Tereso ten "czerwony" wieloletni, chociaż daleko mu do czerwonego, tak był opisany.
Obwódki i wierzch kielicha, ma czerwone, środek taki pomarańczowy, w sumie bardzo ciekawy.
Ten drugi jednoroczny, co nie znaczy że nie można go rozmnażać przez sadzonki. Ja tak właśnie go rozmnożyłam, oprócz tego mam też go z nasion.
o kurcze ten mój miał być własnie taki czerwono - żółty. czyli mamy takie same
napisz proszę jak rozmnażasz bielunie. a ten fioletowy przepiękny. czy on pachnie?
Piękne te daturki jednoroczne , ja mam tylko żółte , zakwitła tylko jedna , po ataku przędziorka wszystko wygląda strasznie marnie - w przyszłym roku już nie będę siał ....
markonix Nie poddawaj się, da się z nimi wygrać Jojola Słoneczko zrobiło swoje, gdyby taka pogoda utrzymała się jeszcze jakiś czas, hibcio pokazał by nam na co go stać. Myślę jednak, że część jego paczków niestety opadnie, gdy tylko zrobi się zimno
Agnieszko , u Ciebie jeszcze pełnia lata i tak przyjemnie się te rośliny ogląda. Hibiskus jest cudowny ,w kolorze raczej rzadziej spotykany , lilie prześliczne , datury okazałe - pięęęęknie