Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

Aniu dzisiejsze nocne przymrozki chyba zapowiedziały roślinom porę do snu.W przyszłym sezonie będę u siebie podziwiać kwiaty Munstead wood i mam nadzieję ,że mnie nie zawiedzie .Wiem ,że ona od razu nie będzie brylować na rabacie i będę musiała trochę poczekać tak jak na porządne kwitnienie Tradescanta.Urodziwe są skrętniki niestety nie mam juz miejsca na parapetach ;:174
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam wszystkich:)

Zimno się zrobiło,czas powyciągać czapki,szaliki i rękawiczki...brrr...ale opon w aucie jeszcze nie zmieniłam,nie chcę na siłę zimy przywoływać ;:224 Pościągałam z balkonu wszelkie ozdoby,figurki i zamierzam zapakować je w karton,by sobie poczekały do następnej wiosny.
Na działce nie byłam 12 dni i już tęsknię,na początku grudnia ma być + 10 stopni to polecę na skrzydłach...
A tymczasem zamykam wspomnienia i cudne chwile we szkle...coś muszę robić,by nie zwariować...bo wiecie co? Ja nie cierpię zimy ;:oj
jeszcze grudzień to zniosę bo święta i przygotowania mnie cieszą,ale styczeń to dłuży mi się w nieskończoność.

Ula witam nowego gościa:) Różyczkami umilę sobie i Wam czas zimy...to na pewno,razem przetrwamy do wiosny:)
Oj te skrętniki,tak bardzo je lubiłam i chwaliłam,ale cóż to? Marnieją w moich oczach z dnia na dzień.chyba je przelałam,choć bardzo się starałam ;:174 No trudno może ze dwa przeżyją,a reszcie listki klapnęły jak szmatki...
Dużo masz skrętników,a może próbowałaś ukorzeniać listki?

Daysy zapraszam do mnie w wolnej chwili,coś postaram się pokazać ;:108
Róże pewnie podmarzły,bo dziś u nas w nocy było -4 stopnie...

Alu jak miło Cię zobaczyć,myślałam,że zniknęłaś z forum ;:224 Rabatka na wiosnę będzie realizowana,zapraszam :)

Kasiu Hercules to róża wielkokwiatowa,bardzo kolczasta,pokrój wzniesiony,kwiat rzeczywiście po deszczu nie wygląda ciekawie...
Tego lata nie było problemu,bo mało dni deszczowych ;:224

Marlenko moja Rhapsody kilka lat rosła w złym miejscu,aż w końcu niedawno ją przesadziłam i mam nadzieję,że się ruszy...

Sabinka ładna jest Minerva prawda? Ale nieznana jeszcze na forum i mało kto ją ma,tym bardziej jestem ciekawa co to za jedna ;:303

Majeczko u Ciebie mrozik,i u mnie zimno,także różyczki usną i poczekają na wiosnę ;:333
Twoja kompozycja to cudo,a ja już marzę o mojej ;:170 szałwia fiolecik to jest to:) U Ciebie podobają mi się dodatki w postaci floksów,czy to niskie odmiany?

Zuza na wiosnę mogę Ci podesłać patyczka co Ty na to? Tylko mi przypomnij ;:333

Dorotko spokojnie,ja tez czasem nie nadążam za wątkami dziewczyn :D
Zamierzam pokazać u mnie moje pancerne różyczki i te co mają minusy...niech tylko posegreguję foty ;:333

Tolinka Eden lubi ciepełko to fakt ;:215 Geoff pewnie pąka nie rozwinął,bo mokro u mnie było,a teraz przymroziło lekko...

Soniu witam Kochana :wit

Aniu miło mi,że lubisz u mnie bywać:) Życzę komputera nowego od miłego Mikołaja...ciekawe co mi przyniesie?
Przecież byłam grzeczna ;:303

Jadziu Munstead Wood ma cudny kolor płatków,będę trzymała kciuki,by u Ciebie pięknie kwitła,bo moja to tak różnie,dlatego zmieniłam jej miejscówkę ;:224
Skrętniki przechwaliłam,dla mnie to dwuletnie kwiaty...ciężko mi je hodować,choć strasznie mi się podobają...
A co masz na swoich parapetach?

Lawendę z wakacji zamknęłam w gablocie ;:167

Obrazek

Moja działka daleko...więc wymyśliłam mały ogródek w szkle...planuję tu zrobić mini działkę co Wy na to? ;:306

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Pomysł na mini ogródeczek-super :tan Będziesz mieć działkę na wyciągnięcie ręki ;:oj Najważniejsze, to nie poddawać się zimie. Niech sobie robi swoje, a my swoje.
Też nie lubię zimy, gdy trwa zbyt długo działa na mnie przygnębiająco.

