storczyki dorotykol cz.2

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: storczyki dorotykol cz.2

Post »

No Dorotko teraz trafiam do Ciebie od razu :tan ... i czekam na kolejne zdjątka :D ;:65
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03

Post »

Dzięki ;:196
Agita pisze:
dorotakol pisze:Dziękuje też za Ciepłe słowa skierowane do mnie i moich podopiecznych oraz za to, że dzieliliście się ze mną swoim doświadczeniem i cennymi spostrzeżeniami ;:196 ;:196 ;:196
Dorotko, chyba żartujesz, to raczej my się od Ciebie uczymy ;)

Cuda pokazujesz, zawsze pokazywałaś i z pewnością pokazywać będziesz; Twoje zapowiedzi już mówią same za siebie. Czekamy zatem (nie)cierpliwie! ;:224
Nic podobnego :shock:

Jeszcze troszkę, ale niektóre już powolutku dochodzą :wink:
Henrykbb pisze:Wiedziałem,wiedziałem,że od paru dni brakuje mi jakiegoś wątku,że zgubiłem jakąś dziewczynkę.
Już jest ok,melduję się w drugiej części ;:109 ,życzę tak samo udanej jak ta pierwsza.
A już myślałam, że o mnie zupełnie zapomniałeś :wink:

Powolutku, powolutku i dzisiaj pokazała swą buźkę :D
Kwiatuszki jeszcze są przymknięte i malutkie, ale myślę że niedługo pokażą swą prawdziwą urodę :wink:

Obrazek

Obrazek

a tak wybarwiła się pomarańczowa :D Drugi pęd zasechł, prawdopodobnie po oprysku.
Tak wystraszyłam się plamami na Surat spot, ze potraktowałam wszystkie vandzie ostrą chemią i chyba ta i siberianka się obraziły :cry:

Obrazek

a tu suratka, żadne plamy się nie pojawiły, a zniewalający zapach towarzyszy jej przez całą dobę ;:167

Obrazek

Obrazek

i salonowa pogladówka :wink:

Obrazek
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Przecudne widoki ;:180
Vandzie fantastyczne. ;:138
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko, przecież to różowe cudo już jest pięknością, czy może być jeszcze piękniejsza ?
Nieładnie, że moja pomarańczowa ulubienica straciła pęd :( Myślałam, że długo będzie nas cieszyć kwiatami. Często uroda i kaprysy idą razem ;:224
Na temat okna w salonie nic nie napiszę, bo mam ubogie słownictwo i przymiotników mi brakło ;:180
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Dorotko ależ cuda ;:224
A salonowy parapecik bajeczny ;:138
Awatar użytkownika
sama
500p
500p
Od: 28 lut 2011, o 15:10

Post »

Dorotko CUDNIE - dech zapiera :D
Piękne Vandy i nie tylko :)
Awatar użytkownika
akwarybka
500p
500p
Od: 23 maja 2010, o 01:00

Post »

Szczęka mi opadła na te cudne Vandy i parapecik ;:111 ;:152

Wielkie gratulacje ;:138
Awatar użytkownika
gosiiiaczek
500p
500p
Od: 11 sty 2011, o 12:11

Post »

nie no, coś bym napisała, ale jak zobaczyłam fotkę Twojego okienka to słów mi zabrakło :shock:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=80675" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
dudus327
500p
500p
Od: 23 cze 2011, o 13:39

Post »

Przepiękny kolorowy parapet ;:138 ;:138

Jeszcze trochę a i u mnie tak będzie wyglądał :tan :tan
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

O rany...same rarytaski...nic, tylko z sokiem wiśniowym wygodnie się rozsiąść w fotelu i...podziwiać ;:224 ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Dorotko, nadrabiam stopniowo zaległości i wreszcie TU trafiłam ;:138 ;:138 ;:138
Świetne podsumowanie 1 cz. i wybór storczykowych kwitnień. A jest na co patrzeć ;:224
Ściślej mówiąc, można się nabawić kompleksów. I obyśmy mogli nadal nabawiać się tych kompleksów, bo dla takich kwiatów warto ;:108

