Kolejny sezon w ROD... cd.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolejny sezon w ROD... cd.

Post »

Maryniu :wit
Piękne ,piękne te twoje lato.
Ostrozki wypasione.
Piwojniki ładnie się prezentują.
I hosty piękne kępy. I kwitnące. ;:167
ulga teraz prawda?? Ochlodzilo się I deszczyk trochę było. ;:173
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Maryniu,i ja przecież chętna do odwiedzania Twojego ogrodu a jakoś się zapodziałam,ciągle coś się u mnie dzieje i nieraz nie nadążam za wszystkim ,ale piękny ogród i piękne zdjęcia zawsze warto zobaczyć i poczytać co u Ciebie ,czy dobrze się czujesz ,co porabiasz i co nowego w ogródku ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Ja odwiedzam jawnie i niejawnie :lol: za pierwszym razem jak oglądam zdjęcia i czytam co napisałas zostawiam wpis a jak po raz kolejny wracam do tego samego postu to nic nie piszę tylko oglądam znowu zdjęcia.
Dziś najbardziej za serce zlapało mnie zdjęcie zbiorcze, tam gdzie jest krwawnik ( chyba tak się nazywa ) i sosna w tle. Świetny zakątek ;:138 Inne zdjęcia też bardzo przyjemne dla oka :)
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Maryniu, Lucynko ;:196 Aż pokraśniałam od Waszych pochwał :oops:
Lato, lato wszędzie, zwariowało, oszalało moje serce :heja Cudnie zrobiło się w ogrodach, nawet jak się troszkę ochłodziło. Nie tylko rośliny mają chwilę oddechu, nam też się należy ;:108
Pory roku mijają jedna za drugą, ale do końca sezonu mamy jeszcze sporo czasu. Jeszcze zdążymy zachwycić się niejedną rośliną. W tym roku zachwyciły mnie ostróżki, podziwiam Twoje ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

LATO...Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

anabuko1 Aniu chłodem powiało..to fakt ale kwiatuchy nasze nie czekają tylko rozkwitają i przekwitają błyskawicznie!Nie byłam na działce 2 dni to kilku kwitnień już nie złapałam...
Szczególnie liliowce mają kwiaty jednego dnia i pewnie dlatego jest ich dużo, żeby i one mogły w przyrodzie zaistnieć... :) Ale robota świeża z obrywaniem przekwitłych bo szpecą piękne kępy dokładnie jak i z różami...
czas liliowców nastał...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

koziorozec Marto dzięki ;:168 wiem , że nie stronisz od odwiedzin u mnie i zawsze miłym komentarzem obdarzysz ;:108 Ja też z przyjemnością bywam w Twoim wątku , chodzę ścieżkami ogrodu i podziwiam...podziwiam bo ogród masz wielki i roślin krocie... :D ;:180

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

lemonka miło,że bywasz jawnie i po tajniacku ;:306 Nie jestem taka zachłanna i nie spodziewam się, że ktoś będzie peany forumowe wypisywał mi kilka razy na dzień.. ;:201
Każdy z nas ma swoje ulubione wątki w których przynajmniej od czasu do czasu skrobnie parę słów.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iwonka1 przyznasz,że miłe ;:167 takie pochwałki! :D
Lato mamy.. ;:108 ale rośliny mimo ochłodzenia wcale nie biorą oddechu..Czas liliowców nastał a one zakwitają i przemijają błyskawicznie .Wczoraj byłam dość wcześnie rano na działce i właśnie zauważyłam,że zanim obeszłam z aparatem / 2 dni miałam przestoju to wiesz co się działo :oops: / wracając już pąki doświetlone ;:3 zdołały się rozwinąć i pozować z wdziękiem! :D A byłam tylko 1,5 godz.
Co do ostróżek to marne resztki w przekwicie są i złamana odnoga. Nie pokazała się po zimie kilkuletnia biała a 2 inne przesadziłam dość bezmyślnie jak się okazało i zmarniały bardzo ;:222 ..Właśnie je reanimuję w donicach...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu, wiem wiem choć ja chciałabym pisać więcej, ale jakoś nie jestem uzdolniona literacko :lol:
Ale tak poważnie to rabata z trawami świetnie wygląda. Twoja Red Baron dość wyskoka jest. Moja znacznie niższa. Uwielbiam ostatnini laty kwiaty kopru, świetne są. U mnie niestety ani na działce ani na balkonie nie usdaje się. Może odmiana nie taka. Co to za urocze małe, żółte kwiatolki na zdjęciu przed koperkiem? I skąd wytrzasnęłaś słońce do zdjęć? U nas pochmurno i ciągle pada od kilku dni.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Maryniu jestem i ja w nowym wątku. ;:173 Chociaż jakoś nie ciągnie mnie do pisania w swoim , bardzo dużo czasu mi to zajmuje a lato takie krótkie i mam mnóstwo innych zajęć, to w Twoim świeżutkim wątku jak najbardziej się melduję.Zaglądam często a i odezwę się czasami. Daję słowo. ;:333
A może i u siebie w końcu się zmotywuję i zacznę pisać.Bardzo dołuje mnie ostatnia susza, ani nic specjalnego nie działałam na ogrodzie, taka skorupa w ziemi. Od dwóch dni chłodniej i pada. Może da się popracować i przyjdzie ochota na wstawienie fotek na FO. Dziennie ogród uwieczniam na zdjęciach, wiec mam ich całe mnóstwo.
Na razie , na głowie mam wyjazd córki na kolonie....zakupy itd.We wtorek wyjazd.
Pozdrawiam serdecznie i miłego dzionka życzę. Uciekam do pracy. :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękne róże. Piękne liluowce. Tak jeden kwiatuszek kwitnie dobę. Ale z roku na rok kępy są większe A to przekłada się na ilość kwiatów. I trochę nas cieszą.
Funkie pięknie ujęte. ;:63
To dzielzan już Tak co kwitnie ??
Ja nie mam takiego wczesnego.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza, Red Baron wysoki nie jest jeżeli odnosisz go do wzrostu sąsiedzkiej dalii to ona jest także niska... ;:108 Koper posiej sobie w jesieni rzutem niedbałym na chybił trafił a będziesz go miała na wiosnę sporo i będzie ;:333 A żółte kwiatuszki to rumian barwierski bylinowy...
A słońce...bywa u mnie! :D

