Wygrzebane na targach staroci
Re: Wygrzebane na targach staroci cz.2
Emilio doskonale wiem co masz na myśli.Jak kiedyś też zbierałam to co dla mnie piekne i unikatowe,ale od długiego już czasu kupuje tylko to co mi się przyda w codziennym użytkowaniu np.z białej porcelany nie kupię małych filiżanek ,bo po prostu nie lubimy z nich pić i kawy z byt mało,a do dzbanka nie zaparze ,bo lubie gorącą.To taki przykład mały,ale kupując ,,skorupki,,zupełnie nieużyteczne gracimy sobie pomieszczenie,a do tego dokładamy sobie pracy w postaci mycia i wycierana kurzu.W każdym domu przedmioty dają klimat,ale jeśli jest ich odpowiednia ilość na metr kwadratowy.Potem robi się graciarnia lub muzealny chrakter.
Wątek sprzedażowy tego co nam niepotrzebne ,,kolekcjonersko,,by sie przydał ,bo każdy ma coś czego już nie zbiera ,a inny być może szuka.Sęk w tym ,że powinien być utrzymany na jakimś poziomie cenowym i miała by być to cena za np.kubek ,którego już nie potrzebujemy ,a nie kubek ,który na np.all kosztuje 100zł to i ja też taką cenę chcę.Jeśli będziemy sprzedawać ,,pierdołki,,bez chęci zarobkowania,a raczej sybolicznej sumy za wydanie czegoś czego nie chcemy-może się udać.Inna sprzedaż jakoś nie ma tu sensu...
Wątek sprzedażowy tego co nam niepotrzebne ,,kolekcjonersko,,by sie przydał ,bo każdy ma coś czego już nie zbiera ,a inny być może szuka.Sęk w tym ,że powinien być utrzymany na jakimś poziomie cenowym i miała by być to cena za np.kubek ,którego już nie potrzebujemy ,a nie kubek ,który na np.all kosztuje 100zł to i ja też taką cenę chcę.Jeśli będziemy sprzedawać ,,pierdołki,,bez chęci zarobkowania,a raczej sybolicznej sumy za wydanie czegoś czego nie chcemy-może się udać.Inna sprzedaż jakoś nie ma tu sensu...
- duju
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Popieram Pestko i ja też doszłam do tego samego, nie chcę graciarni, tylko to co potrzebne. Podobają mi się dzbanki, ale mam jeden i tak w nim nie zaparzam kawy, bo lubimy gorącą.
Właśnie taki mam odkupiony.
A te to pamiątka po Cioci. Właśnie w ogóle nie używane, tylko ozdoba.

Właśnie taki mam odkupiony.

A te to pamiątka po Cioci. Właśnie w ogóle nie używane, tylko ozdoba.

Pozdrawiam - Justyna
- marzena06
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Ale gapa że mnie dwukrotnie pokazałam formy do pieczenia ,a makutry to tutaj
sygnowane Bochnia ta pierwsza z lewej to od mojej kochanej babci ,

i tutaj też przypadkiem ustawiona forma do babki
leszczyna masz rację formy do babek to raczej w formie osłonki nie występują ,używam ich do pieczenia , a makutry nawet nie wyobrażam sobie w inny sposób wyrabiać ciasta
teraz mam dylemat bo mam zaplanowany gruntowny remont kuchni ,będzie powiększona i dodatkowo połączona z salonem i , a moje skorupy będą miały oddzielny kredens,tyle że już w letniej kuchni

sygnowane Bochnia ta pierwsza z lewej to od mojej kochanej babci ,

i tutaj też przypadkiem ustawiona forma do babki

leszczyna masz rację formy do babek to raczej w formie osłonki nie występują ,używam ich do pieczenia , a makutry nawet nie wyobrażam sobie w inny sposób wyrabiać ciasta

teraz mam dylemat bo mam zaplanowany gruntowny remont kuchni ,będzie powiększona i dodatkowo połączona z salonem i , a moje skorupy będą miały oddzielny kredens,tyle że już w letniej kuchni

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Od bardzo dawna istnieje na forum możliwość zamieszczenia takiego ogłoszenia o jakim dyskutujecie i jest już wykorzystywana .
Zapraszam Dziewczyny do zapoznania się z zasadami tego wątku .
Ogłoszenia NIEOGRODNICZE (zamieszczamy tylko tutaj)

Zapraszam Dziewczyny do zapoznania się z zasadami tego wątku .
Ogłoszenia NIEOGRODNICZE (zamieszczamy tylko tutaj)

-
- Od: 29 sty 2012, o 15:19
Koło super! Ja na swojej działce na wiosnę już bym nie znalazła 

I tu i tam. Ni tu, ni tam... cz.2
Przyroda nie śpieszy się, a jednak ze wszystkim nadąża. Lao Tsy
Pozdrawiam....... Emilia
Przyroda nie śpieszy się, a jednak ze wszystkim nadąża. Lao Tsy
Pozdrawiam....... Emilia
-
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Prezentuję moje łupy kupione dość dawno na klamotach
Od dawna szukałam jakiegoś pojemnika,doniczki ,ładnej ,białej i nadającej się do pędzenia szczypiorku i mam jak dla mnie idealna i spełnia wszystkie moje oczekiwania.Wygrzebałam jeszcze miseczkę o ciekawym kształcie w której sadzę rzeżuchę i dzbanuszek ,z jednej strony jest lekko uszczerbiony i był bez przykrywki ale bluszczyk bardzo ładnie w nim wygląda

Od dawna szukałam jakiegoś pojemnika,doniczki ,ładnej ,białej i nadającej się do pędzenia szczypiorku i mam jak dla mnie idealna i spełnia wszystkie moje oczekiwania.Wygrzebałam jeszcze miseczkę o ciekawym kształcie w której sadzę rzeżuchę i dzbanuszek ,z jednej strony jest lekko uszczerbiony i był bez przykrywki ale bluszczyk bardzo ładnie w nim wygląda

- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo fajnie to wygląda 
Bluszczyk rządzi

Bluszczyk rządzi

Fajne ,mi też się podoba,zwłaszcza szczypiorek.
Pieknie
Bluszczyk podbił moje serducho.Chyba tez sobie taki sprawię;zwłaszcza ,że właśnie są w Biedronce za grosze 

- Ewiczka52
- Od: 1 lut 2012, o 14:52
Bożenko
Bardzo potrzebne takie zakupy " z klamociarni" i pięknie prezentują się w nich zielone nowalijki i rzeżucha . Dzbanuszek cudny 

Pozdrawiam Ewula
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Ładnie ozdobią toaletkę 

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- magduska81
- 500p
- Od: 11 wrz 2012, o 22:16
A tak z ciekawości ile ten komplecik?
Przez moj ogród przewineło się wiele osób... po każdym została jakaś pamiątka. Najdroższe są te, które pozostały w sercu.
Sprzedam/wymienię:Byliny Krzewy Kwiaty rustykalne
Moje małe co nieco
Sprzedam/wymienię:Byliny Krzewy Kwiaty rustykalne
Moje małe co nieco