Grażynko sasanka dziękuje za pochwałę.
Sławku cieszę się ,że Ci się podobają.
Zosiu dziękuję,że jesteś . Na tyle wątków co jest to nie sposób być wszędzie.
Wiosna to moja ukochana pora roku, bo najwięcej kwiatów kwitnie o tej porze.
Ciemierniki lubię choć robić zdjęcie tym zwisającym kwiatom już nie za bardzo.
Janusz Twoje rośliny pod śniegiem.

W życiu bym nie pomyślała.Tak masz co roku?
Myślę,że jak Twój miłek przyjdzie w kwietniu to jeszcze zobaczysz kwiat. Przecież już za parę dni kwiecień .On rozwija się stopniowo. O ile pamiętam jak ja go zamawiałam to też przyszedł w kwietniu i już zakwitł u mnie. Jest nadzieja,że tak też może być u Ciebie.Tego Ci życzę.
Gieniu może się odważę go podzielić. Co Ty na to? Jeszcze go pokaże jak zakwitną wszystkie kwiaty, bo wolno mu to idzie. Ale nie będzie za darmo.
Krysiu u mnie też nie wszystkie jeszcze sasanki kwitną. Nie zakwitły jeszcze papagena i biała,ale są i nie zginęły. Tak Krysiu niektóre rośliny giną. Inne są zbyt ekspansywne.
Właśnie dziś przeszłam się po ogrodzie i robiłam inwentaryzację. Wiesz ile pozbierałam patyczków, bo roślin nie widzę? Bardzo dużo i to nie tanich. Serce mnie rozbolało.
Niestety u mnie zimy nie było. Śniegu wcale to czemu tyle ich powypadało.
Marto ten ciemiernik w kropeczki to mój pierwszy zakup z ciemierników. Ma już 10 lat.Kupiłam go w moim sklepie ogrodniczym w woreczku jako kota w worku. Nie lubiłam kupować kwiatów w woreczkach, bo nie raz się nacięłam. A tu proszę wszystkim się podoba.
Iwona jak się odważę go podzielić to może załapiesz się na niego.

Ale wiesz co mi się u Ciebie podoba . Coś co miałam i już niestety nie mam. Będzie ta wymiana ? Tak to jest z tymi kolekcjonerami.

Wszyscy się boimy podziału, bo można stracić swoje pupilki.
Sabinko to nic,że na trzeciej stronie.To też jeszcze podium. Miło mi,że jesteś.
Żonkile u mnie jeszcze nie zakwitły ale za dzień może dwa też powinny zakwitnąć.
Tajeczko muszę sobie zakodować Twoje imię.

Zakwitnie wszystko i u Ciebie.
Ja obserwuje rośliny tak ruszyły z kopyta ,że coś co oglądałam wczoraj nie kwitnącego dziś są już kwiatki. Tak np. było z śnieżnikiem. Dziś zobaczyłam jego inny kolor.
Janku nie wiem jaka pogoda jest u Ciebie.U mnie od wczoraj tak ciepło,że co niektórzy już chodzili w krótkich rękawach. Może Ci jednak zakwitną wcześniej. Ja z sasanek nie straciłam ani jednej,ale inne rośliny kolekcjonerskie to tak. Szkoda mi , bo nie łatwo było je zdobyć.
Teraz odpisując na posty widzę ile miałam gości. Wszystkim serdecznie dziękuję za odwiedziny.
A teraz czas na fotki z dnia dzisiejszego. Latam codziennie po ogrodzie z aparatem i dziś słyszałam w tym czasie głośny śmiech sąsiadów.Czyżby to ich śmieszyło? Może to tylko zbieg okoliczności.
Biała mi jeszcze nie kwitnie.
Wczoraj pokazywałam śnieżnika białego. Dziś rozkwitł ten.
Uchwyciłam też pierwszy kwiat sanwinarii kanadyjskiej.
Podobały się sasanki to proszę kolejną.
To ciemiernik z zeszłego roku. Kupiony na all. Miał być pełny. Jest?

Pierwsza miodunka.

Pierwszy psi ząb.