Ola2310witaj wreszcie! ;:168 Powiem Ci, że i dzisiaj pomyślałam o Tobie,że Cię nie widać nigdzie..Miałam odszukać Twój wątek i coś skrobnąć ale coś mi przeszkodziło i poszło w zapomnienie... :oops:
Zmobilizuj się i zdjęcia pokazuj bo widzisz jaka posucha ostatnio..Smętne to forum się robi... większość :roll: na wakacje wyjechała czy co...Trochę popadało wszędzie to uda się i Tobie popracować...U mnie ostatnio suszy nie ma ale od kilku dni jestem tylko plony zebrać no i zdjęcia oczywiście pstrykam na chybcika no ale tej przyjemności sobie odmówić nie mogę! :)
Dziękuję za miłe odwiedziny! ;:100

anabuko1 Aniu liliowce rzeczywiście kwitną krótko ale dość obficie i można się nimi nacieszyć ale i wymagają prawie codziennej toalety od nas ...Przekwitłe kwiaty nie są ich ozdobą.. ;:131
To nie dzielżan kwitnie to rumian barwierski... ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki za podpowiedź ;:196 Koper siałam wiosną i jest marny bardzo.

Ładne widoki i dziś pokazujesz :) Dwa rodzaje białych kwiatków pierwszy raz chyba widzę. Delikatne, śliczne. Rudbekie szybko zakwitły.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie słońce gania się z chmurkami :)
Ta dalijka piękna.
Moje sadzone na wiosnę też już mają spore pączki.
Także może na weekend pokażą kwiaty.
Lilie.liluowce ,róże wszystko pięknie kwitnie.
Hosty lładnie ujęte. ;:63
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo pierwsze białe to wiązówka błotna a drugi to kupidynek ... :D
Miło mi,że zaglądasz do mnie ;:180 ;:168
Mam nadzieję , że dzisiaj w południe zawitam na swoje włości na dłużej ;:oj ... Na dłużej niż godzinkę jak to ostatnio u mnie bywa...Choć i dzisiaj zapowiadane są burze ale może jak zwykle meteo jest w błędzie... ;:oj

anabuko1 Powiem Ci, że dalie z reguły sadzi się wiosną... ;:306 Ja mam 2 i nawet mi się widzą..
Obiektyw je lubi :) .. nie są wielkie bo z małego korzonka urosły ale nie zajmują miejsca i ogólnie są ok.
Hosty lubię fotografować na różne sposoby to bardzo wdzięczne modelki jak wiesz bo i Ty często je pokazujesz... ;:108
Dzień zapowiada się pogodny mam nadzieję popracować na rzecz mojego ogródka dzisiaj..zacząć trzeba od zbierania spadów bo jabłek spada mnóstwo ...Z jednej strony to dobrze bo się przerzedzi i będą większe owoce..

Lato...Obrazek

Fotopstryków jak zwykle u mnie nie brakuje . :uszy pozdrawiam stałych bywalców! Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Obrazek

Obrazek

. . . . . . .. . . . . ..... . . . . . . .Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No, dziś to co zdjęcie to piękniejsze. Wyjątkowo marzycielsko i eterycznie :D Nie napiszę teraz więcej bo lecę do pracy. Wieczorkiem usiądę i jeszcze raz obejrzę zdjęcia :) :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lato...Obrazek

Obrazek
Iza ;:180 serdeczności weekendowe przekazuję!Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dziękuję i odwzajemniam serdeczności :wit Dziś planuję spęczić na działce kilka godzin pomimo zimna. Wczoraj było gorąco i dziś taka zmiana. Ale wczoraj też byłam kilka godzin i pracowałam cały czas a mimo to niewiele wyników tej pracy widać :lol:

Piękny krwawnik :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”