Mam problem ponieważ dostałam tą roślinę od koleżanki ale ona zdarła cenę wraz z nazwą, i nie pamięta gdzie ją kupiła. Proszę o pomoc , potrzebuję nazwy tej roslinki gdyż nie weim jak mam o nią dbać
Będę wdzięczna za szybką odpowiedź.
Pozdrawiam
ja też mam tę paproć, podlewam ją nie dopuszczam do przeschnięcia ziemi. paproć znajduje sie w jasnym pomieszczeniu ale nie bezpośrednio na słońcu. (trzymam ją w pracy).
Witam wszystkich
Mam dość nietypowe zdjęcie, a mianowicie tylko wierzchołek. Cała roślinka została pocięta na kawałki i o mały włos wyrzucona. Nie mogłam do tego dopuścić więc postanowiłam się nią zająć. Wierzchołek mam zamiar zasadzić z pomocą ukorzeniacza i mam nadzieję, że się przyjmie. Bardzo proszę o identyfikację rośliny i ewentualne porady.
Wie ktoś może co to za roślinka ?? Podejrzewam że coś spokrewnionego z kaktusami
Rośnie całkiem sympatycznie ale tak z ciekawości coś bym o niej poczytał.
Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji tej roślinki. Niestety nic o niej nie wiem, oprócz tego,
że jest leciutko owłosiona, a łodyżka jest podbarwione różem. Szczepka miała zaledwie
3 listki na krzyż, przez zimę troszkę podrosła pod workiem foliowym.
Dostałam ją z wymiany jako "gratisa" Niestety właścicielka też niewiele potrafiła o niej powiedzieć....
Witam, trafiłam na to forum szukając odpowiedzi na pytanie jaka to roślinka... Kupiłam ją sobie sama, ale teraz nie wiem jak z nią postępować. Coś mi przypomina, tylko nie wiem co.
Ojej, zdjęcie nie najlepsze, jutro pstryknę drugie...