Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...
Aniu dzisiejsze nocne przymrozki chyba zapowiedziały roślinom porę do snu.W przyszłym sezonie będę u siebie podziwiać kwiaty Munstead wood i mam nadzieję ,że mnie nie zawiedzie .Wiem ,że ona od razu nie będzie brylować na rabacie i będę musiała trochę poczekać tak jak na porządne kwitnienie Tradescanta.Urodziwe są skrętniki niestety nie mam juz miejsca na parapetach 

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam wszystkich:)
Zimno się zrobiło,czas powyciągać czapki,szaliki i rękawiczki...brrr...ale opon w aucie jeszcze nie zmieniłam,nie chcę na siłę zimy przywoływać
Pościągałam z balkonu wszelkie ozdoby,figurki i zamierzam zapakować je w karton,by sobie poczekały do następnej wiosny.
Na działce nie byłam 12 dni i już tęsknię,na początku grudnia ma być + 10 stopni to polecę na skrzydłach...
A tymczasem zamykam wspomnienia i cudne chwile we szkle...coś muszę robić,by nie zwariować...bo wiecie co? Ja nie cierpię zimy
jeszcze grudzień to zniosę bo święta i przygotowania mnie cieszą,ale styczeń to dłuży mi się w nieskończoność.
Ula witam nowego gościa:) Różyczkami umilę sobie i Wam czas zimy...to na pewno,razem przetrwamy do wiosny:)
Oj te skrętniki,tak bardzo je lubiłam i chwaliłam,ale cóż to? Marnieją w moich oczach z dnia na dzień.chyba je przelałam,choć bardzo się starałam
No trudno może ze dwa przeżyją,a reszcie listki klapnęły jak szmatki...
Dużo masz skrętników,a może próbowałaś ukorzeniać listki?
Daysy zapraszam do mnie w wolnej chwili,coś postaram się pokazać
Róże pewnie podmarzły,bo dziś u nas w nocy było -4 stopnie...
Alu jak miło Cię zobaczyć,myślałam,że zniknęłaś z forum
Rabatka na wiosnę będzie realizowana,zapraszam 
Kasiu Hercules to róża wielkokwiatowa,bardzo kolczasta,pokrój wzniesiony,kwiat rzeczywiście po deszczu nie wygląda ciekawie...
Tego lata nie było problemu,bo mało dni deszczowych
Marlenko moja Rhapsody kilka lat rosła w złym miejscu,aż w końcu niedawno ją przesadziłam i mam nadzieję,że się ruszy...
Sabinka ładna jest Minerva prawda? Ale nieznana jeszcze na forum i mało kto ją ma,tym bardziej jestem ciekawa co to za jedna
Majeczko u Ciebie mrozik,i u mnie zimno,także różyczki usną i poczekają na wiosnę
Twoja kompozycja to cudo,a ja już marzę o mojej
szałwia fiolecik to jest to:) U Ciebie podobają mi się dodatki w postaci floksów,czy to niskie odmiany?
Zuza na wiosnę mogę Ci podesłać patyczka co Ty na to? Tylko mi przypomnij
Dorotko spokojnie,ja tez czasem nie nadążam za wątkami dziewczyn
Zamierzam pokazać u mnie moje pancerne różyczki i te co mają minusy...niech tylko posegreguję foty
Tolinka Eden lubi ciepełko to fakt
Geoff pewnie pąka nie rozwinął,bo mokro u mnie było,a teraz przymroziło lekko...
Soniu witam Kochana
Aniu miło mi,że lubisz u mnie bywać:) Życzę komputera nowego od miłego Mikołaja...ciekawe co mi przyniesie?
Przecież byłam grzeczna
Jadziu Munstead Wood ma cudny kolor płatków,będę trzymała kciuki,by u Ciebie pięknie kwitła,bo moja to tak różnie,dlatego zmieniłam jej miejscówkę
Skrętniki przechwaliłam,dla mnie to dwuletnie kwiaty...ciężko mi je hodować,choć strasznie mi się podobają...
A co masz na swoich parapetach?
Lawendę z wakacji zamknęłam w gablocie

Moja działka daleko...więc wymyśliłam mały ogródek w szkle...planuję tu zrobić mini działkę co Wy na to?

Pozdrawiam serdecznie
Zimno się zrobiło,czas powyciągać czapki,szaliki i rękawiczki...brrr...ale opon w aucie jeszcze nie zmieniłam,nie chcę na siłę zimy przywoływać

Na działce nie byłam 12 dni i już tęsknię,na początku grudnia ma być + 10 stopni to polecę na skrzydłach...
A tymczasem zamykam wspomnienia i cudne chwile we szkle...coś muszę robić,by nie zwariować...bo wiecie co? Ja nie cierpię zimy

jeszcze grudzień to zniosę bo święta i przygotowania mnie cieszą,ale styczeń to dłuży mi się w nieskończoność.
Ula witam nowego gościa:) Różyczkami umilę sobie i Wam czas zimy...to na pewno,razem przetrwamy do wiosny:)
Oj te skrętniki,tak bardzo je lubiłam i chwaliłam,ale cóż to? Marnieją w moich oczach z dnia na dzień.chyba je przelałam,choć bardzo się starałam

Dużo masz skrętników,a może próbowałaś ukorzeniać listki?
Daysy zapraszam do mnie w wolnej chwili,coś postaram się pokazać

Róże pewnie podmarzły,bo dziś u nas w nocy było -4 stopnie...
Alu jak miło Cię zobaczyć,myślałam,że zniknęłaś z forum

Kasiu Hercules to róża wielkokwiatowa,bardzo kolczasta,pokrój wzniesiony,kwiat rzeczywiście po deszczu nie wygląda ciekawie...
Tego lata nie było problemu,bo mało dni deszczowych

Marlenko moja Rhapsody kilka lat rosła w złym miejscu,aż w końcu niedawno ją przesadziłam i mam nadzieję,że się ruszy...
Sabinka ładna jest Minerva prawda? Ale nieznana jeszcze na forum i mało kto ją ma,tym bardziej jestem ciekawa co to za jedna

Majeczko u Ciebie mrozik,i u mnie zimno,także różyczki usną i poczekają na wiosnę

Twoja kompozycja to cudo,a ja już marzę o mojej

Zuza na wiosnę mogę Ci podesłać patyczka co Ty na to? Tylko mi przypomnij

Dorotko spokojnie,ja tez czasem nie nadążam za wątkami dziewczyn

Zamierzam pokazać u mnie moje pancerne różyczki i te co mają minusy...niech tylko posegreguję foty

Tolinka Eden lubi ciepełko to fakt

Soniu witam Kochana

Aniu miło mi,że lubisz u mnie bywać:) Życzę komputera nowego od miłego Mikołaja...ciekawe co mi przyniesie?
Przecież byłam grzeczna

Jadziu Munstead Wood ma cudny kolor płatków,będę trzymała kciuki,by u Ciebie pięknie kwitła,bo moja to tak różnie,dlatego zmieniłam jej miejscówkę

Skrętniki przechwaliłam,dla mnie to dwuletnie kwiaty...ciężko mi je hodować,choć strasznie mi się podobają...
A co masz na swoich parapetach?
Lawendę z wakacji zamknęłam w gablocie

Moja działka daleko...więc wymyśliłam mały ogródek w szkle...planuję tu zrobić mini działkę co Wy na to?

Pozdrawiam serdecznie

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Pomysł na mini ogródeczek-super
Będziesz mieć działkę na wyciągnięcie ręki
Najważniejsze, to nie poddawać się zimie. Niech sobie robi swoje, a my swoje.
Też nie lubię zimy, gdy trwa zbyt długo działa na mnie przygnębiająco.
Czy planujesz jeszcze jakieś rośliny w szklarence?

