Moja mała "dżungla" - part II

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Alutka1963
100p
100p
Od: 15 lis 2009, o 20:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja mała "dżungla" - part II

Post »

Z wielką przyjemnością tu będę zaglądać, choćby z tego powodu że pochodzę z Dąbrowy Białostockiej, czasem jeszcze tam odwiedzam rodzinkę i gdy słyszę kolejne nazwy miejscowości odwiedzane przez Ciebie, czuję się jak u siebie w domu. Raz do roku zawsze jestem w Białymstoku, jadąc przez Sokółkę. Pozdrawiam!!!
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Iwonka ;:14 a ile kolorków w ofercie...? ;:224 4 to ja nie widziałam ;:223

Ale słuchajcie - te moje zakupy to PIKUŚ w porównaniu z tym co zaraz Wam opowiem
;:108

Wróciłam sobie do domku, mój M wraca z kręgli, dzwoni, że już w drodze aby mu odgrzać obiadek bo jedzie gdzieś tam na spotkanie znów, więc ja w kuchni grzeje mu ten obiad, wchodzi i mówi "proszę - to dla Ciebie... z pozdrowieniami".... i mi wręcza (zapakowane było, zdążyłam przed foto reklamówkę zdjąć)

Obrazek

na co ja - ;:111
a ten zdjął buty wchodzi i pyta... "a mogę zrobić zdjęcie Twojej miny???" :;230

Obrazek

No zobaczcie jaka sprytna nasza Teśka - okulistę mego miała po drodze, ale poniosła dla mego M - wolała jego zapoznać :;230 :wink: Ale jakie jaja - pewnie minęłyśmy się ;:224 , bo ja na tych kręglach byłam kilkanaście minut, w drodze powrotnej od okulisty, ale że źle szło memu M jak tylko przyszłam to mnie chłopaki do domu pogonili :pogon

Rozpakowałam zatem i wróciłam do jej wątku obczaić co to takiego i to zidentyfikowała Marta (maribat) - epifilium i opucja - opuntia subulata
no to Martusia - teraz mam zadanie do wykonania wg Twojej instrukcji ;:108 muszę jeszcze obpytać Teśkę czy grudnika to jeden kolor czy więcej..? a ja dziś wzięłam i kupiłam... ale to nic - od przybytku głowa nie boli :;230

No i jak tej Teśce dziękować teraz - taka dobra dusza - uściski i całowanko to chyba mało... ;:79

aaa i wiecie co dla M powiedziała jeszcze? że ja to taka fajna, że na kwiatki zasłużyłam ;:224 aż się zaczerwieniłam... :oops:
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No to ;:180 dla Teśki . Wiesz wolała M bo z Tobą to nigdy nie wiadomo co wywiniesz :;230 A co innego miała biednemu powiedzieć co ? No jak tak miała podejść i Wiesz pan ta Twoja pyskata kwiatki dostanie bo inaczej z młotkiem gonić mnie będzie ? :;230 :;230 Teśka ;:170 dama pełną gębą !!!!!!!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

;:224 ;:224 ale tu nowiny :wit . :shock:
Kolorów grudników nie znam, tam niektóre mają tyci pączki- też różowe raczej.
Zawsze wiedziałam ,że jestem fajna :wink: . Nie wiem dlaczego cztery litery miałam przez Lidkę pokryte sińcami.
Idę już, bo tyle dzisiaj się działo, że mi gadanie się nie klei nawet. ;:19
Na rehabilitacji było super ;:138 .
Koleżance tę kropkę wycięli, teraz zestrachane będziemy czekać na wynik :? .
Dobranoc.
"W wielkim mieście jest noc,
śpią pod oknem wróble trzy,
Przed zajezdnią tramwaj stanął,
Zasypiamy, śpij i ty"
Xg-2
---
Od: 29 lis 2010, o 10:50

Post »

Aguś to teraz sadzić, chuchać i dmuchać niech ładnie rosną :)
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53

Post »

No, Agusiu poczytałam ten poemat ;:132
Teśka wywinęła Ci świetny numer :!: Wiesz, ja cały czas kibicuje Waszemu spotkaniu, nawet gdzieś wczoraj, u Tesi to się śmiałam, że wy to jak dwie sójki :lol: Ale może, kiedyś. Jak widać do chłopa więcej śmiałości miała ;:224
Roślinki skubane już parę dni temu, więc końcówki im obeschły. Sadź je śmiało prosto w podłoże :uszy
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

