Ogród Filemona

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Filemona

Post »

:wit Witam wszystkich, ale dziś u mnie się pogoda zrobiła to szok, słońce zero chmur( chociaż słońca zbytnio nie lubię) i mam nadzieje że już nie będzie przymrozków. Może się dziś wezmę za robienie rabaty. W planach mam zamiar zrobić dwie rabatki jedną przed a drugą za domem. Mam do wykorzystania wyhodowane rośliny i do przesadzenia ( jak na razie rosną w nieodpowiednich miejscach) Za domem mam cień więc będą żurawki i hortensje.

Konradzie Roboty było dużo sama bym tego nie zrobiła wspólna praca wszystkich domowników.
Kasiu No o to chodziło żeby to była całość za bardzo innego kształtu nie dało się zrobić no chyba że z poddaszem mieszkalnym. Tego rodzice nie chcieli robić, choć na górze i tak mamy pralnie z łazienką. Ty u siebie chyba też masz tylko parter?
Paweł Jak to patyki w wodzie sobie siedzą. :D
Mati Różyczek jest coś około 40 ale to nic wysublimowanego :D
Daria_Eliza Naturalnie ziemia jest bardzo dobra warzywa na niej super rosną, ale niestety w niektórych miejscach po budowie jest glina. Więc jak chce coś w tym miejscu posadzić co mam glinę to wymieniam tą ziemię, mam za domem działkę nieużytkowaną i z niej korzystam biorę ziemię z kretowisk. Koty choć znają się krótką to bardzo dobrze się dogadują gorzej z Rafikiem on ciągle je gania chce się z nimi bawić a one nie zawsze mają na to ochotę.
anabuko1 Dzięki za wizytę, ja sad najbardziej lubię jak mogę zerwać jakiś owoc :wink: w tamtym roku niestety mróz załatwił sporo kwiatów i niestety owoców było mało.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Górę też mam ;:215
na razie zrobilismy polowe strychu (pokój córki) a kiedyś jak będzie kasa zrobimy sobie sypialnie.
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Weź je gdzieś indziej przestaw skoro pleśnieją , może mają za ciepło .U mnie też ziemia zaczęła pleśnieć , pomogło wietrzenie i już nie pleśnieje .Codziennie wietrzę , ale to budynek gospodarczy . :lol:
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

No to jak masz dobra ziemię, to chyba nawet nie wiesz, jakie szczęście Cię spotkało. ;:138
Będziesz z nią miała co najmniej połowę kłopotów mniej, m.in. mniej podlewania, łatwiejsze kopanie i pielenie. Super!
Filemon24
1000p
1000p

Post »

:wit
Wczoraj i dzisiaj byłam w szkółkach w dwóch różnych miastach bo to są dwie moje ulubione, jakoś nie lubię zaopatrywać się przez internet.
Więc kupiłam hortensje pink daimont, różę john dawis - pierwsza z jakimś imieniem, tawułkę
arendsa pumila i pierwszego liliowca strawbery candy, różę białą nn i jutro muszę wziąć jeszcze hortensje vanile fraise Wszystko oprócz tawułki posadzę na jednej rabacie( jestem w trakcie tworzenia) Posadziłam już lawendę i kostrzewę. Taki mam tam perz że robota strasznie wolno idzie a jeszcze jak się samemu robi to już w ogóle.

Kasiu to z córą razem mieszkacie, w ogóle wcześniej mieszkałaś w domu czy w bloku?
Pawle Już je przestawiłam ciekawe czy coś z tego będzie
Dario No niestety nie wszędzie jest super po budowie się skepściła w paru miejscach akurat tam gdzie chcę zrobić rabaty ;:223
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mieszkamy w kamienicy wielorodzinnej
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Anitko jak wszystkie kupione rośliny zakwitną będzie co podziwiać. ;:215 Perzu nie zazdroszczę, też przez to przechodziłam. Dwie osoby przekopywały widłami amerykańskimi całą działkę, bo perz był wszechobecny. ;:202 Dotychczas się pojawia, ale w ilościach do opanowania.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Świetne zakupy. Vanilia Fraise też kupiłam w tym roku. Podobno powinna zakwitnąć już latem. Liliowca bardzo ładnego wybrałaś. Posadziłam tą odmianę w sierpniu.
Perz mnie też przeraża. Takie ma korzeniska że ;:219 .
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Jaka jestem dziś zmęczona od wczoraj robię nową rabatę a że rósł tam sam perz i to jeszcze w piasku to roboty było dużo i jeszcze jest nie skończone. Zrobię jutro zdjęcia.
Madziu Ja kupiłam dosyć spore sadzonki hortensji także na pewno zakwitną, myślę żeby jeszcze dosadzić do nich hortensje wims red Chciałabym jeszcze jakieś liliowce ale pewnie nie dam rady w tym roku posadzić innych odmian za dużo różnych roślin by się chciało.
Soniu mam nadzieje że tak będzie
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Nowa rabata wykończyła mnie totalnie czuje się jak wrak ;:219 najpierw skopać wyciągnąć perz i wymienić kilkanaście taczek piachu na dobrą ziemię, potem przywieźć kamieni - to za dużo jak dla jednej osoby. W dodatku jeszcze mam nieskończone ;:223
posadziłam cztery hortensje
pink daimond, vanille fraise, wims red i mega mindy, ale chciało by się więcej w planach mam jeszcze w tym roku limelight i pinky winky.
Posadziłam też ponad 20 lilii w tym np lilie św józefa, lilie azjatycką fata morgana, lilia orientalna broken heart, orientalnaa magic star.....
dwa liliowce strawbery candy, romantic rose
kilka bukszpanów, lawendę i kostrzewe
Na zdjęciach niestety nie wiele widać. Obrazek
Obrazek
i troszkę wiosny Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

No zaszalałaś Anitko ;:138 ;:138 ;:138 . Limelight koniecznie wprowadź bo to stara sprawdzona odmiana i jedna z ładniejszych
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Aleś się Anito narobiła.
Myślę, że każdy kto zaczyna ogród od początku doskonale zdaje sobie sprawę z Twojego trudu, bo my wiemy jak ciężkie są takie wykopki i siłowanie się z kamieniami, taczkami itd.

Gratuluję kolejnej rabaty.

To jest coś, czego w naszych pracach brakuje - ja poszalałam z roślinami, mimo że nie miałam dla nich żadnego konkretnego miejsca.
A najbardziej brakuje ładnych obrzeży, które jakoś powstrzymałyby przerastanie perzu i jaskrów rozłogowych.
No ale teraz robimy "remont" nasze dużej rabaty okrągłej i potem może będzie wyglądać to lepiej.
Awatar użytkownika
martinez_82
500p
500p
Od: 1 wrz 2008, o 10:18

Post »

piekny zapowiada sie ogród przydały by mi sie te kamienie piekna rabatka z nich będzie pozdrawiam
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Ewcia Napatrzyłam się u ciebie na te śliczne hortensje i coś tam staram się dokupywać, twój ogród jest bardzo w moim stylu bo lubię takie roślinki jak u ciebie :D
Dario Narobiłam się aż jestem nieprzytomna ;:219 no ta rabata aż mi bokiem wychodzi haha ale już oglądam kolejne roślinki i planuje nasadzenia :;230 Mama stwierdziła, że koniecznie trzeba polecieć dalej z tą rabatką :D
Martinez mam nadzieje że mój trud nie pójdzie na marne.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Anitko dałaś czadu. ;:oj Taka wielka rabata obsadzona pięknościami i ma być jeszcze większa. :shock: Będzie cały czas coś kwitnąć. ;:215 Sama taszczysz takie kamienie, ;:168 szanuj kręgosłup. Czas szafirków i żonkili, są piękne. Chyba floks szydlasty się szykuje do kwitnienia. :?:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”