
Takie niby nic. Przepisy
- marzena06
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3064
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: wielkopolska
Re: Takie niby nic. Przepisy
Krysiu Twoje buraczki super jutro robie 2 porcję 

Re: Takie niby nic. Przepisy

Witaj Andzia, fajnie, że tu zajrzałaś, czekamy na Twoje przepisy bo wiem, że ich trochę znasz

rozumiem, że tu nie mogę podać przepisu? więc napiszę na podanym linku ale jak coś to dopiszę tutaj

- nuta23
- 1000p
- Posty: 4135
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Dolnośląskie, Świdnica
Re: Takie niby nic. Przepisy
Muszę kiedyś wypróbować te przepisy zwłaszcza na kurczaka.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
-
- ZBANOWANY
- Posty: 3526
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Takie niby nic. Przepisy
Kochani, nie mam nic przeciwko dopisywaniu innych przepisów. Wręcz przeciwnie: zachęcam wszystkich do ich wklikiwania w tym wątku.





- nuta23
- 1000p
- Posty: 4135
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Dolnośląskie, Świdnica
Re: Takie niby nic. Przepisy
To pozwól, że i ja podam przepis na sos.
Jest rewelacyjny do jajek, wędliny czy śledzi. Zaznaczam, że przepis nie jest mój a z książki.
Kilka gałązek zielonej pietruszki (może też być szczypiorek)
2-3 strąki papryki konserwowej (oryginalnie są filety ze świeżego pomidora ale z papryką jest lepszy)
2-3 ząbki czosnku (wedle uznania, jak bardzo go lubimy)
szklanka majonezu
2 łyżki ketchupu
sok z cytryny (do smaku)
Paprykę i pietruszkę drobno pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystko wymieszać z majonezem i ketchupem. Doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.
Najlepszy jest jak się troszkę przegryzie przez kilka godzin w lodówce.
Jest rewelacyjny do jajek, wędliny czy śledzi. Zaznaczam, że przepis nie jest mój a z książki.
Kilka gałązek zielonej pietruszki (może też być szczypiorek)
2-3 strąki papryki konserwowej (oryginalnie są filety ze świeżego pomidora ale z papryką jest lepszy)
2-3 ząbki czosnku (wedle uznania, jak bardzo go lubimy)
szklanka majonezu
2 łyżki ketchupu
sok z cytryny (do smaku)
Paprykę i pietruszkę drobno pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystko wymieszać z majonezem i ketchupem. Doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.
Najlepszy jest jak się troszkę przegryzie przez kilka godzin w lodówce.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki