Dokupiliśmy jeszcze jeden karmnik dla ptaków i dzisiaj na śniadanko była wielka ptasia awantura.
Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
- jola1010
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
Wiosny za oknem nie widać, w ogrodzie biało i wielkie zaspy . I dalej dzisiaj sypie śnieg:

Dokupiliśmy jeszcze jeden karmnik dla ptaków i dzisiaj na śniadanko była wielka ptasia awantura.

- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Jolu!
fajnie, ze znów jesteś ze swoim ogrodem. Widzę, że u ciebie ostro sypało.
Ptaki bardzo potrzebuja teraz naszej pomocy. U mnie tez codzienne awantury przy karmniku
fajnie, ze znów jesteś ze swoim ogrodem. Widzę, że u ciebie ostro sypało.
Ptaki bardzo potrzebuja teraz naszej pomocy. U mnie tez codzienne awantury przy karmniku

- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Witaj piękny ogród ,a trytona super 

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu z wielką przyjemnością przespacerowałam się po Twoim, Waszym ogrodzie. Przepiękne miejsce, które kosztowało wiele czasu i pracy. Dodatki do roślin w postaci np. altanki. metalowych ozdób
Jolu pytanko - w jaki sposób formujecie te "pokręcone" iglaki?

Jolu pytanko - w jaki sposób formujecie te "pokręcone" iglaki?
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- jola1010
dodad Miło ,że nas odwiedzilaś
Z tym śniegiem to jest tak ,że wczoraj jeszcze mocno sypało i wiało. Wszystko było zasypane ,utworzyły się wielkie zaspy. Mieliśmy taki plan: żeby odśnieżyć wszystkie ścieżki w ogrodzie, a to po to żeby zrobić zdjęcia zimowe ... A tu dzisiaj
leje deszcz
i nici z planów- zdjęć iglaków w zaspach nie będzie.
roza333
Witaj i zapraszam ponownie na przechadzkę
imwsz witam w naszym ogrodzie i dziękuję za miłe słowa

roza333

imwsz witam w naszym ogrodzie i dziękuję za miłe słowa

... troszeczkę na "oko" , ale też wspomagam się sznurkiem ,którym owijam iglaka i tnę po jego linii. Dużo już o tym pisałam w swoim pierwszym wątku . Wiem ,że zablokowane są tam pierwsze zdjęcia ale chyba od 7 str coś opisuję o cięciu iglaków a na str.50 pokazywałam jak tnę na przykładzie bukszpana- Zapraszam do poczytaniaimwsz pisze:Jolu pytanko - w jaki sposób formujecie te "pokręcone" iglaki?

- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Witam Jolu
Dzisiejszy wieczór (parę ładnych godzin) poświęciłam na spacer po Twoim ogrodzie.
Ostatnim razem jak tu zajrzałam, to zrobiłam to tylko pobieżnie ale obiecałam sobie, że tu wrócę i dokładniej pooglądam.
Jesteście prawdziwymi pasjonatami Waszego świata.
Ilość pracy, zwłaszcza przy kamieniach jest imponująca.
Roślinność poddaje Ci się, bo masz do niej rękę.
Mnóstwo pochwał składam, jak wszyscy moi poprzednicy.
Mam nadzieję, że kiedyś będę mogła zobaczyć Wasz ogród w realu.
Pozdrawiam serdecznie.

Dzisiejszy wieczór (parę ładnych godzin) poświęciłam na spacer po Twoim ogrodzie.
Ostatnim razem jak tu zajrzałam, to zrobiłam to tylko pobieżnie ale obiecałam sobie, że tu wrócę i dokładniej pooglądam.
Jesteście prawdziwymi pasjonatami Waszego świata.
Ilość pracy, zwłaszcza przy kamieniach jest imponująca.
Roślinność poddaje Ci się, bo masz do niej rękę.
Mnóstwo pochwał składam, jak wszyscy moi poprzednicy.

Mam nadzieję, że kiedyś będę mogła zobaczyć Wasz ogród w realu.
Pozdrawiam serdecznie.

- amatorka015
- Od: 12 kwie 2011, o 17:12
Witaj
pięknę te wasze tajemnicze zakątki
lecę nadrabiać cz.I
Pozdrawiam

Pozdrawiam

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Jolu, zajrzalam z rewizytą i...nakladam sobie szlaban na oglądanie Twojego ogrodu, dopóki pracy nie skończę, bo bym tu utknęła na wiele godzin
Ciekawi mnie niezwykle Twój ogród, bo z tego co podejrzałam parę stron, to widzę, jakie cudo stworzyliście, no a skoro mieszkamy po sąsiedzku, to mam nadzieję też podkraść parę sprawdzonych pomysłów na rośliny, ktore udają się na tych terenach 

