Iwonko, witam Cię w moim ogrodzie i bardzo dziękuję za miłe słowa

Cieszę się, że masz podobne upodobania i tak jak ja doceniasz i kochasz stare drzewa, które tworzą podstawę każdego założenia :P Staram się bardzo, aby mój ogród był bujny, naturalny, a rośliny tworzyły duże grupy i przenikały się wzajemnie. Lubię na rabatach krzewy rosnące razem z dużymi grupami bylin i roślinami rocznymi

Cały czas się uczę i popełniam błędy ,ale nie robi ich tylko ten, co nic nie robi...Zapraszam częściej.
Wiesiu, czy pokazywałaś w swoim wątku powój purpurowy? Bardzo jestem ciekawa jak wygląda
Bożenko, rzeczywiście teraz jest pełnia kwitnienia ketmii, która w tym roku jest wyjątkowo piękna, a w forumkowych ogrodach można podziwiać wiele ślicznych odmian...
Polu, fakt, dzień już zrobił się znacznie krótszy, po upałach ani śladu...ale powiem Ci, że ja lubię taką pogodę

Dzisiaj po południu dłubałam sobie w ogrodzie i było tak pięknie, spokojnie, słoneczko świeciło
Oleandry to fajne roślinki; ja jeszcze poluję na jakąś pachnącą odmianę, bo one mają dla mnie "zapach lata". Kojarzy mi się ten zapach z wakacjami i urlopem, bo pełno ich rośnie we wszystkich krajach śródziemnomorskich, gdzie najczęściej wypoczywam.
Gosiu, dzisiaj słoneczko ładnie świeciło

więc można było akumulatorki ładować. Ale Ty, po chorwackim urlopie to masz je chyba naładowane już do wiosny
Dzisiaj chciałabym pokazać moim miłym gościom fuksję magellanica, która rośnie u mnie w gruncie od zeszłego lata. Ładnie przezimowała, krzaczorek zrobił się spory, a teraz od jakiegoś miesiąca kwitnie mnóstwem malutkich, ale uroczych czerwonych kwiatuszków:
...i jeszcze kilka fotek doniczkowców, które spędzają wakacje w ogrodzie i ładnie wtopiły się w ogrodowy krajobraz: