Elizabetka po śląsku nr 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Elizabetka po śląsku nr 7

Post »

:wit Eluśka, a ja już róże poobcinałam. Wielkokwiatowe do ziemi!!!! Angielki do ziemi.
Nie było mrozu, a na łodygach brązowe plamy. Pnące piękne.
Mnie został do posprzątania domek i obejście.
Trawę grabiłam już z 5 razy. Zaraz też wybywam, bo znów ochłodzenie idzie.
;:196 Buziole
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

http://i1154.photobucket.com/albums/p52 ... tzeaaf.jpg Elusia strach sie bać :;230 .Biedny musiał się od kogoś zarazić jak łazikuje tak jak moja Acia .Ostatnio dziennie widza jom na dachu jak sprawdzo teren :;230 Wiosennie i pracowicie pozdrawiom ;:196 Pomysłowe flaszki :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ja też obcinam liście ciemiernikom, bo wszystkie w plamach po tej zimie. ;:222
Dzisiaj popracowałam na ogrodzie mimo chmur i mokrej ziemi, ale trzeba te zgnilizny wywalić jak najszybciej.
Ciekawe te butelki, tylko jak to ciąć ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Ciekawa jestem, co wykombinujesz z tymi butelkami. :D Ja mam kilka takich starych, glinianych doniczek w jakich kiedyś sadzono kwiaty domowe. Myślę, jakby je wykorzystać, co do nich posadzić bo szkoda wyrzucać, też mają swój urok.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Melduję, że chore liście ciemierników obcięte :D tak jak obiecałam ...skoro świt.
Tosiu jutro drza prosto po robocie i obcinom róże :!: :!: :!: a dziś przed chwilą przepikowałach sałata krucho do donicy balkonowej i na dzień wystawia na dwór. Inspekcik jeszcze nie zrobiony :wink:
Jadźko istny dioboł tasmański ;:306 a jaki straszny ;:oj na pewno się zaraził łazęga jeden. A flaszki całkiem zwykłe ...moczyły się w wannie z deszczówką coby etykiety poschodziły.
Grażko jak ciąć można poszukać na you tube ale zastanawiam się jakie będą te brzegi czy gładkie czy jakieś nieherskie.....jak zrobia próba to dom znać.
Asiu fajne są takie stare doniczki...wstaw w swoim wątku to zaraz się zlecimy i każdy coś dopowie. ;:162
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Ok., wstawię ale dopiero jutro bo muszę cyknąć fotkę. Do jednej już posadziłam śniedki bo... było ich za dużo i nie miałam co z nimi zrobić. Oczywiście, nie zostaną tam na stałe. Coś dla nich wymyślę i wysadzę po ewentualnym kwitnieniu, i po obumarciu liści.
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Elu przycięłaś liście tym ciemiernikom ???
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Melduję, że chore liście ciemierników obcięte :D tak jak obiecałam ...skoro świt.

Ela to robotno dziołcha jest. :wit
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zaglądam w sprawach ogrodowych :wink: a ... majsterkowanie się szykuje :)
Też będę ciął butelki - już kiedyś to robiłem, tnąc na szklanki, a teraz spróbuję zrobić lampiony.
Bo butelek u mnie ... hohoho :wink:
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A mnie dzisiaj korciło, żeby obciąć juz róże, ale się wstrzymałam, chociaż na górze to już liscie zaczynają się rozwijać. Czs najwyższy brać się za cięcie, ale poczekam jeszcze do przyszłego tygodnia, bo teraz mają byc przymrozki
Po co ryzykowac?
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Dioblik już zdrowy?Włóczęga jeden-no ale takie kocie drogi i dróżki.Ja też bez pamiątki bym nie wrócila :;230 Jestem ciekawa tych lilii.Any-uśmiałam się z tej ilości u Ciebie butelek,ale to na pewno po sokach.
Eluś pozdrówka.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

:wit
Wpadłam żeby przywitać miłych gości i pokazać co u mnie się dzieje.
Fotka robiona o poranku bez słonka nie oddaje piękna Hippeastrum 'Dancing Queen'...jest cudny. Może jutro rano uda się zrobić takie choć w połowie oddające jego piękno.

,
No a papryki po mału trzeba będzie przesadzać do kubeczków.
,
Może jutro po pracy albo w niedziela zrobia jakieś fotki z zegrodki. ;:173

Mam takie tyły z wszystkim, że szok ale najważniejsze, że wszystkie 120 róż poprzycinane, drzewka owocowe oprócz jabłonek poprzycinane (zauważyłam, że letnie cięcie jabłonek nie powoduje takich szalonych przyrostów wilków), niby-trawnik wygrabiony, nowo grządka pod pomidory przekopanno i nawieziono obornikiem. Nasionka pomidorów podkiełkowane już siedzą na paletce....teraz tylko czekać zielonych łebków.
Zaroski po świętach we wtorek sieja gorczyca na grządce gdzie bydzie rosła papryka i na starej grządce przeznaczonej na pomidory.....ufff ale fajnie :D

A teraz do rzeczy:
Asieńko to zaraz pędzę zobaczyć te doniczki.
Marzenka melduję, że z samego rana po naszym pisaniu wszystkie poobcinane. :lol:
Beatka ;:196 no wreszcie...dzięki za dobre słowo.
Andrzeju ...no jednak idzie ciąć...a powiedz jak te brzegi sie ułamuje to czy są jakieś ostre szpichry? czy wychodzi na gładko. Po Bożym Ciele sie za to wezna....na razie gromadza butelki :;230 O ;:oj mówisz lampiony.....lampiony można robić z puszek np. po brzoskwiniach ale z butelek będzie kolorowo i na pewno ciekawiej....super, będę zaglądać. :D
Goś co do cięcia to ja też zawsze mam problem ...czy to już, czy jeszcze poczekać....tak mam co roku a potem decyzja i ...gotowe. :tan
Aniu...tak dioblątek zdrowy i jeszcze bardziej czorny :D ....goni wszystkie koty z zegrodki bo to jego teren i jego kwiotki ;:306 Anka dzięki za przypomnienie...no jeszcze te lilie musza posadzić. ;:124

;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Elusia papryczki dorodne ,a Hipek cudny .Zawsze to radość jak wszystko super kiełkuje i rośnie .Ja mam na parapecie ogórki chcę ,żeby przed posadzeniem były już dorodne sadzonki ;:196 .Jednak muszę z ogródkowego inspekciku przynieść pomidorki ,bo mi wcale nie wykiełkują ani do drugiej zimy :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Eluś .. ;:168 .pracowita z Ciebie dziołcha ,tyle prac wykonanych,u mnie wciąż tyły .Papryczek nie sadziłam ,ale pomidory i wzeszły...choć w ubiegłym roku pochorowały się ,ale w tym roku postanowiłam je trzymać pod zadaszeniem .A tak poza tym wciąż sadzenie róż... :roll:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Eluś Tańcząca Królowa prześliczna ,moje hipeastrum wypuściło yno listki i fertig ;:222 . Do czego ta gorczyca posiałas? jest to odżywka dla pomidorków?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”