W zasadzie uporałam się już z porządkowaniem po zimie. Zostało mi tylko przyciąć kilka krzewów i mogę zacząć sadzić. A mam co. Dostałam już przesyłkę od naszego Mariusza. To nie paczka, to paka. Wprawiła w osłupienie domowników. M długo dochodził do siebie. A nie wie, że kolejna przesyłka lada dzień przyjdzie, a raczej przyjedzie.
Po raz pierwszy mam problem jak przyciąć róże

Co roku cięłam równo z kopcem i już. A teraz niektóre mam zielone na wysokości metra albo i lepiej

Niestety mimo dość łagodnej zimy mam kilka strat. Wśród róż też

Już w poprzednim sezonie były słabe i jak widać nie potrafiłam o nie zawalczyć. No cóż...I tak bywa. Nie jedną roślinę mam już na sumieniu

Mam nadzieję, że w ogólnym rozrachunku zostanie mi to odpuszczone

W końcu zdarza mi się zbierać "bidy" z wysypiska i dawać im drugie życie.
Ewo zaczynam mieć wątpliwości gdzie posadzić te clemki. Przy zamawianiu miałam idealny pomysł i pomysł prysł. Trochę mnie martwią te przymrozki. Kilkanaście doniczek stoi na balkonie. Ślimaki są okropne i mam ich całe mnóstwo na działce.
Witaj
Janko! Mam nadzieję, że wyprawa na działkę będzie udana i sporo zdjęć zrobisz. Jak tylko założysz wątek - daj znać. Z przyjemnością zobaczę Twoje włości.
Jacku nornice u mnie grasują w najlepsze. Ale jakoś niespecjalnie im smakują moje cebulki. W założeniu działka miała być jak najmniej pracochłonna. Wiem, wiem, że się nie da. Ale chcę ograniczać dodatkową pracę. Sadzenie w pojemnikach to późniejsze wykopywanie, przesadzanie itp. Mimo to wiele z tych nowszych odmian i tak jest krótkowieczna. Chyba szkoda zachodu...Sama nie wiem...Ponoć Holendrzy tulipany traktują jako rośliny jednoroczne.
Trzeba przyznać, że klimat nam się zmienia. Mam na działce dwie strefy klimatyczne. Z przodu jest chłodniej i wszystko później, dłużej kwitnie. Nawet śnieg tam długo się trzyma. Od połowy gdzie więcej słońca - małe przyśpieszenie.
Mam kolejne tulipanki kwitnące

- to
Fashion wypatrzony u Agness, niestety na 5 kupionych cebulek jedna okazała się być inna

- a ten gość swoimi trelami uprzyjemniał mi pracę dzisiaj