Też nie lubię zimy, gdy trwa zbyt długo działa na mnie przygnębiająco.
Czy planujesz jeszcze jakieś rośliny w szklarence?
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Iwonko i tu pomysł się zatrzymał,na razie myślę,co zrobić ...myślę nad małą ławeczką,domkiem i sztucznym mchem?
Nie poddaję się,stawiam czoło zimie
Nie poddaję się,stawiam czoło zimie

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu fantastyczny pomysł,
będzie pięknie. Może chociaż pająka i jedną biedronkę wpuść do środka, jak pszczół nie będzie. 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Aniu super szklarenka gdzie takie cudo znalazłaś
Ławeczka domek kurcze masz pomysły.
Na oknach mam storczyki i nie tylko lecz część okien zaanektowała sobie moja kota
a rośliny stoją jedna obok drugiej .Mirt, geranium,fiołki i takie tam habazie 

- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Aniu, wpisz w Google miniatures garden i otworzy się morze inspiracji
do tego jest taka stronka http://domkowa4.pl/pl/c/ogrod/87 i tam kupisz miniatury mebelków, altanek itp. Ja zeszłej zimy kupiłam miniaturowy fotel bujany i klatkę dla ptaków, bo chciałam taki mini ogród zrobić w dużej donicy na tarasie, ale jakoś weny mi zabrakło. Czekam na Twoje dzieło, kibicując Ci całym
PS - to się nazywa zaklinanie czasu
Ps- świetnie w roli "drzew" sprawdzają się malutkie bukszpany

PS - to się nazywa zaklinanie czasu

Ps- świetnie w roli "drzew" sprawdzają się malutkie bukszpany
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Aniu, też jestem szczęśliwą posiadaczką takowej szklarenki
U mnie sprawdza się super przy wczesnowiosennych sadzonkach i wysiewach
Na patyczka Winter Lodge mam wielką chrapkę, z tym że nigdy nie ukorzeniałam róż z patyczka. Masz z tym jakieś doświadczenia? Jak nie to będę musiała popytać wujka googla

Na patyczka Winter Lodge mam wielką chrapkę, z tym że nigdy nie ukorzeniałam róż z patyczka. Masz z tym jakieś doświadczenia? Jak nie to będę musiała popytać wujka googla

- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
No i wpadłam z rewizytą , tak jak było obiecane.
Nowy wątek prześledzony cały , bo krótki, teraz muszę się dokopać do poprzedniego... Tam pewnie się działo...
Szklarenka cudna...Mini ogródek na wyciągnięcie ręki...

Szklarenka cudna...Mini ogródek na wyciągnięcie ręki...
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Annes 77 pisze: Majeczko u Ciebie mrozik,i u mnie zimno,także różyczki usną i poczekają na wiosnę![]()
Twoja kompozycja to cudo,a ja już marzę o mojejszałwia fiolecik to jest to:) U Ciebie podobają mi się dodatki w postaci floksów,czy to niskie odmiany?
Aniu mam wieści, że na działce nad ranem było -8C... ja się cieszę... powinno, to zastopować zapędy moich różanych krzaczków. Floksy są jednoroczne.... sama nie wiem czy próbować wysiewać na wiosnę czy szukać już gotowych sadzonek na targu. W necie znalazłam takie cudeńka https://zojeczka.wordpress.com/2011/03/ ... drummonda/
Może warto je siać?

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Ania, świetny pomysł z tym mini ogródkiem
. Będziesz miała co urządzać podczas zimowych wieczorów, a i mróz nie będzie już problemem
Bardzo przypadł mi do gustu obraz z lawendą. muszę za rok rozglądać się za taką głęboką ramką/gablotką.. będzie można do niej włożyć zasuszone róże, trawy.. i przynajmniej nie zbiera się na tym kurz

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Dobrze, że zajrzałaś do mnie, bo inaczej pewnie pojawiłabym się na 50tej stronie.
Jestem! Na szybko zaznaczam. Lektura wieczorem. Czekam na nią z niecierpliwością, bo już widziałam masę zdjęć cudnej Winter Lodge.

Jestem! Na szybko zaznaczam. Lektura wieczorem. Czekam na nią z niecierpliwością, bo już widziałam masę zdjęć cudnej Winter Lodge.

Wcale się nie dziwię że Ania zachwyca się nad Winter Lodge śliczna róża...też taką chcę
Pomysłowa szklarnia, oj, przydała by się do rozmnażania Hoyi...tylko trzeba mieć miejsce żeby takie cudo postawić 

-
- 50p
- Od: 2 lis 2014, o 13:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam, będę podgladać
A poprzedni wątek mogę jakoś szybko znaleźć?

A poprzedni wątek mogę jakoś szybko znaleźć?

- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Aniu, jak Twój miniaturowy ogródeczek - umieram z ciekawości 

Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney