Ogród Helen
- igielka78
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2008, o 10:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Helen
Fajnie mieć już takie duże rośliny. Mam nadzieję, że od wiosny ruszysz z kopyta ze zdjęciami! 

- Helen
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Igiełko ,wiosna lato to właśnie jest to ;: Można dodawać kwitnące roślinki
Wokół dużych roślin jest trochę pracy.Np obcinanie wysokich tui mam ich chyba z 15, jałowce, i cyprysy niezliczona ilość .Większość rośnie wzdłuż ogrodzenia. Obcinanie czubków na dużej wysokości, dało mi się we znaki,tym bardziej ,że elektryczna pilarka
nie jest zbyt lekka.Należy nad tym czuwać , bo wyrastają one na potężne drzewa, które nieciekawie się prezentują.
Pozdrawiam
.

Wokół dużych roślin jest trochę pracy.Np obcinanie wysokich tui mam ich chyba z 15, jałowce, i cyprysy niezliczona ilość .Większość rośnie wzdłuż ogrodzenia. Obcinanie czubków na dużej wysokości, dało mi się we znaki,tym bardziej ,że elektryczna pilarka
nie jest zbyt lekka.Należy nad tym czuwać , bo wyrastają one na potężne drzewa, które nieciekawie się prezentują.
Pozdrawiam

.
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Bardzo ładna kompozycja wyszła z tych iglaków. Wcale ich nie za dużo 
pozdrawiam

pozdrawiam

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...znowu jestem
..Twoje tuje to były od poczatku przycinane ...
...moje po wielu latach...trudno teraz o jakąkolwiek formę...
...juki śliczne ...teraz będę czekać jak moja zakwitnie...

...moje po wielu latach...trudno teraz o jakąkolwiek formę...
...juki śliczne ...teraz będę czekać jak moja zakwitnie...

- Helen
Misia, moje tuje były przycinane drugi raz.Podczas pierwszego przycinania miały około 2,5 metra wysokości.Wówczas scięłam same czubki.. Rosły bardzo szybko, więc teraz powiedziałam sobie , nie bedę męczyć się co rok , lub co jakiś czas, i scięłam gdzieś około 1 metra.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Helenko pierwsze co rzuciło mi się w oczy to Twój piękny Rh,toż to imponujący krzak ,nie tyle wielkością ,ale niesamowitym kwitnieniem,wygląda jak krzak róży...
Jeżeli Twoje tuje szybko rosną,to chyba nie będziesz miała spokoju z cięciem,...

Jeżeli Twoje tuje szybko rosną,to chyba nie będziesz miała spokoju z cięciem,...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Helenko jestem z rewizytą.
Zauważyłam bardzo ciekawe formy iglaków. Ja dopiero przymierzam sie do kształtowania.
No i masz szczepionego rh. Czy nie miałaś z nim kłopotów po zimie?
Zauważyłam bardzo ciekawe formy iglaków. Ja dopiero przymierzam sie do kształtowania.
No i masz szczepionego rh. Czy nie miałaś z nim kłopotów po zimie?
- czarownica00
- 100p
- Od: 21 lis 2010, o 22:02
ależ to różowe drzewko cudeńko
a te białe to co to za ślicznotki przepiękne....
kiedy ja się doczekam heheh wiosną będzie praca praca....
pozdrawiam

kiedy ja się doczekam heheh wiosną będzie praca praca....
pozdrawiam
- Helen
Gosiu -U mnie kwiaty nie chcą rosnąć, ale ten rh ma 3 lata , i co rok tak kwitnie.
Teraz w zimie przykryłam go taka narzutą po wierzchu, aby te pączki nie przemarzły.
Pozdrawiam
Teraz w zimie przykryłam go taka narzutą po wierzchu, aby te pączki nie przemarzły.

- Helen
Czarowniczko- witam na serwisie.Lubię poznawać nowe osoby.
Ten różowy to rhododendron, te białe to popularne Juki, mam ich dużo w ogrodzie. Rozrastają sie bardzo szybko.Widocznie odpowiada im moja piaszczysta gleba.Niektórzy skarżą sie ,że nie chcą im rosnąć.Przynajmniej one lubią moją glebę, nie mogę narzekać.
Pozdrawiam serdecznie
Ten różowy to rhododendron, te białe to popularne Juki, mam ich dużo w ogrodzie. Rozrastają sie bardzo szybko.Widocznie odpowiada im moja piaszczysta gleba.Niektórzy skarżą sie ,że nie chcą im rosnąć.Przynajmniej one lubią moją glebę, nie mogę narzekać.
Pozdrawiam serdecznie

- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
Witaj Helen,
masz ładny i zadbany ogród. Pomysłowo przystrzyżone iglaki, w połączeniu z trawnikiem wyglądają bardzo szlachetnie. Jestem nowa na tym forum, ale poro wątków już przeczytałam, wszystkim tutaj trawniki kurczą się w zastraszającym tempie
Ciekawi mnie, jak będzie u ciebie.
masz ładny i zadbany ogród. Pomysłowo przystrzyżone iglaki, w połączeniu z trawnikiem wyglądają bardzo szlachetnie. Jestem nowa na tym forum, ale poro wątków już przeczytałam, wszystkim tutaj trawniki kurczą się w zastraszającym tempie

- czarownica00
- 100p
- Od: 21 lis 2010, o 22:02
podpowiedz helen jak formowac takie kulki
i kiedy to najlepiej przycinac...mam parę bukszpanów i fajnie by było kulki stworzyc