Takie niby nic. Przepisy

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Posty: 3064
Od: 4 cze 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: wielkopolska

Re: Takie niby nic. Przepisy

Post »

Krysiu Twoje buraczki super jutro robie 2 porcję :tan
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p
Posty: 2014
Od: 5 gru 2009, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lokalizacja: łódzkie

Re: Takie niby nic. Przepisy

Post »

:wit
Witaj Andzia, fajnie, że tu zajrzałaś, czekamy na Twoje przepisy bo wiem, że ich trochę znasz :tan

rozumiem, że tu nie mogę podać przepisu? więc napiszę na podanym linku ale jak coś to dopiszę tutaj :lol:
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Posty: 4135
Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Dolnośląskie, Świdnica

Re: Takie niby nic. Przepisy

Post »

Muszę kiedyś wypróbować te przepisy zwłaszcza na kurczaka.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Krystyna.F
ZBANOWANY
Posty: 3526
Od: 30 kwie 2009, o 20:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Takie niby nic. Przepisy

Post »

Kochani, nie mam nic przeciwko dopisywaniu innych przepisów. Wręcz przeciwnie: zachęcam wszystkich do ich wklikiwania w tym wątku. :D ;:108 ;:108 :uszy
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Posty: 4135
Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Dolnośląskie, Świdnica

Re: Takie niby nic. Przepisy

Post »

To pozwól, że i ja podam przepis na sos.
Jest rewelacyjny do jajek, wędliny czy śledzi. Zaznaczam, że przepis nie jest mój a z książki.

Kilka gałązek zielonej pietruszki (może też być szczypiorek)
2-3 strąki papryki konserwowej (oryginalnie są filety ze świeżego pomidora ale z papryką jest lepszy)
2-3 ząbki czosnku (wedle uznania, jak bardzo go lubimy)
szklanka majonezu
2 łyżki ketchupu
sok z cytryny (do smaku)

Paprykę i pietruszkę drobno pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystko wymieszać z majonezem i ketchupem. Doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.
Najlepszy jest jak się troszkę przegryzie przez kilka godzin w lodówce.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”