Pole Agi
- DorkaS-66
- 500p
- Od: 27 maja 2011, o 08:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pole Agi
Na tej rabatce... to zależy... czy chcesz tęczę? czy chcesz tylko niebieską tonację?
DorkaS.
"Barbam video, sed philosophum non video."
"Barbam video, sed philosophum non video."
- ilona2715
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak początki są trudne szczególnie wówczas, gdy nasza działka to szczere pole w dodatku zarośnięte perzem, wiem coś na ten temat, bo tak samo zaczynałam. na pewno wielkim plusem jest to, że można ją zaplanować zupełnie od podstaw biorąc odrazu pod uwagę ukształtowanie terenu. Ja faktycznie zaczęłam od drzew, które już dzisiaj dają nieco cienia, ale i tak jeszcze długa droga przede mną, bo ciągle coś zmieniam, przesadzam, poprawiam inspirowana właśnie tym forum (szkoda, że prędzej tu nie trafiłam). Jak poodwiedzasz inne ogrody znajdziesz na pewno dużo ciekawych rozwiązań i pomysłów do podpatrzenia, a przede wszystkim wiele ciekawych roślin, o których istnieniu czasami byśmy w ogóle nie wiedzieli gdyby nie zdjęcia forumowiczów, ich rady i doświadczenie. Pierwsze roślinki już rosną, bakcyl połknięty teraz już tylko " z górki" trzymam kciuki i będę zaglądać, by obserwować dalsze poczynania.
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
co rośnie na tej rabatce ? może ostróżki ,albo liliowce posadzić
- anesse81
- 200p
- Od: 2 lut 2011, o 16:40
oj dawno mnie tu nie było
, ale mam w końcu urlop!
szkoda, że ta pogoda taka w kratkę.
Witam DorkaS i Ilonę! no i oczywiście Andrzejka!!!
Ciężko pracujemy nad naszym polem! widać już jakieś efekty
, ale jeszcze dłuuuga droga przed nami.
Udało nam się zasiać trawę!!! jednak jak na złość przez długi czas nie padało i trawka nie rosła, no rosło oczywiście zielcho
. Mimo, że teren był spryskany, zrobiony glebogryzarką(chyba tak to się nazywa???), to i tak zielcho trzeba wyrywać :x heh.
Kiedy przyszły deszczowe dni trochę nam ulżyło (nie musieliśmy latać z wężami i podlewać), trawa zaczęła rosnąć jupiii
Już jesteśmy po pierwszym koszeniu.

Witam DorkaS i Ilonę! no i oczywiście Andrzejka!!!

Ciężko pracujemy nad naszym polem! widać już jakieś efekty

Udało nam się zasiać trawę!!! jednak jak na złość przez długi czas nie padało i trawka nie rosła, no rosło oczywiście zielcho

Kiedy przyszły deszczowe dni trochę nam ulżyło (nie musieliśmy latać z wężami i podlewać), trawa zaczęła rosnąć jupiii

Już jesteśmy po pierwszym koszeniu.
- anesse81
- 200p
No to kilka zdjęć, które dziś zrobiłam

Uploaded with ImageShack.us

To miejsce przeznaczam na różę, pomalutku będę dokupować kolejne...

To miejsce przeznaczam na różę, pomalutku będę dokupować kolejne...

- amatorka015
- Od: 12 kwie 2011, o 17:12
Agnieszko masz duze pole do popisu fajnie, mozesz sama wszystko od początku zagospodarowac , ja nie miałam takiej mozliwosci:)
będę trzymała za ciebie kciuki zeby ci sie udało stworzyc cos naprawde pieknego, powodzenia
będę trzymała za ciebie kciuki zeby ci sie udało stworzyc cos naprawde pieknego, powodzenia

- anesse81
- 200p
Witaj amatorko, no pole do popisu mam...miejsca mam dużo, aż za dużo (pewnie mnie ktoś za to opieprzy
, bo wielu narzeka, że mają zbyt mało miejsca i chcieliby mieć więcej... ) ,ja mam zagospodarowaną 1/3 działki i przesadzam niektóre rośliny po kilka razy, bo nie mogę się zdecydować, gdzie mają rosnąć! reszta to rosnący busz na którym zaczniemy budować dom. No właśnie muszę się pochwalić. DOSTALIŚMY DZISIAJ ZEZWOLENIE NA BUDOWĘ!!!
Niebawem zaczniemy kopać fundamenty...

