Zdjęcie nr 1 - bishop's crown, czyli popularny dzwonek/zvonek - Zdjęcie z netu
Zdjęcie nr 2 - ciężko będzie określić
Zdjęcie nr 3 - Wygląda jak scotch bonnet - Zdjęcie z netu
Dzięki.
Trzeba uciekać przed mrozem,jeszcze reszta annumów, bacattum i frutescens
Niewybarwione chinense w towarzystwie świec są w tunelu,zobaczymy czy to coś da.
kalafior, a może jabłka porozkładaj pod krzakami? U mnie na parapecie po przeniesieniu roślin do domu się to sprawdziło i wszystkie owoce się szybko wybarwiły.
Ja wsadzam w donice lub w wiadra i do domu. W ciepelku dojrzewaja blyskawicznie, a krzaki po jakims czasie ida na kompost.
Sorki, znów klawiatura mi szwankuje
Beata Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Amanita numer z jabłkiem nie działa w przypadku papryki Po prostu potrzeba im wyższej temperatury a szybciej dojrzeją.
Ja swoje 3 najcenniejsze sztuki trzymałem w donicy na balkonie, jak wstawiłem do domu z kilku leniwych szybko zaczely sie barwić pozostałe. A trynidad scorpion butch T cały czas mi na upartego kwitnie. Jutro może sie pochwale podopiecznymi
Czytałam, że podobno właśnie działa na paprykę Ale wiesz, papryki stały w domu, na parapecie, między jabłkami - więc równie dobrze mogło właśnie zadziałać na nie to ciepło domowe Nie miałam innej partii bez jabłek dla porównania
Laryssa11, papryczki na Twoim ostatnim zdjęciu wyglądają mi na krzyżówkę Bishop's Crown, prawdopodobnie z jakąś Habanero. Mają charakterystyczny, długi ogonek, kształt niektórych owoców też za tym przemawia. Zgadzam się z Granią co do Trakijskiej Shipki, u mnie były dokładnie takie same owocki:
Wow ! Ale piękne Cantati,a jak z ostrością tej papryczki?
Szukam umiarkowanie ostrej papryczki z grubymi ściankami Takiej,żeby dała się zjeść na kanapce.Najchętniej czerwonej. Może macie jakieś propozycje?
Krynka miałam paprykę półostrą,czerwoną i dość duże owoce,gruba ścianka,ale musiała być z czymś skrzyżowana,bo dostałam z wymiany jako Del Piquillo,a zupełnie do niej nie podobna.Nasiona zebrałam,mogę wysłać na Akcję jeśli będą chętni.Wygląda tak: