Zakątki na Dębowym 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Zakątki na Dębowym 3

Post »

O dziwo po poprzednich przymrozkach ostały się jeszcze petunie, kobea i część aksamitek. Reszta zgodnie z przewidywaniami zaliczyła zgon. Ale i petuniami i kobeą długo się nie nacieszę, bo na noc z niedzieli na poniedziałek zapowiadają mi już minus siedem. Zazwyczaj takie mrozy to dopiero w styczniu czy lutym u mnie bywały? Aż się boję co ta zima przyniesie, skoro ma tak rąbnąć z grubej rury jeszcze w listopadzie? Sowy fajna rzecz, trochę ich u mnie mieszka, czasem dają się zauważyć o zmroku? Bezszelestne bestie? Jeśli zaś chodzi o moją fachowość, to fachowiec ze mnie jak z koziej rzyci waltornia? A szałwie uwielbiam.

Pozdrawiam serdecznie!
LOKI
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu prace najcięższe wykonane. Zima minie, posiejesz trawę i będzie znów ładnie.
Obrazy z oszronionymi roślinami są piękne i bajkowe.Do tego zachodzące słońce, uwielbiam takie klimaty.

Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego weekendu :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Bajkowe widoki ;:333
Ja też Aniu zostawiam kwiaty hortensjowe na zimę. Tak mi się wydają wtedy kompletne :D , a jak szron lub śnieg je przyprószy, to są świetną ozdobą. Oby ten śnieg był, u mnie nadal listopad, ale mrozu nie było. Jeszcze pelargonie kwitną w donicach :lol:
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Aniu, nic tylko łyżwy i nad staw! ;:65
Spory przymrozek już miałaś.
A ja nie wiem czy nie lepiej, że to teraz Ci się taka praca wkręciła z tym przekopywaniem. Latem chyba byłoby to trudniejsze do zaakceptowania. Bo pewnie to by była ostatnia rzecz, o której można by zamarzyć właśnie latem we własnym cudnym ogrodzie.
Śliczne oszronione fotki. ;:215
Pozdrawiam serdecznie. ;:3
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Aniu
Ładny ten zimowy widoczek.
Nie przejmuj się robotami, które kiedyś i tak trzeba zrobić,
Lepiej zrobić teraz niż w środku sezonu.
Śnieżek przykryje i już nic nie widać, ot taka magia.
Ja moje hortensję tez zostawiam na zimę zasuszone, zawsze to widok ciekawszy niż niskie kikuty.
Ciekawie ze szronem wyglądają te czerwone liście ;:333
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ewita44_-Ewuś ; Margo2-Gosiu ,korzo_m-Dorotko Długa i łaskawa jesień była w tym roku.
Teraz pomału jesień z zima będzie się nam mieszała.
Chryzantemki już trochę zduszone.
A róża Elmshorn to twardzielka. Ona prawie cały czas kwitnie. A na jesieni zawsze do mrozów.
Inne już prawie śpią. Chociaż są jeszcze i w pakach. Ale raczej już nie rozkwitną ??

Obrazek
Malinki mam. Przesadzałam je w tamtym roku i jeszcze ich za dużo nie ma. Ale na podjadanie akurat.
Te rozkopy musowo było zrobić. Teraz długie oczekiwanie będzie na wiosnę i różne prace i wysiewanie trawy. Aby widoki były całościowo ładniejsze. Tak wodę koło warzywnika będę miała.
Pozdrawiam serdecznie ;:196

cyma2704-Soniu Kolorów już coraz mniej.
Piękna kolorowa jesień już odchodzi. Już jakieś zimowe , szare i pustawe widoczki się wkradają .Ale czy na stałe ? Czy też chwilowe ? Zobaczymy
Za twoją rada tak też zrobię z tą niebieska szałwią. Może uda się w tej doniczce coś zakiełkować i masz rację nie wyplewić.
A miłe zajęcia na długie wieczory już sobie znalazłam. Po masłu zaczynam robić bombki. A jeszcze i wianki i stroiki trzeba będzie zrobić.
Dziękuję .I tobie życzę dużo zdrowia ;:196
Iwonko1 W tym roku były rekordowe, długie , piękne kwitnienia dalii. Chciałoby się aby takowe były co roku .
P 20 listopada jeszcze nigdy ich nie wykopywałam. Tak, tak, czasami i na początku października już był przymrozek i dalie zważył.
I trzeba było już wykopywać. A w tym roku o dużo, dni dłużej mnie i wszystkich cieszyły . ;:108
Ta trawa co ci się podoba to chyba Turzyca włosista Bronze. Mam ją już 3 lata. Zimuje dobrze bez okrycia. W tym roku jedną miałam siewkę. . Jeżeli mi się wysieją na wiosnę to jak zechcesz to mogę ci wysłać ??
Nerinę mam pierwszy raz. W tym roku pięknie zakwitła. Może one tak późno kwitną ??
W tym roku piękna długa jesień im sprzyjała. A jak będzie w przyszłym roku ? Zobaczymy.
No nabałaganiło się przed zimą i tą koparką i ziemią. No cóż różne rzeczy w życiu się zdarzają. Czy człowiek tego chce, czy nie. :roll:
Oszronione ogrody , rośliny wyglądają bajecznie. Widok na łąki też mam. Jak takie są pobielone. To też ładnie wyglądają.
Dziękuję. ;:196 I ja pozdrawiam i zdróweczka życzę ;:97

