Moje Arboretum cz.8
- Igala
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 gru 2012, o 19:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje Arboretum cz.8
Gratuluje wygranego turnieju !!! No i 2 pergoli! Czyli sezon zaczynasz
Wyobrażam sobie tę magnoliową atmosfere w twoim ogrodzie; musi byś przecudna
Ja z kolei czekam na deszcz, oby dotarł.
Co zamierzasz sadzić przy pergolach?
Wyobrażam sobie tę magnoliową atmosfere w twoim ogrodzie; musi byś przecudna
Ja z kolei czekam na deszcz, oby dotarł.
Co zamierzasz sadzić przy pergolach?
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Kontrolowana dzikość cz.2
Uhuhuhu w warcaby Oj, czekam na emeryturkę, czekam
Gratulacje i oby pergola służyła!
Gratulacje i oby pergola służyła!
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iga ano cieszę sie ,że wygrałam w ub. r. zajęłam drugie miejsce a to było 70 zł , kupiłam stolik na taras a teraz pergolę a drugą dokupił Stasiu, jest ładniejsza , ale weższa. Obsadzę różami i clematosami. A pierwszą wymienię z tą co już jest metalową, bo jest byle jaka, pierwsza się połamała w wiatr. A te gdzies tam jeszcze wcisnę
-- 17 kwi 2018, o 09:50 --
Dzięki Tulap , dzięki U nas rozgrywki młodzieżowe też są
A pergola posłuży za ładny kącik wypoczynkowy , wymienią z tą byle jaką metalową , puste rurki się połamały przy silnym wietrze
-- 17 kwi 2018, o 09:50 --
Dzięki Tulap , dzięki U nas rozgrywki młodzieżowe też są
A pergola posłuży za ładny kącik wypoczynkowy , wymienią z tą byle jaką metalową , puste rurki się połamały przy silnym wietrze
- karolacha
Jadziu ano mam 15 magnolii i wszystkie kwitną, wprawdzie kilka byle jak jeszcze ale kwitną Mam nawet Opal Blue, nikt jeszcze tej niebieskiej , kwitnącej chyba nie ma a moja ma 3 pąki i zaczynają pękać . Oby nie była przereklamowana
Na Gizelkę jeszcze nie czekam bo wpierw glicynie a obsypane pąkami ,że hej, też będzie spektakl. Jadziu obiecałam Ci Gizelkę, jak chcesz mogę wysłać . Wprawdzie sie trochę pomieszały, ale Gizelka ma charakterystyczne młode listki brązowe, to chyba odróżnię
Na Gizelkę jeszcze nie czekam bo wpierw glicynie a obsypane pąkami ,że hej, też będzie spektakl. Jadziu obiecałam Ci Gizelkę, jak chcesz mogę wysłać . Wprawdzie sie trochę pomieszały, ale Gizelka ma charakterystyczne młode listki brązowe, to chyba odróżnię
Drzewko warzywne młode listki ma czerwonawe i potem na jesieni się przebarwia. Do jedzenia oczywiscie te młode najlepsze - mają faktycznie cebulowy posmak i zapach. Rzucałam na kanapkę razem z sałatą i mieszałam z innymi listkami w sałatce. Smaczne, ale nie aż tak, zebym mu wszystkie liście obgryzła W tym roku nie wiem czy ruszyło - jeszcze go nie oglądałam... A rośnie w pechowym miejscu - już mi tam kilka drzewek wypadło
Karolka ja nawet nie wiedziałam, ze jest tyle odmian glicynii Moje dwie dopiero zaczynają puszczać - pewnie listki, bo w ty roku zapewne znowu nie zaszczycą mnie kwitnieniem...
Karolka ja nawet nie wiedziałam, ze jest tyle odmian glicynii Moje dwie dopiero zaczynają puszczać - pewnie listki, bo w ty roku zapewne znowu nie zaszczycą mnie kwitnieniem...
