Pozdrawiam serdecznie

Dziękuję !mommy_b pisze:KAro, masz najprawdopodobniej pestkę liczi.
A polecasz jakiś konkretny, sprawdzony sklep zagraniczny ?vicky_pollard pisze:A zakupy na allegro odradzam. Nasi rodacy niestety sprzedają g...no za grube pieniądze, ale niestety taka nasza mentalność-zedrzeć z drugiego. Polecam zakupy za granicą.
Dzisiaj otrzymałam nasionka Arbutus unedo,które zamówiłam na Allegro.Na opakowaniu jest napisane że: ''Najlepszą porą siewu jest wczesna wiosna,ale drzewko truskawkowe z powodzeniem może być siane przez okrągły rok.Siejemy pod przykryciem,w ziemi z dodatkiem drobnego piasku lub perlitu.Z uwagi na maleńki rozmiar nasionek-siejemy poprzez lekkie wgniecenie ich w ziemie (nie przykrywamy ziemią).W celu przyśpieszenia kiełkowania,nasionka można poddać procesowi stratyfikacji.'' W necie wyczytałam, że ta roślinka ma jadalne owoce,które wyglądają jak pomarańczowe kuleczki (jak dojrzeją).W opakowaniu jest 10 nasionek.Czy jak wysieję wszystkie do doniczki,to wykiełkuje mi większość z nich?mirzan pisze:Drzewo truskawkowe, to Arbutus unedo, to o czym piszesz.Ani nie zimuje unas,
ani nie ma na nim truskawek.