darek p Twoje lilie na pierwszym zdjęciu tworzą uroczy bukiecik. Wspaniale się prezentują tak ładnie skupione.
Ania-chan pisze:Mam pytanie czy kupowanie lilii przez Internet nie jest ryzykowne sama mam zamiar na jesień kilka zamówić i tak się zastanawiam w jakim stanie są one dostarczane ?

Nawet najlepszym producentom i sprzedawcom zdarzają się pomyłki i zamiast lilii w określonym kolorze wyrasta zupełnie inna. U mnie np. jak na razie tylko 2 nie zgadzają się z tym, co kupiłam. Jak sprzedający jest naprawdę uczciwy to cebule są zdrowe i odpowiedniej wielkości.

Jak komuś zależy tylko na zbycie to trafiają się bardzo małe i chore (w tym roku kupiłam częściowo nadgnitą, ale udało mi się ją uratować). Możesz spróbować zamówić kilka lilii w różnych sklepach i porównać ich jakość oraz zgodność odmianową. Plus dla sprzedawcy, kiedy nie robi problemów przy reklamowaniu roślin (zła odmiana, chore cebule itp.). Na forum istnieje wątek "Polecani sprzedawcy allegrooo"
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... t=polecani. Tam oprócz pozytywnych opinii można znaleźć też negatywne na temat osób sprzedających za pośrednictwem allegro, ale też sklepów internetowych. Oczywiście są ludzie, którzy oferują towar zgodny z opisem i zdjęciami. Tylko takich najlepiej szukać, kupując w kilku sklepach i wybierając ten najbardziej spełniający Twoje oczekiwania. Sama robię zakupy ogrodnicze przez internet i czasami rośliny rzeczywiście są inne niż być powinny, ale nie zrażam się. Nie raz byłam już w pełni zadowolona z zakupów w sieci.