Przycinanie pęcherznicy
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja mam pęcherznicę - kundla
I złota i purpurowa nie miały dokładnej nazwy odmiany na przywieszce, więc mam wolną rękę przy rozmnażaniu :P

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Ja kupiłam 2 pęcherznice w ogrodniczym jako po prostu pęcherznice. Czy, gdy zechcę ją rozmnażać muszę wysłać próbkę do stwórcy, żeby mi powiedział czy to PBR i wydał licencję? Nie zatrzymałam rachunku. Czy to będzie piractwo? Czy dopadnie mnie ogrodniczy Zaiks? ;)
Swoją drogą trudny i drażniący temat.
Swoją drogą trudny i drażniący temat.
- aleksandra2323
- 500p
- Od: 28 cze 2008, o 00:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- aleksandra2323
- 500p
Moje po 5-ciu latach mają ok 2m wysokosci i 1,5 szerokosci ale rosną w raczej niesprzyjających warunkach - słaba gleba,sucho i trochę za mało słońca. Myśle ,że w lepszych warunkach po 5-ciu latach osiągają znacznie większe rozmiary.Posiadam 3 odmiany diabolo a w zeszłym roku dokupiłem jeszcze jedną najnowszej odmiany diable d'Or. Ta odmiana ma bardzo ładne ogniste barwy młodych liści - miedziano-pomarańczowo-czerwone
.

-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 11 cze 2008, o 13:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Przycinanie pęcherznicy
Ja osobiście tnę co roku bardzo mocno wszystkie odrosty. Cieszę potem oko pięknymi liśćmi i soczystym ich wybarwieniem. Pozbawiam się jedynie widoku kwiatów pęcherznicy - no ale coś za coś 

- Lorrie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Czy Luteus też tak wysoko rośnie? Moja po 3 latacj ma około 1,60 wzrostu ...
- aleksandra2323
- 500p
Aniu, moja luteus rośnie szybciej niż czerwonolistna.