurkami
Ta dalijka piękna.
Moje sadzone na wiosnę też już mają spore pączki.
Także może na weekend pokażą kwiaty.
Lilie.liluowce ,róże wszystko pięknie kwitnie.
Hosty lładnie ujęte.
Izo pierwsze białe to wiązówka błotna a drugi to kupidynek ...
Miło mi,że zaglądasz do mnie
Mam nadzieję , że dzisiaj w południe zawitam na swoje włości na dłużej ... Na dłużej niż godzinkę jak to ostatnio u mnie bywa...Choć i dzisiaj zapowiadane są burze ale może jak zwykle meteo jest w błędzie...
anabuko1 Powiem Ci, że dalie z reguły sadzi się wiosną... Ja mam 2 i nawet mi się widzą..
Obiektyw je lubi .. nie są wielkie bo z małego korzonka urosły ale nie zajmują miejsca i ogólnie są ok.
Hosty lubię fotografować na różne sposoby to bardzo wdzięczne modelki jak wiesz bo i Ty często je pokazujesz...
Dzień zapowiada się pogodny mam nadzieję popracować na rzecz mojego ogródka dzisiaj..zacząć trzeba od zbierania spadów bo jabłek spada mnóstwo ...Z jednej strony to dobrze bo się przerzedzi i będą większe owoce..
Lato...
Fotopstryków jak zwykle u mnie nie brakuje . pozdrawiam stałych bywalców!
No, dziś to co zdjęcie to piękniejsze. Wyjątkowo marzycielsko i eterycznie Nie napiszę teraz więcej bo lecę do pracy. Wieczorkiem usiądę i jeszcze raz obejrzę zdjęcia
dziękuję i odwzajemniam serdeczności Dziś planuję spęczić na działce kilka godzin pomimo zimna. Wczoraj było gorąco i dziś taka zmiana. Ale wczoraj też byłam kilka godzin i pracowałam cały czas a mimo to niewiele wyników tej pracy widać