Niebawem zaczniemy kopać fundamenty...
- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
Witaj Aga
Super że macie już pozwolenie na budowę, będzie się działo.
Mam nadzieję, że postępy w pracach budowlanych również będziesz fotografować i pokazywać.
Bardzo lubię oglądać, jak z niczego powstaje Coś.
Ładnie ci kwitły orliki.
Pomocnica słodziutka

Super że macie już pozwolenie na budowę, będzie się działo.
Mam nadzieję, że postępy w pracach budowlanych również będziesz fotografować i pokazywać.
Bardzo lubię oglądać, jak z niczego powstaje Coś.
Ładnie ci kwitły orliki.
Pomocnica słodziutka

- anesse81
- 200p
Witaj Gosiu fajnie, że wpadłaś z wizytą!
Niedługo ruszymy z domkiem, postawiliśmy niedużą altankę (hmmm nie wiem czy można tę budowlę nazwać altanką?), żeby latem mieć choć troszkę cienia i miejsce w którym będzie można wypocząć po ciężkiej pracy na budowie! Nie jest to może piękna budowla, ale zrobiona własnoręcznie przez mojego M, bardzo tanim kosztem
jeszcze trzeba popracować nad podłogą i posadzić jakieś pnącza. Mam millina, ale nie wiem czy się nada na to miejsce?

Niedługo ruszymy z domkiem, postawiliśmy niedużą altankę (hmmm nie wiem czy można tę budowlę nazwać altanką?), żeby latem mieć choć troszkę cienia i miejsce w którym będzie można wypocząć po ciężkiej pracy na budowie! Nie jest to może piękna budowla, ale zrobiona własnoręcznie przez mojego M, bardzo tanim kosztem

- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
WITAM AGA
To bardzo dobrze,że zajrzałaś.U Ciebie wcale nie jest tak żle
.Ja chciałabym mieć takie poletko bez kamieni,bo moje nawet jak chcę posadzić szafirka biorę kilof.Pytałaś co możesz posadzić koło pergoli?Coś tam już masz,chyba jakieś pnącze,można dodać bylinki kolorowe,albo hoje,róże,itd...Będę cię odwiedzać.Pozdrawiam,miło było. ;: 

- asiulka-a55
- 50p
- Od: 29 maja 2011, o 14:05
Witaj Aguś !
Nie narzekaj nie narzekaj zieleni u Ciebie widzę dostatek naokoło
, Ty swój ogród dopiero zakładasz a już widzę dużo różnych krzaczków , rabatka różana pod ogrodzeniem na pewno będzie ładna, zresztą takie właśnie mi się podobają uporządkowane , z boczku , a trawka na środku ogródeczka
no i powodzenia w budowaniu nowego domku na szczęście mam to już za sobą
pozdrawiam
Nie narzekaj nie narzekaj zieleni u Ciebie widzę dostatek naokoło

- anesse81
- 200p
hej Gosia!
Coś tam mam przy pergolkach?! dwa clematisy, jeden coś marnie wygląda, był niedawno przesadzony, chyba mu miejsce nie służyło?
drugi zakwitł po raz pierwszy
, oprócz clematisów posadziłam winobluszcz, chcę, żeby szpecące pergole całe zostały obrośnięte. Przy pergolach mam orliki-4 szt i macierzankę. Oczywiście żeby nie było smutno wczesną wiosną posadziłam tulipany. Jeszcze jest miejsce na jakieś roślinki- wolałabym jakieś wieloletnie niewysokie. Chcę aby to miejsce było całe wypełnione roślinkami i żeby w różnym terminie coś tam kwitło.

Coś tam mam przy pergolkach?! dwa clematisy, jeden coś marnie wygląda, był niedawno przesadzony, chyba mu miejsce nie służyło?

- anesse81
- 200p
Hej Asiulko fajnie, że wpadłaś, trochę trzeba ponarzekać
Większość roślin obsadzam na brzegach ogródka, środek zostawiam dla trawy (no wyrwała mi się jedna rabatka, która jest na środku
), ale to pierwsza i ostatnia. Muszę mieć duuużo miejsca w ogrodzie dla mojej małej córeczki i dla urwisa, który przyjdzie na świat zimą.

Jest jeszcze w niej trochę ubogo, muszę posadzić tu roślinki, które będą kwitły w okresie letnim. P.S. obwódkę zrobił mój utalentowany M....

Większość roślin obsadzam na brzegach ogródka, środek zostawiam dla trawy (no wyrwała mi się jedna rabatka, która jest na środku

Jest jeszcze w niej trochę ubogo, muszę posadzić tu roślinki, które będą kwitły w okresie letnim. P.S. obwódkę zrobił mój utalentowany M....
Witaj Aga.....no coraz ładniej u Ciebie...mąż uzdolniony super zbudował zadaszenie oraz tę rabatkę na środku....bardzo ładnie wygląda...no i ekstra masz pomocnika...moze posadzisz tam jakies wieloletnie gozdziki i lawendę...bedzie cudownie pachnieć.