Czy planujesz jeszcze jakieś rośliny w szklarence?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Iwonko i tu pomysł się zatrzymał,na razie myślę,co zrobić ...myślę nad małą ławeczką,domkiem i sztucznym mchem?
Nie poddaję się,stawiam czoło zimie :uszy
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu fantastyczny pomysł, ;:63 będzie pięknie. Może chociaż pająka i jedną biedronkę wpuść do środka, jak pszczół nie będzie. ;:113
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aniu super szklarenka gdzie takie cudo znalazłaś ;:oj Ławeczka domek kurcze masz pomysły. ;:215 Na oknach mam storczyki i nie tylko lecz część okien zaanektowała sobie moja kota :wink: a rośliny stoją jedna obok drugiej .Mirt, geranium,fiołki i takie tam habazie :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, wpisz w Google miniatures garden i otworzy się morze inspiracji :D do tego jest taka stronka http://domkowa4.pl/pl/c/ogrod/87 i tam kupisz miniatury mebelków, altanek itp. Ja zeszłej zimy kupiłam miniaturowy fotel bujany i klatkę dla ptaków, bo chciałam taki mini ogród zrobić w dużej donicy na tarasie, ale jakoś weny mi zabrakło. Czekam na Twoje dzieło, kibicując Ci całym ;:167

PS - to się nazywa zaklinanie czasu ;:196

Ps- świetnie w roli "drzew" sprawdzają się malutkie bukszpany
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aniu, też jestem szczęśliwą posiadaczką takowej szklarenki ;:108 U mnie sprawdza się super przy wczesnowiosennych sadzonkach i wysiewach ;:333
Na patyczka Winter Lodge mam wielką chrapkę, z tym że nigdy nie ukorzeniałam róż z patyczka. Masz z tym jakieś doświadczenia? Jak nie to będę musiała popytać wujka googla ;:198
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

No i wpadłam z rewizytą , tak jak było obiecane. :wit Nowy wątek prześledzony cały , bo krótki, teraz muszę się dokopać do poprzedniego... Tam pewnie się działo... ;:333
Szklarenka cudna...Mini ogródek na wyciągnięcie ręki...
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Annes 77 pisze: Majeczko u Ciebie mrozik,i u mnie zimno,także różyczki usną i poczekają na wiosnę ;:333
Twoja kompozycja to cudo,a ja już marzę o mojej ;:170 szałwia fiolecik to jest to:) U Ciebie podobają mi się dodatki w postaci floksów,czy to niskie odmiany?

Aniu mam wieści, że na działce nad ranem było -8C... ja się cieszę... powinno, to zastopować zapędy moich różanych krzaczków. Floksy są jednoroczne.... sama nie wiem czy próbować wysiewać na wiosnę czy szukać już gotowych sadzonek na targu. W necie znalazłam takie cudeńka https://zojeczka.wordpress.com/2011/03/ ... drummonda/
Może warto je siać? ;:196
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, świetny pomysł z tym mini ogródkiem ;:oj . Będziesz miała co urządzać podczas zimowych wieczorów, a i mróz nie będzie już problemem :lol: Bardzo przypadł mi do gustu obraz z lawendą. muszę za rok rozglądać się za taką głęboką ramką/gablotką.. będzie można do niej włożyć zasuszone róże, trawy.. i przynajmniej nie zbiera się na tym kurz ;:oj ;:108
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Dobrze, że zajrzałaś do mnie, bo inaczej pewnie pojawiłabym się na 50tej stronie. :oops:
Jestem! Na szybko zaznaczam. Lektura wieczorem. Czekam na nią z niecierpliwością, bo już widziałam masę zdjęć cudnej Winter Lodge. Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Wcale się nie dziwię że Ania zachwyca się nad Winter Lodge śliczna róża...też taką chcę ;:172 Pomysłowa szklarnia, oj, przydała by się do rozmnażania Hoyi...tylko trzeba mieć miejsce żeby takie cudo postawić :D
BlueAnna
50p
50p
Od: 2 lis 2014, o 13:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam, będę podgladać :wink:
A poprzedni wątek mogę jakoś szybko znaleźć? :wink:
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, jak Twój miniaturowy ogródeczek - umieram z ciekawości ;:65
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”