Kama86!
sweety!
koniczynka!
alphax!
annaoj!
KaRo!
tesia39!
Paula15!
KamilaB!
nolina!
Marek L!
Akwelan_2009!
karlor!
Bardzo serdecznie dziękuję Wam za odwiedziny i komentarze.
Kama86!
Niespecjalnie lubię agawy, mam kilka, ale bez emocji. Tę przywiozłam kiedyś z Chorwacji.
alphax!
Nie przesadzam roślin do gruntu, bo przyznam, że boję się lokatorów. Natomiast co mogę (prawie wszystko) wynoszę późną wiosną na zewnątrz.
annaoj!
Blossfeldia jedzie jutro w podróż. Czeka na przeszczep, ale nie ja będę operatorem. Kolega będzie eksperymentował. Jak mu się uda, to będzie ją miał, jak nie, to nic straconego. Przyznam się, że niespecjalnie ją lubiłam. Być może powodem była brzydka podkładka. A zgniliznę zauważyłam niedawno, jakoś tak trzy dni temu. Natychmiast odcięłam zraz, jednak nie mam pewności, że okolnica jest zdrowa.
KaRo!
Tak, przesadzam sukcesywnie. To znaczy teraz nie, tylko w zeszłym sezonie. Mam jeszcze trochę kwadratowych. Natomiast wrażliwe na wilgoć rośliny zostaną w ceramicznych, gdyż mam tendencję do przelewania.
tesia39!
Pokażę na pewno.
KamilaB!
Kupiłąm już podrośnięte, nie wysiewam. U mnie spędzają dopiero drugą zimę.
Marek L!
U mnie półeczki są wszędzie.

Dodam, że nie pokazałam nawet połowy kolekcji moich sukulentów.
Akwelan_2009!
Ja swoich jeszcze nie podlewałam od jesieni. Ale w domu nie jest sucho. Jakoś sobie radzą, a te, które straciły korzenie ukorzeniają się w suchości na nowo.
karlor!
No ja tak mam, że gromadzę wszystko, co mi się podoba. I jak na razie dobrze mi z tym.