Mateusz
Madziu ,a po co rerzygnować - po co odmawiać sobie tej przyjemności. Napiszę tak -ja w tym roku miałam nic nie zamawiać ponieważ latem chciałam sie wybrać na poważniejsze zakupy po iglaki do szkółki niedaleko mojej dzialki Dendroferma - wybieram sie tam już trzeci rok. Wchodząc do watku Ani i Madzi skończyło się na 23 powojnikach

.
Zuziu - ja się mało na różyczkach znam,ale wiem że New Dawn jest w pączkach lekko różowa, ale może w przypadku White jest inaczej
Madziu mamy najprawdopodobniej z jednego źródła ,więc zapewnę będą takie same
natomiast White Double Delight naprawdę polecam - jako jedyna miała około 50 kwiatów
pierwsze jeżowki zamówiłam wiosną w zeszlym roku - na jesieni dokupiłam kilka sztuk.
Teraz też od Mariusza zamowiłam, ale jakie to już nie pamiętam

a i w BR też cosik zamówiłam
Aniu Zdjęcia zostały zrobione po pierwszej porządnej mgle nocą - jak wyszłam na zewnątrz i zobaczyłam to szybciutko po aparat poleciałam - liście wyglądały jakby były pokryte szronem
Ewciu to typowa bukietówka- nie będziesz z nią miała żadnych problemów ,z tym ,że nie jest zaliczana do wysokich
Oczywiscie ona nie ma takich potrójnych kwiatków jak na fotce - zdjęcie zostało zrobione w celu porównania wielkosci platkow z innymi hortensjami
Karola pamiętam Twoje początki

- kolejny raz sprawdza sie przysłowie że trening czyni mistrza
Teraz śmigasz ,że hoho.... , a kaczuchy .... no cóż

miastowe
Romciu A ile Ty masz mniej

Kojarzę że też szalałaś w miododajnych

Pamiętaj wodę zmieniać jak zmętnieje i patyczki zrobią się śluzowate
Mireczko witaj w mych progach

- tak sobie myślę że między iglakami hortensje o wiele lepiej by się prezentowały
To wrzucę roślinki od których wszystko się zaczęło
Moja pierwsza rabata która powstała na działce wyglądała tak:

-
oczywiście już śladu po niej nie ma

wszystko zostało przeniesione w inne miejsce - ktore oczywiscie okazalo się zbyt nałonecznione i moje hościska najprawdopodobniej znów będą miały przeprowadzkę

Pozdrawiam. Ewa