marpa-Maryniu ,Shalina-Halinko , jarha-Halinko ,Annes 77-Anulko ; PEPSI- Małgoniu ; ewita44-Ewuś Dziękuję bardzo ;:196
Szron dodaje i roślinom i terenowi bardzo klimatyczny, trochę taki bajkowy widok
Staw jeszcze nie jest za piękny. Mam marzenie aby był piękny .Ale jeszcze sporo pracy nad nim i nasadzeń też .
Chociaż taki wokół oszroniony wygląda nawet ładnie .
Prac ziemnych nikt by pewnie nie wybierał i bałaganu. Ale jak trzeba to i zrujnuje się co nie co aby potem było dobrze i lepiej.
Macie rację, dobrze, ze trochę martwy sezon jest. I tak często nie trzeba chodzić i oglądać tych brzydkich widoków.
I ja zostawiam wszystkie hortensje na zimę jeszcze jakieś tam roślinki. Nawet jak suche to zdobią ogrody. Nie sa takie gołe i puste.
Dziękuję i zdróweczka wam życzę ;:196

JAKUCH-Jadziu Ano pobojowisko się zrobiło. Ale cóż jak trzeba to trzeba. I nie ważna trawka. Przyjdzie czas, że wyrośnie nowa.
Ale i w domku już dobrze .I wodą będzie przy samym warzywniku. To też super.
I ja lubię takie oszronione roślinki. Wyglądają wyjątkowo ;:173
Dziękuję i ja zdróweczka ci życzę. ;:196
Florian Silesia No, no przy wykopywaniu takiej wielkiej ilość dali to miałaś ostatnio czas zajęty. Ale w końcu odpoczynek.
Ja bardzo cieszę się ,że tak długo, rekordowo w ty roku nam dalie kwitły. Chciałoby się powtórki w następnych latach. ;:108

Locutus-Loki No proszę jeszcze masz petunie. Moje jednoroczne już wszystkie padły. Robi się pustawo.
Oooo -7 miałeś ?? Ja miałam tylko raz - 5. Zima jak zima a swoje prawa nawet i pod koniec listopada. . Ja jestem przyzwyczajona, że u mnie bywają i -25.ale już takowe temperatury dawno temu było. Ostatnio zimy lżejsze, łagodniejsze. Co mnie ciszy.
Może i sów bezszelestne bestie. Ale to piękne ptaki i nie wszędzie możne je zobaczyć. One też lubią dobre środowiska.
Oj, oj na pewno jesteś dobrym fachowcem . I ja szałwie polubiłam od tego roku.
Pozdrawiam cieplutko :wink:

Dzisiaj rano miałam z lekka przyprószony ogród śniegiem. Nawet ziemi po wykopkowej nie było widać.
Ale potem było słoneczko i zimowe widoczki szybko się rozpuszczały.

Obrazek
Obrazek
A to jeszcze z oszronione piękne z przed paru dni.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
No i czy nie warto zostawić jakieś suche badylki ??
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
aha... już zrobiłam wianki. .takie....
Same nawet podkąłdy też zrobiłam .Z pędów winobluszczu i trochę bluszczu . Jeden dla mnie ;:173
Obrazek
I dla koleżanki :wink:
Obrazek
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Robota,robota i po robocie.Wykopali,zakopali i jest fajna droga ;:306 i masz wodę. ;:63
Działka oszroniona wygląda bajecznie.
Aniu a gdyby na staw położyć kawałek styropianu to może by całkiem pod nim woda nie zamarzała.?
Miłego dnia.
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Bardzo ładne wianki. Gratuluję!
A dalii jeszcze nie udało mi się wykopać więc i odpoczynek odłożony na później
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Aniu bardzo ładne fotki oszronionych badylków ;:63 a wianuszki śliczne, naturalne, niepretensjonalne ;:215
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Witaj Aniu :wit

Ależ mam dużo stron u Ciebie Aniu do nadrobienia, choróbsko mnie wzięło, ale jest już dobrze, będę nadrabiała zaległości. Bociek na pierwszej stronie superaśny ;:138 ;:138 Zdjęcia Twojego ogrodu ;:167 uwielbiam oglądać, masz mnóstwo pięknych roślin. Prawie na zimowe wieczorki lektorkę będę miała. Pozdrawiam serdecznie i zdróweczka życzę ;:196 ;:196
Bobka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lis 2020, o 09:27

Post »

Witaj Aniu jak zwykle pięknie i bogato roślinnie ;:138
Mrozik niczego sobie ,dobrze że okrylismy te nowe roślinki i niektóre juz "wiekowe ",ale cieplolubne".
Oj musimy porozmawiać co Wy tam nowego robicie :wink: rowy rury o lala ;:167
Cieplutkie pozdrowienia od męzusia też. ;:167
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Aniu, współczuję odwiedzin tych "brojów" z koparkami :wink: ! Co oni zrobili z trawnikiem! Oczywiście żartuję sobie trochę, bo wiem, że to było konieczne. Ja też mam takie jedno rozkopane miejsce od jesieni, bo musieliśmy wiercić nową studnię i też mam pełno gliny i kamieni na wierzchu. Na wiosnę wyrównamy i obsiejemy trawą.
Oszronione zdjęcia bardzo nastrojowe. Super wygląda ta część ze stawem. On jest taki duży, że wygląda jak jezioro! ;:224
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Aniu u cudowne widoki u Ciebie ;:138 Teraz żałuję, że powycinałam jeżówki i hortensje :cry: Pozdrawiam serdecznie i miłego weekendu ;:167 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”