- jola1010
ewa_tuli
dziękujemy za miłe słowa. Praca w ogrodzie raczej nie należy do lekkich, a już na pewno targanie kamieni nie jest dla słabeuszów
Wiele razy odczuliśmy ich ciężar na swoich gnatach ... ale co tam - jak się lubi to co się robi - to i ciężka praca wstaje się przyjemna . A co do odwiedzin w realu to wszystko przed nami
amatorka015 Witaj Justynko- spaceruj, spaceruj naszymi krętymi ścieżkami ,a jak się zmęczysz przycupnij sobie na ławeczce... albo w altance... Zapraszamy
survivor26
Witaj Pat. Miło ,że do nas wpadłaś choć na chwilkę. Z doświadczenia wiem , że im więcej zwiedzisz naszych forumowych ogrodów tym więcej pomysłów będzie się Tobie kłębiło w główce...
A one są podstawą do projektu własnego ogrodu. Wiem to z doświadczenia , bo kiedy tworzyłam swój ogród nie miałam dostępu do forum i pomysłów innych i wszystko co u nas powstawało było bez ładu i składu. Moje rabatki zmieniały się po kilka razy , a roślinki dobierane były najczęściej metodą prób i błędów. Wiele roślin na naszym terenie wymarło, zgniło lub zmarzło, wiele z nich przesadzałam po kilka razy
I właściwie wciąż muszę zmieniać, poprawiać i upiększać... Tak więc nie "zakładaj szlabanu" tylko oglądaj, szukaj pomysłów i planuj
a ja będę kibicowała i podglądała Wasze poczynania.
Co raz więcej spotykam "Sąsiadów" na forum więc może i nam uda się kiedyś zwiedzić nasze ogrody w realu

amatorka015 Witaj Justynko- spaceruj, spaceruj naszymi krętymi ścieżkami ,a jak się zmęczysz przycupnij sobie na ławeczce... albo w altance... Zapraszamy
survivor26

Co raz więcej spotykam "Sąsiadów" na forum więc może i nam uda się kiedyś zwiedzić nasze ogrody w realu

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Witaj Jolu,załapałam sie na 3 strone dopiero,a wszystko przez te balangi ostatkowe u mnie w watku.
- OLUNIA
- 500p
- Od: 11 sty 2012, o 12:47
Witaj Jolu
Oj mi u Ciebie też się bardzo ,ale to bardzo podoba...tylko nie wiem dlaczego nie otwierają mi się wszystkie zdjęcia z pierwszej strony

Oj mi u Ciebie też się bardzo ,ale to bardzo podoba...tylko nie wiem dlaczego nie otwierają mi się wszystkie zdjęcia z pierwszej strony

Pozdrawiam serdecznie Ola
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
- jola1010
malgocha1960 Witaj Gosiu - U Ciebie w wątku to faktycznie czas leci bardzo szybko - dopiero go zaczęłaś , a już ile ma stron. A ostatki jak to ostatki - muszą być huczne
OLUNIA Miło, że nas odwiedziłaś.
Spróbuj jeszcze raz i odśwież- u mnie się otwierają. Zapraszam

OLUNIA Miło, że nas odwiedziłaś.
OLUNIA pisze:...tylko nie wiem dlaczego nie otwierają mi się wszystkie zdjęcia z pierwszej strony
Spróbuj jeszcze raz i odśwież- u mnie się otwierają. Zapraszam

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Uff, Jolu przjrzałam (pochłonęłam) 1 wątek. Szkoda że piersze zdjęcia się nie otwierają ale to to zobaczyłam później to niezwykły obraz pracy i zaangażowania oraz ogromnej miłości do roślin. A fantazja i cierpliwość przy przycinaniu!
Taki trudny teren tak niezwykle urządzony i zaplanowany. Jestem pod ogromnym wrażeniem i czekam na więcej zdjęc. Również tych archiwalnych. Za każdym razem można wypatrzeć inną perełkę.
Zostaję tu i będę stałym gościem

Taki trudny teren tak niezwykle urządzony i zaplanowany. Jestem pod ogromnym wrażeniem i czekam na więcej zdjęc. Również tych archiwalnych. Za każdym razem można wypatrzeć inną perełkę.
Zostaję tu i będę stałym gościem

- jola1010
April witaj
Wiele, wiele roślin straciło swój żywot przez to, że zdobywałam wszystkie roślinki , które mi się podobały, a nie te które rosłyby w naszym klimacie i na naszym trudnym , bo górzystym i do tego mokrym terenie
Tak więc moja metoda "prób i błędów" pochłonęła wiele zdobyczy. Teraz skupiłam się na tworzeniu ogrodu , który będzie ciekawy cały rok - ścieżki, schodki , miejsca do siedzenia w każdym zakamarku i architektura ogrodowa... no i moje ulubione strzyżone ...
Wszystkie jakieś ...nie nadające się do pokazania... same kamienie, mało roślin , tu bałagan ,a tam zarośla...Chyba lepiej niech zostaną fotki aktualne 
To nie jest tak, że było wszystko starannie zaplanowane - tu wciąż są zmiany, poprawki, przenoszenie kamieni i przesadzanie roślinApril pisze:...Taki trudny teren tak niezwykle urządzony i zaplanowany...

Chciałam pokazać jakieś zdjęcia archiwalne ale to co odnalazłam toApril pisze:... i czekam na więcej zdjęc. Również tych archiwalnych...

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
No mnie to by te kamienie i zarośla interesowały, bo patrząc na Twój ogród ciężko jest uwierzyć, że nie zawsze był taki