No, no mniodkowa, a ja czytając w napięciu twój post przy słowach o prezencie zdębiałam, bo pomyślałam, że m kupił ci to epifilium, bo je widać najlepiej na pierwszym zdjęciu i już miałam pytać, gdzie kupił, a tu taka historia. :shock:
Swoją drogą potwierdzam, że jesteś fajna. ;:108
Jednak nie wiem tylko, jakim cudem kohleria poznała twojego m. :roll:

Co do komentarzy, no cóż wspinam się na wyżyny intelektu i dowcipu po prostu. :;230
kohleria
200p
200p

Post »

Marcik nic im nie obeschło. Siedziały w wodzie, a jak Adam korzonka nie odłamał, to opuncja go nawet puściła w parę dni.
Wygląda na to ,że przyjmie się natychmiast. Opuncja , ma takie miękkie te kłujaki ,jak cycuszki, to trochę się sponiewierały, ale odrobią . To pewne!
Jeśli idzie o śmiałość, to Bozia mnie obdarzyła taką, że wszystkie sklepowe , u których kupuję, osiedlowe damy i część panów - to moje kumplostwo. Zawsze musimy z 10 min pogadać jak się spotkamy. :D
Jestem bardzo odważna, do potęgi Q! :tan
Czy prezydent, czy premier , w każdej chwili mogła bym się z nimi spotkać i bez tremy gadać jak z kolegami. :heja .
Przy fontannie jak latem siedzę , to towarzystwo mam natychmiast, różnej płci :;230 .
Dzięki Ci Boziu za to. ;:196
Dowiem się dokładny adres Miodkowej i tam bez zapowiedzi wparuję :wink: . Jak upatrzę coś co mnie interesuje to poproszę pięknie. ;:224
Aga ten facet z ogonkiem,kolega Adama, mieszka ode mnie na rzut beretem, to nawet dowiezie mnie jak zechcę :;230 :;230 :uszy
Rapunzel poznałam go na kręglach. Wiedziałam,że z drużyny alkoholi,że żona Agnieszka itp, itd.
Super było. Chłopaki temat załapali w lot ;:180 . Adam tylko się zmartwił, że u Agi już zapełnione parapety więc gdzie to upcha :shock: .
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

kohlerio, ja też się trochę o to martwię, bo mniodkowa ma faktycznie zapchane parapety. :;230
kohleria
200p
200p

Post »

rapunzel pisze:kohlerio, ja też się trochę o to martwię, bo Mniodkowa ma faktycznie zapchane parapety. :;230
Przecież , Aga może je komuś podesłać. Nich tylko nasyci się momentem ukorzeniania i wyśle chętnej osóbce :wit .
Ja nie mam nic przeciwko temu ;:224 .

Miodkowa , nie minęłyśmy się na 100%. My wyjechaliśmy z domu tuż przed 19-tą. Pewnie już szłaś wygnańcu na swoją kasztanową :;230 .
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05

Post »

Aga kolejną część wątku otworzyła a ja oczywiście sto lat za murzynami. Nie ubliżając bynajmniej nikomu.
Mam nadzieję, że nie obrazisz się za tak późne przybycie. Perypetie twoje i Tośki odnośnie spotkania staram się śledzić na bieżąco. Wydaje mi się, że powinnyście kiedyś te wasze potyczki spisać i byłaby z tego świetna książka. Obrazek
A roślinki rewelacja.Obrazek Szybkich korzonków życzę.
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Jestem i ja w 2 cześci. Początek piękny, zachęcający do oglądania i czytania.
Niespodzianka ;:111 powinnaś ją ;:196 PIĘKNE roślinki ;:167
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

No i w końcu masz swoje kwituchy a Ty znów nakupowałaś grudników hehe cała Aga ;:196
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53

Post »

Tak tu sobie czytam i czytam, no wesoło i świetna z Teśki osóbka :D

A ta tu prawda..
kohleria pisze:..Nich tylko nasyci się momentem ukorzeniania i wyśle chętnej osóbce ..
.. ostatnio utożsamiam się nieco z tym stwierdzeniem, z nadmiaru zdobyczy chyba :lol:
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Maluszki piękne i na pewno szybko urosną. Ale nijak doczytać się nie mogę ile to Grudników kupiłaś. ;:37 ;:24
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”