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też mi się tak wydaje ,ze Karolcia myślała o Magnoliach, bo ma ich 15 z tego co pisze .Ciekawe czy ta blue będzie taka jak na reklamie .Za chwilkę będzie sie unosił upojny zapach glicynii bo wszystko przyspiesza z dnia na dzień coraz więcej kwiatów kwitnie.U mnie powoli Rh zaczynają szaleć i azalia jako jedna z pierwszych .Karolcia na razie czuwaj nad nią [Gizelką] ,żeby sie fajnie ukorzeniła
- karolacha
Jadzia,AGA, Kasia jasne ,że mam 15 magnolii nie glicynii chociaż powiem Wam ,że ich też mam sporo tzn: niebieską x2 , , kwitną , rózową kwitnącą , oraz nie kwitnącą pełną , białą , czerwoną
Ano sama jestem ciekawa jak zakwitnie Opal Blue, na fotkach niebiesko, żółto, zielonkawa-zobaczymy, rozchyla sie zielonkawo
Kasiu jak starą masz glicynię ? tniesz ją ? teraz , wiosną dobrze widać i można mocno ciać, to da efekt kwitnienie. Tniemy jak winogron. Zostawiamy grubych kilka gałęzi , obcinamy boczne, zostawiając tzw odrosty nad 5 oczkiem . Taka o0gołocona za rok zakwitnie . Moje już zaczynają pękać Za to RH mają pąki , ale nie tak jak u Jadzi ale są u mnie pierwszy rok . Jeden różanecz. padł
Ano sama jestem ciekawa jak zakwitnie Opal Blue, na fotkach niebiesko, żółto, zielonkawa-zobaczymy, rozchyla sie zielonkawo
Kasiu jak starą masz glicynię ? tniesz ją ? teraz , wiosną dobrze widać i można mocno ciać, to da efekt kwitnienie. Tniemy jak winogron. Zostawiamy grubych kilka gałęzi , obcinamy boczne, zostawiając tzw odrosty nad 5 oczkiem . Taka o0gołocona za rok zakwitnie . Moje już zaczynają pękać Za to RH mają pąki , ale nie tak jak u Jadzi ale są u mnie pierwszy rok . Jeden różanecz. padł
- AGA Z
- Od: 14 paź 2009, o 11:20
Nie trzymaj nas w niepewności i ciągłym oczekiwaniu na to niebieskie cudo.
Pokazuj choć takie nierozwinięte pąki.
Widziałam u Tracz-a w tamtym roku jeden krzaczek, ale cena zaporowa jak dla mnie. Może za parę lat.
Pokazuj choć takie nierozwinięte pąki.
Widziałam u Tracz-a w tamtym roku jeden krzaczek, ale cena zaporowa jak dla mnie. Może za parę lat.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
- karolacha
- AGA Z
- Od: 14 paź 2009, o 11:20
Dziękuję bardzo
Piękne obrazki.
Chyba Magnoliami obsadziłaś cały ogród? Jedna ładniejsza od drugiej a wisienka na torcie to Opal.
Piękne obrazki.
Chyba Magnoliami obsadziłaś cały ogród? Jedna ładniejsza od drugiej a wisienka na torcie to Opal.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Karolinko
U Ciebie to już szał kwitnienia magnolii nastał.
I tradycyjnie kwitną już Twoje stokrotki
Gratuluję wygrania turnieju i nagrody.
Pergole super i fajny kolor, ten zielony.
Te z rurek rzeczywiście są do bani i trzeba je ciągle wymieniać.
A na większe pnącza to się nie nadają.
Niestety, też je wciąż jeszcze mam.
Miłego dnia
U Ciebie to już szał kwitnienia magnolii nastał.
I tradycyjnie kwitną już Twoje stokrotki
Gratuluję wygrania turnieju i nagrody.
Pergole super i fajny kolor, ten zielony.
Te z rurek rzeczywiście są do bani i trzeba je ciągle wymieniać.
A na większe pnącza to się nie nadają.
Niestety, też je wciąż jeszcze mam.
Miłego dnia
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Achhh Karolcia te Twoje magnolie a moje Rh coraz bardziej rozchylają pąki, a mnie aż serce rośnie gdy będę je obserwować kwitnące Szkoda ,ze nie mogę wszystkich posadzić w jednym miejscu wtedy dopiero byłby festiwal