Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

Marto, jestem i ja :wit Aż mnie ślina zalała na te papierówki.. bo to papierówki, prawda? ;:218 Ależ apetycznie wyglądają i ten zapach.. nie ma chyba bardziej aromatycznych jabłek, a może to dlatego, że są pierwsze i każdy na nie czeka ;:224
viola123
200p
200p
Od: 29 wrz 2011, o 12:05

Post »

Wszystko piękne i apetyczne, ale łany dzielżanów zachwycające.
Viola
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martuś przeszłam po ogrodzie i poczęstowałam się jabłkami. ;:196 Mam przyjemność takie jadać, moja przyjaciółka dzieli się swoimi zbiorami. ;:215 Czarnuszka urocza, ;:31 będę przesadzać swoją do róż. :tan Elmshorn cudnymi bukietami cię obdarzył. ;:oj
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

O kurcze, już trzecia strona!
Martuś melduję się, bo nie wyobrażam sobie nie czytać i nie oglądać Twojego wątku! :)
Jabłuszka lipcówki... mniam ;:oj
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Martuś, dziękuję za jabłuszka! ;:196
Podziwiam kolor floksów na zdjęciu 7. od dołu -strasznie lubię takie odcienie, a takiego właśnie bardzo jasnego koloru u floksów na razie nigdzie nie widziałam.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Tereniu,papierówka jest pysznym jabłuszkiem i w dodatku z własnego sadku ,uwielbiam własne owoce,dla mnie najpyszniejsze i najświeższe,sok leje się z brody ,to jest to o co nam chodzi,pozdrawiam ;:196

Sabinko,tak to papierówki, pyszności a jeszcze prosto z drzewa,mam wcześniejsze od papierówki - Close zupełnie inne w smaku,też dobre ale papierówki nie zastąpi,pozdrawiam :wit

Wiolu,fajnie ,że jesteś ,i fajnie ,że każdy wypatrzy coś dla siebie ;:168

Soniu, witaj ,jabłuszka są pyszne ,a czarnuszka taka skromna ,delikatna, świetnie uzupełnia rabaty,warto ją mieć,pozdrawiam ;:196

Aguś,cieszę się ,że jesteś ,że będziesz dalej spacerować po ogrodzie ;:168

Dario,to floks Younique Bicolor,ten jasny kolor bardzo się wyróżnia wśród kwiatów ;:196
Awatar użytkownika
Jane_Rose
100p
100p
Od: 10 lut 2016, o 18:04

Post »

Dzień dobry :wit

bardzo podoba mi się twój ogród Marto - widać, że jest dojrzały i taki kolorowy i bujny. Bardzo mi się podoba te zdjęcie z trawami w centrum kompozycji. A róża Elmshorn - po prostu obłędna!
Mów mi Jane! :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu śliczne różowe dalie, róże, floksy, lilie :D Na widok jabłek uśmiechnęłam się :D czy chronisz swoje jabłonki jakimiś środkami, bo jabłka nieskazitelne! niewątpliwie są soczyste i pyszne. Jak ja już tęsknię za kolorami, a na polu wieje i coś o śniegu mówią. Jedyna nadzieja ?Gdy luty z wiatrami, rychła wiosna przed nami? i tego się trzymajmy. Pogłaskaj kota, bo dzisiaj jego święto Obrazek Pozdrawiam ;:196
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Martuś i ja się melduję. No to już chyba wszystkie jabłka Ci zjadłyśmy. Ciekawa jestem jak mój ogród będzie za 11 lat wyglądał. Oby tak pięknie jak Twój ;:196
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Martuś i ja witam się w Twoim wątku. Gdzie jak gdzie, ale tutaj na pewno nie może mnie zabraknąć. Cudne dalie pokazujesz-moje ulubienice ;:167 Ciekawe czy wszystkim udało się przezimować w moim garażu pod warstwą popiołu i piasku. Co roku czuję taki dreszczyk emocji gdy zbliża się wiosna i czas wyciągania kwiatków z zimowiska :)

Buźka ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ale pysznie Martusiu, śliczne jabłuszka, takie czyste bez żadnych nieprawidłowości ;:215 Nasionka dziś dotarły ;:196 , Morinę i Obielę wysieję i na dwór, tak wyczytałam, a z naparstnicą się wstrzymam ;:108
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Jestem jestem. ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Ledwie dwa dni nie zajrzałam do jednego z moich ulubionych ogrodów a już nowy wątek i do tego trzecia strona ;:oj
Takie papierówki pamiętam z lat młodości, pyszne były.
Czarnuszka przepięknie wygląda ;:138 , w zeszłym roku też posiałam, ale paskuda nie wzeszła ;:185 w tym roku spróbuję jeszcze raz.
Pozdrawiam i ;:196 posyłam.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jane-Rose,witaj w moim ogrodzie,miło,że się podoba ,więc zachęcam do dalszych spacerów,będzie nam razem przyjemniej i weselej,pozdrawiam :wit

Marysiu,swoje jabłonki na wiosnę czasem pryskam jakimś środkiem przeciw grzybom i potem jak kwitną przeciw owadom i tyle ,jabłuszka są w miarę czyste i nie robaczywe,kwiatuszki jak zwykle nas rozweselają i fajnie się na nie patrzy .,i bardzo za nimi tęsknimy przynajmniej ja tak odczuwam ,pozdrawiam ;:196

Ewciu,witaj ,jabłuszka były do zjedzenia ,więc na zdrowie,Twój ogród też będzie rozrośnięty jak bdzie miał 11 lat chociaż niektóre fragmenty mają 1 rok,bo co roku coś nowego powstaje,pozdrawiam ;:196

Aniu,witaj ,tak się cieszę ,że jesteś,jedna czerwona dalia to od Ciebie poznajesz?,ja nawet nie zaglądnęłam jak sie trzymają karpy w piwnicy ,myślę ,że jakoś przetrzymają ,pozdrawiam ;:196

Iwonko,martwiłam sie bo chyba długo szły te nasionka ,ale już jest dobrze,bo doszły,naparstnicę też możesz,posiać i dać na pole ,pozdrowienia ;:196

Kasiu,miło, że jesteś ;:196

Ewuniu,nie szkodzi ,ważne ,że jesteś ,ja też pamiętam takie papierówki u mojej babci i obowiązkowo musiałam zasadzić u siebie,ja też pierwszy raz posiałam w tamtym roku i pięknie wzeszły ,nasiona musiały być niedobre ,pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam na odrobinę wspomnień ,bo wiosny u mnie jeszcze nie ma .

ST Cecilia,piękna róża w kolorze moreli i różu ,pachnąca
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek