Mój ogród na fotografii- cz. 10
- wsiania
- 500p
- Od: 27 sty 2012, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród na fotografii- cz. 10
Ojej, ależ u Ciebie wszystko pędzi! Jakie duże ogórki i pomidorki posadzone Piękny masz teren i choć wielki, taki zadbany... Wiem, ze to mnóstwo pracy, ale efekty cieszą oczy, zwłaszcza nasze Żółte łany smagliczki dodają energii, a jak do nich dołącza słoneczko, to chce się góry zdobywać!
Moje wsiowe poczynania - c.j.d.
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
- any57
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Ha!bwoj54 pisze: Zdecydowanie ograniczę trawniki . Mam zamiar dosadzić brzozy , tym razem pożyteczną, wielopniową Doorenbos i odmianę zwisającą Youngii.
Brawa za dosadzenia brzóz
Ja też ograniczałem trawniki jak mi się kosiarka popsuła
Ale ... nie ma co porównywać - moja całość jest mniejsza niż staw u ciebie Bogusiu
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Aniu! milo mi Ciebie gościć choć tylko wirtualnie Staram się ,by ogród był wizytówką mojej posiadłości , choć nie zawsze mi się udaje "dopieścić" tak duży areał . Smagliczka bezobsługowa roślinka , wysiewa się bez umiaru tworząc energetyzujące "obrazki " w ogrodzie Dużo czasu poświęcam ogrodowi i choć często jestem "padnięta" nie zniechęca mnie to . Najlepsza terapia psycho- fizyczna
Andrzeju! wczorajsze buszowanie po marketach , zakończyło się nabyciem 3 klonów japońskich / coby brzozy miały zwiewne towarzystwo/ Po brzozy zamierzam wybrać się do szkółki , bo muszę mieć pewność ,ze będą to wielopienne . Zwykłe, brodawkowate mam już / ponad 20 szt/ . W środę byłam na wycieczce u naszych zachodnich sąsiadów , w miejscowościach przygranicznych . Wyprawa super udana , oprócz dnia spędzonego w większości na łonie natury ,w przepięknym ośrodku kolonijnym W Wagenburgu , była też spora dawka dla duszy . Zwiedziliśmy cudowny , gotycki kościół w Neuzelle z pięknymi ogrodami i zabudowaniami zakonu cystersów . Piękne malownicze okolice . Zostawiam kilka zdjęć.
Nasz staw ma 4 ary , ale pracy przy nim niemal tyle samo co na pozostałym półhektarowym areale
...utrwalone w kadrze z wycieczki / Wagenburg i Neuzelle 9 maja 2018/
a tak dla przypomnienia ....to ja
...mój ogród dzisiaj / a raczej jego część/
Andrzeju! wczorajsze buszowanie po marketach , zakończyło się nabyciem 3 klonów japońskich / coby brzozy miały zwiewne towarzystwo/ Po brzozy zamierzam wybrać się do szkółki , bo muszę mieć pewność ,ze będą to wielopienne . Zwykłe, brodawkowate mam już / ponad 20 szt/ . W środę byłam na wycieczce u naszych zachodnich sąsiadów , w miejscowościach przygranicznych . Wyprawa super udana , oprócz dnia spędzonego w większości na łonie natury ,w przepięknym ośrodku kolonijnym W Wagenburgu , była też spora dawka dla duszy . Zwiedziliśmy cudowny , gotycki kościół w Neuzelle z pięknymi ogrodami i zabudowaniami zakonu cystersów . Piękne malownicze okolice . Zostawiam kilka zdjęć.
Nasz staw ma 4 ary , ale pracy przy nim niemal tyle samo co na pozostałym półhektarowym areale
...utrwalone w kadrze z wycieczki / Wagenburg i Neuzelle 9 maja 2018/
a tak dla przypomnienia ....to ja
...mój ogród dzisiaj / a raczej jego część/
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu
Ogród jak zawsze bogaty, pełny rośliny , wyporządkowany, piękny
Widzę,że bardzo fajną miałaś wycieczkę u sąsiada.
Piękne miejsca.
Czytam też o nowych nabytkach, kloniki.
Ech,,, ja jeszcze ich nie mam.Ale kiedyś na nowym araale będzie
pozdrawiam cieplutko
Ogród jak zawsze bogaty, pełny rośliny , wyporządkowany, piękny
Widzę,że bardzo fajną miałaś wycieczkę u sąsiada.
Piękne miejsca.
Czytam też o nowych nabytkach, kloniki.
Ech,,, ja jeszcze ich nie mam.Ale kiedyś na nowym araale będzie
pozdrawiam cieplutko
- bwoj54
Aniu, dziękuję za odwiedzinki O tak, wycieczka bardzo udana . Kloniki posadziłam 4, zobaczymy czy przetrwają zimę. Oczywiście zabezpieczę je
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Wycieczka Bogusiu widzę, pełna wrażeń.
Mi spodobała się ta altana, a zaraz potem ... już twój ogród
Ależ ładnie
Mi spodobała się ta altana, a zaraz potem ... już twój ogród
Ależ ładnie
- bwoj54
Dziękuję serdecznie Andrzeju Miło mi,ze podoba Ci się mój ogród Wycieczka udana ...a w minioną niedzielę była kolejna , również pełna wrażeń, doznań estetycznych i wysokiego poziomu adrenaliny Najpierw odwiedziliśmy miasteczko Chojnów / dolnośląskie /, zwiedziliśmy zamek Piastowski, w którym mieści się Muzeum regionalne i inne zabytki : Dom Kata, Basztę Tkaczy , gotycki kościół. Po napełnieniu brzuszków wyśmienitym obiadem udaliśmy się na tor wyścigowy w Krzywej koło Legnicy . Syn za kierownicą Subaru sprawdzał jego moc / wow...przyprawił mnie o palpitację serca /. Trzeba było odreagować więc wracaliśmy do domu ,/ okrężną drogą/ odwiedzając zachodnich, przygranicznych sąsiadów. W Forście zjedliśmy kolację i pyszne lody by późnym wieczorem wrócić do domu.
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Czytam, że wycieczki udane. Dzięki synowi poczułaś się jak na torze Formuły 1
Pięknie ukwiecone Twoje rabatki, tak kolorowo
Pięknie ukwiecone Twoje rabatki, tak kolorowo
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Bogusiu! niesamowicie zmienił się Twój ogród jest wspaniały i jak ciekawie prowadzisz
drzewa . Oglądam go gdzie indziej ale dziś postanowiłam zobaczyć w większej kadrze i przypomnieć że pamiętam o Tobie
A dzięki za ciekawe zdjęcia z wycieczki.
drzewa . Oglądam go gdzie indziej ale dziś postanowiłam zobaczyć w większej kadrze i przypomnieć że pamiętam o Tobie
A dzięki za ciekawe zdjęcia z wycieczki.
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Bogusiu rozkwitasz normalnie tak samo jak i Twój ogród pięknie się prezentuje, a na tej leżance to z chęcią bym poleżał i poodpoczywał hihi czy u Ciebie też taki brak deszczu, czy pada coś ?
- bwoj54
Witam serdecznie moich wspaniałych gości
Dorotko szybko wszystko zakwita i szybko przekwita . Nie pamiętam kiedy u mnie padał deszcz. Dobrze,ze mamy staw więc pompa pracuje Straszna spiekota, wiatry i brak deszczu odbija się na kondycji roślinek.
Misiu! sprawiłaś mi wielką radość swoimi odwiedzinami.Dziękuję za pochlebne słowa pod adresem mojego ogrodu Wiem, wiem ...spotykamy się na FB.
Mariuszu a to komplementujesz "babci , emerytce" Mimo wszystko milo mi , dziękuję Leżanka super...szybko wprowadza w błogi stan Miała być głównie dla Michasi/ wnuczki/ ..niestety niezbyt chętnie tam przebywa. Przytoczę dosłownie jej słowa " Bacia Busia , Misia nie cie pać ...bacia pać " zrozumiałeś??? U mnie deszczu nie ma od dawna , suchota niesamowita
...syn za kierownicą
...nasza wnuczka Michasia , nie tak dawno "malusia" a już 26 maja skończy 2 latka i 4 miesiące.
Dorotko szybko wszystko zakwita i szybko przekwita . Nie pamiętam kiedy u mnie padał deszcz. Dobrze,ze mamy staw więc pompa pracuje Straszna spiekota, wiatry i brak deszczu odbija się na kondycji roślinek.
Misiu! sprawiłaś mi wielką radość swoimi odwiedzinami.Dziękuję za pochlebne słowa pod adresem mojego ogrodu Wiem, wiem ...spotykamy się na FB.
Mariuszu a to komplementujesz "babci , emerytce" Mimo wszystko milo mi , dziękuję Leżanka super...szybko wprowadza w błogi stan Miała być głównie dla Michasi/ wnuczki/ ..niestety niezbyt chętnie tam przebywa. Przytoczę dosłownie jej słowa " Bacia Busia , Misia nie cie pać ...bacia pać " zrozumiałeś??? U mnie deszczu nie ma od dawna , suchota niesamowita
...syn za kierownicą
...nasza wnuczka Michasia , nie tak dawno "malusia" a już 26 maja skończy 2 latka i 4 miesiące.
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Bogusiu zrozumiałem co wnusia ma na myśli hihi, no ale zobacz jak dba o Ciebie no u mnie dzisiaj przez 10 minut popadało, wiem że to za dużo nie dało, ale zawsze to coś
-
- 200p
- Od: 6 cze 2014, o 21:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pracowita kobieto dawno nie pisałam ,chociaż przyznam,że podglądałam. Pięknie u Ciebie jak zwykle
Fajnie,że w nawale pracy znajdujesz czas na wycieczki .Wszystko fajnie -i nowalijki, i ogórasy, i pomidory, ale i tak najfajniejszy
"kwiatuszek" z ostatniego zdjęcia
Fajnie,że w nawale pracy znajdujesz czas na wycieczki .Wszystko fajnie -i nowalijki, i ogórasy, i pomidory, ale i tak najfajniejszy
"kwiatuszek" z ostatniego zdjęcia