Gabi przepiękne róże . Ta Twoja Peace przyprawia mnie o zawrót głowy. U mnie też zakwitła Extrawaganza ale nie mam aparatu buuuuu. Niesamowicie żywotne są Niny W. Pamiętacie jak stały bezlistne miesiąc temu. Wyobraźcie sobie, że pokryły się nowymi listkami i znów kwitną ! Mam pytanie dostałam dziś róże od Przemka ale będę mogła je posadzić dopiero w sobotę. Póki co paczka stoi nierozpakowana. Zostawić je w tej paczce do soboty? Madziu trzy Westerlandy chcę posadzić razem w miejscu gdzie poprzedni tak się nie wiodło Mme. I.Pereire. U paczce są Westerlandy, Bonica, Double Delight i ... zapomniałam jak się ta cczerwona nazywa. Jeszcze muszę zapolowac na Duftwolke, bo Frida sprawdzała w Rosarium i nie mają. Duftwolke ma znów pączki i to będzie jej czwarte kwitnienie w tym roku. W moim ogrodzie jest absolutna rekordzistką jeżeli chodzi o powtarzanie.
Gabi,na pewno znajdziesz miejsce
A co do wysuszonych róż w marketach,to ja takie widoki często widzę i aż serce boli...
Moja Zocha też była przywiędnięta
Bogusiu,ja bym je do wody włożyła
Niech się dziewczyny napiją przed posadzeniem
Gabi foty jak zwykle piękne, a Zośka na pierwszej fotografii cud miód malina. Bogusiu, tak jak mówi Madzi, wyjmij te róże z opakowania, wstaw moze do wody, żeby korzenie były zanurzone, tylko takie stanie w wodzie do soboty im nie zaszkodzi?
Gabrysiu, u mnie jest dość zdrowa, podbierała ją plamistość, ale kilka razy zerwałam liście i jest ok
Bardzo podoba mi się jej zapach, teraz będzie kwitnąć trzeci raz :P