W uprawie Vandowatych jesteś Mistrzynią. Niesamowite kwitnienia w całej palecie barw ;:215
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko z opóżnieniem ale melduję się w II części. Zachwycam się Twoimi Vandowatymi , są BOSKIE ;:196 Botaniczne i hybrydki ślicznie się zaprezetowały ;:3 Ascocenda Surat Spot ma fajnie wybarwione kwiaty. I tu mam pytanie jeśli pozwolisz - moja mama ma tę ascocendę ale od ponad 2 lat nie chce jej zakwitnąć , jest duża z mnóstwem korzeni w wazonie. Mogę prosić o małą podpowiedż jak ją doprowadzić do tak wspaniałego widoku jaki zobaczyłam u Ciebie :?: Będę wdzięczna ;:196
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
renatas
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 paź 2010, o 17:33

Post »

gosiiiaczek pisze:nie no, coś bym napisała, ale jak zobaczyłam fotkę Twojego okienka to słów mi zabrakło :shock:
...powtórzę za Gosią...słów mi brak :shock: jesteś mistrzynią w uprawianiu vandowatych!!!
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Dorotko parapecik rewelacja ;:180 ;:180 ;:180 a na twoje kwitnące vandeczki mogę patrzyć i patrzyć bez końca ;:108 :lol:
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03

Post »

Bardzo mi miło, że moi ulubieńcy Wam się podobają ;:196 Witam wszystkich którzy pierwszy raz goszczą w tej części wątku :wit
AnnaL pisze:Dorotko z opóżnieniem ale melduję się w II części. Zachwycam się Twoimi Vandowatymi , są BOSKIE ;:196 Botaniczne i hybrydki ślicznie się zaprezetowały ;:3 Ascocenda Surat Spot ma fajnie wybarwione kwiaty. I tu mam pytanie jeśli pozwolisz - moja mama ma tę ascocendę ale od ponad 2 lat nie chce jej zakwitnąć , jest duża z mnóstwem korzeni w wazonie. Mogę prosić o małą podpowiedż jak ją doprowadzić do tak wspaniałego widoku jaki zobaczyłam u Ciebie :?: Będę wdzięczna
Aniu wydaje mi się, że Suratka jest storczykiem bardzo skorym do kwitnienia. Jak do mnie przyszła latem zeszłego roku to po jakiś 2 miesiącach chciała wypuścić pęd, ale niestety jej stan uniemożliwił utrzymanie go. Korzenie miała bardzo słabe, czarne i pokryte nalotem (chyba z kamienia). Teraz też jej system korzeniowy pozostawia wiele do życzenia, a pomimo to postanowiła zakwitnąć.
Jeżeli ascocenda mamy jest zdrowa to powinna niedługo zakwitnąć :D
Możecie spróbować na jakiś czas przestawić ją w ciemniejsze miejsce, a potem znowu w jasne, może to zmobilizuję ją do odwdzięczenia za opiekę.

Na pocieszenie dodam, że ja też mam jednego zakalca. Na pewno ją pamiętasz - różowa, drobnokwiatowa, dokładnie taka, którą Ty kiedyś miałaś. Miałam z nią wielkie problemy, straciła prawie wszystkie korzenie, ale powolutku zdążyła już je odbudować i w tym roku powinna wypuścić pęd i... nic!
dudus327 pisze:Przepiękny kolorowy parapet ;:138

Jeszcze trochę a i u mnie tak będzie wyglądał :tan
i tego Ci życzę ;:196
rysia13 pisze:Siedzę i patrzę , a przecież trzeba iść spać, ale jeszcze popatrzę ;:138 Cudne są ;:138
O Matko :shock: żebym tylko nie była przyczyną Twego niewyspania :;230
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”