Ogród Dorbie
- Tacca
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Dorbie
Witam i ja .
Las za płotem to coś wspaniałego. Klimat dobry na wszystko. Jak podrosną te roślinki , będzie pięknie.
Pozwolę sobie zajrzeć czasem.
Pozdrawiam i czekam na wiosenną sesje.
Las za płotem to coś wspaniałego. Klimat dobry na wszystko. Jak podrosną te roślinki , będzie pięknie.
Pozwolę sobie zajrzeć czasem.
Pozdrawiam i czekam na wiosenną sesje.
AniaDS pisze:Witam koleżankę z innego forum...
Miło Cię tu widzieć![]()
wiesz kto ja..?![]()
Witaj Aniu! Najpiękniejsze róze u Ciebie:-)
Co do lawendy - nie wiem jaka to odmianajola1 pisze:Lawenda jest przepiękna, ile lat u Ciebie rośnie, czy przykrywasz ją na zimę , czy dajesz jakiś specjalny nawóz?

Nie przykrywam jej na zime, nie sypie zadnego nawozu - bo lawenda lubi piasek wrecz i nie za mokro
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lawenda prezentuje się przepięknie. Masz rację że ona woli bardziej piaski U mnie jest gleba cieżka z domieszką gliny ale tez sobie jakoś radzą lawendy. Może nie są aż tak wybujałe. Staram się by nie dostawały zbyt dużo wody i na wiosnę ję przycinam. W tym roku mam wplanach posadzić lawendę przed domem razem z bukszpanami. Jestem ciekawa jaki wyjdzie efekt.
Bardzo mi się podoba rabata przed domem. Dużo jest frajdy z patrzeniu jak wszystko rośnie ale najwięcej satysfakcji przynosi tworzenie czegoś nowego. Masz tak samo?
Bardzo mi się podoba rabata przed domem. Dużo jest frajdy z patrzeniu jak wszystko rośnie ale najwięcej satysfakcji przynosi tworzenie czegoś nowego. Masz tak samo?
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Dziewczyny, jak mocno przycinacie lawendę na wiosnę? I kiedy ja przycinać???
-
- Od: 11 gru 2009, o 12:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam sąsiadke. Pięknie u Ciebie 

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Tak, takdorbie pisze:AniaDS pisze:Witam koleżankę z innego forum...
Miło Cię tu widzieć![]()
wiesz kto ja..?![]()
Witaj Aniu! Najpiękniejsze róze u Ciebie:-)

Za to ja zazdraszam takiej lawendy

Pewnie ze mam:-)Soczewka pisze:Lawenda prezentuje się przepięknie. Masz rację że ona woli bardziej piaski U mnie jest gleba cieżka z domieszką gliny ale też sobie jakoś radzą lawendy. Może nie są aż tak wybujałe. Staram się by nie dostawały zbyt dużo wody i na wiosnę ję przycinam. W tym roku mam wplanach posadzić lawendę przed domem razem z bukszpanami. Jestem ciekawa jaki wyjdzie efekt.
Ktora przed domem? ta z rozami i 2x3świerki Conica plus lawenda w planie?
Po prawej stronie wejscia pozmienialam na jesieni zupelnie i posadzilam centralnie budleje dawida ciemny fiolet a naokolo róże rabatowe biale Crystal i otoczke z thujek Danica, skarpka zostala ta sama z rozchodnikow. Zobaczymy jak urosnie:-) Zdjecia na wiosne
Dzięki:-)AniaDS pisze:Tak, takdorbie pisze:AniaDS pisze:Witam koleżankę z innego forum...
Miło Cię tu widzieć![]()
wiesz kto ja..?![]()
Witaj Aniu! Najpiękniejsze róze u Ciebie:-)![]()
Za to ja zazdraszam takiej lawendy
Będę Ci sie chwalic moimi rózami jak mi zakwitna:-)
Napisz na priv gdzie mieszkaszagnieszkar1978 pisze:Witam sąsiadke. Pięknie u Ciebie
na wiosne, mozna tez jesienią, tak na 15-20cmAgaNet pisze:Dziewczyny, jak mocno przycinacie lawendę na wiosnę? I kiedy ja przycinać???
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
dorbie pisze:na wiosne, mozna też jesienią, tak na 15-20cmAgaNet pisze:Dziewczyny, jak mocno przycinacie lawendę na wiosnę? I kiedy ja przycinać???
Dzięki

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Dorbie - nie będę oryginalna - ale Twoja lawenda jest rewelacyjna! Ja mam tylko jedną sadzonkę - ale nie bardzo się jej u mnie podoba
ani nie rośnie ani nie kwitnie zbyt obficie.

Może mi sie uda w tym roku troche ja rozmnozyć. Myślę, że miejsce też jest dla niej dobre