Witam moich miłych gości w moim ogrodzie ,nadal gorąco i ani kropli deszczu ,więc i dzisiaj było podlewanie części ogrodu ,warzywnika i maliniaka ,tyle czasu trzeba poświecić na podlewanie ,ale nie ma innego wyjścia ,bo roślinki by uschły i moje piwonie przekwitły szybko
Ala,zapomniałam zobaczyć na etykietkę obuwika ,a jest przy nim ,to jutro się dowiem ,pozdrawiam
Aniu,piwonie to są jak balsam na moją duszę ,a w duetach jeszcze piękniejsze ,irysy też uwielbiam i powiększam ich kolekcję ,jaki piękny teraz czas mamy ,pozdrawiam
Maryniu,miło,że jesteś , u mnie jest dużo różnych roślin ,więc myślę ,że wszystkie gusta i polubienia mogą być zaspokojone ,obuwik okazał się całkiem prostą w uprawie roślinką ,poradził sobie doskonale ,pozdrawiam i znowu zapraszam
Marysiu,obuwik mam od tamtego roku ,przezimował bez problemu i nawet tak pięknie zakwitnął ,mam jeszcze inny ,ale nie będzie kwitnął ,i mam też inne storczyki ,może jeszcze pokażą kwiatuszki,Top Brass cudowna ,ogromna i pachnąca ,róż będzie na fotografii niewiele ,miłe są takie rodzinne spotkania w cudownym maju w dodatku i w takim ciepełku jakie jest w tym roku ,jakbyśmy żyli w innym świecie ,tylko tego deszczyku mamy trochę mało,chodzi mi o taki spokojny i ciepły deszczyk,pozdrawiam
Pawle witaj w moim ogrodzie ,cieszę sie ,ze znalazłeś do niego furtkę,staram się podpisywać etykiety ,żeby wiedzieć co mam ,ten obuwik rośnie od tamtego roku ,wiec nie tak długo ,ale zimę przeżył super ,nie ochraniany niczym i teraz zakwitnął ,wiec chyba da radę dalej ,a czy się rozrasta to zobaczymy na rok następny ,może zakwitnie dwoma kwiatkami,pozdrawiam
Dorota, no toś się napisała

,nawet nie wiem co odpowiedzieć ,pozdrawiam