A to część mojego wrzosowiska założonego na szambie , to był raczej eksperyment i nie ma jeszcze specjalnego kształtu, ale skoro sobie świetnie radzą na moim szambie, to będzie trzeba się tym zająć
Jestem pod wrażeniem, i oczu nie mogę oderwać od Twoich rabatek. Naprawdę warto było prowadzić te negocjacje z mężem (wiem coś o tym, oj wiem ;-) ), efekt jest niesamowity. Pięknie dopasowane do siebie roślinki...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec) Moje linki- i aktualny Wizytówka
Martyno tylko pogratulować zapału bo zmiany to są ogromne, jak widać można zrobić coś z niczego. Hehe chyba nauczyłaś się też przerabiac foty bo ten trawnik to jak z gazety - świetny
ogródeczek storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Przerabiać zdjęć nie umiem ale chciałabym. a sam trawnik kosztował mnie najwięcej pracy z całego mojego ogrodu, nie jest idealny, ale zdjęcie zrobione pod dobrym kątem i przy korzystnym świetle zatuszuje wiele rzeczy
ogródeczek storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Z przyjemnością obejrzałam Twój ogródek i jestem pełna podziwu dla ogromu pracy i zapału jakie włożyłaś w jego urządzenie. Ze zdjęć widać, że ogród jest położony w pięknym otoczeniu, to wynagradza inne braki, jak chociażby marna gleba. Efekty masz wspaniałe, ogród nabiera kształtu i charakteru. Ciesz się sukcesami, bo masz ich dużo, porażki traktuj jak wypadki przy pracy, one zazwyczaj wzmacmiaja i motywują do pracy. Mój ogród też jest w lesie, więc mam podobne do Twoich doświadczenia, piasku też u mnie dostatek oraz plątanimy korzeni.
Na forum są ogrody leśne, popatrz, poczytaj, może coś Cię zainspiruje, może ułatwi pracę.
Pozdrawiam, Danuta
Nocny drwalu dziękuję za miłe słówko i odwiedzinki
Danuto również dziękuję za komplementy i porady. masz rację - komfort życia w takim miejscu wynagradza wszelkie inne braki a ogródki leśne po oglądam i poczytam z wielką przyjemnością
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Bardzo mi się podoba Twój ogród - widać ile pracy musiałaś w to włożyć,ale teraz widać efekty i człowiek ma satysfakcję jak spojrzy na zdjęcia z przed... Pozdrawiam Justyna