Zakątki na Dębowym 3
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Zakątki na Dębowym 3
O dziwo po poprzednich przymrozkach ostały się jeszcze petunie, kobea i część aksamitek. Reszta zgodnie z przewidywaniami zaliczyła zgon. Ale i petuniami i kobeą długo się nie nacieszę, bo na noc z niedzieli na poniedziałek zapowiadają mi już minus siedem. Zazwyczaj takie mrozy to dopiero w styczniu czy lutym u mnie bywały? Aż się boję co ta zima przyniesie, skoro ma tak rąbnąć z grubej rury jeszcze w listopadzie? Sowy fajna rzecz, trochę ich u mnie mieszka, czasem dają się zauważyć o zmroku? Bezszelestne bestie? Jeśli zaś chodzi o moją fachowość, to fachowiec ze mnie jak z koziej rzyci waltornia? A szałwie uwielbiam.
Pozdrawiam serdecznie!
LOKI
Pozdrawiam serdecznie!
LOKI
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu prace najcięższe wykonane. Zima minie, posiejesz trawę i będzie znów ładnie.
Obrazy z oszronionymi roślinami są piękne i bajkowe.Do tego zachodzące słońce, uwielbiam takie klimaty.
Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego weekendu
Obrazy z oszronionymi roślinami są piękne i bajkowe.Do tego zachodzące słońce, uwielbiam takie klimaty.
Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego weekendu
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Bajkowe widoki
Ja też Aniu zostawiam kwiaty hortensjowe na zimę. Tak mi się wydają wtedy kompletne , a jak szron lub śnieg je przyprószy, to są świetną ozdobą. Oby ten śnieg był, u mnie nadal listopad, ale mrozu nie było. Jeszcze pelargonie kwitną w donicach
Ja też Aniu zostawiam kwiaty hortensjowe na zimę. Tak mi się wydają wtedy kompletne , a jak szron lub śnieg je przyprószy, to są świetną ozdobą. Oby ten śnieg był, u mnie nadal listopad, ale mrozu nie było. Jeszcze pelargonie kwitną w donicach
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Aniu, nic tylko łyżwy i nad staw!
Spory przymrozek już miałaś.
A ja nie wiem czy nie lepiej, że to teraz Ci się taka praca wkręciła z tym przekopywaniem. Latem chyba byłoby to trudniejsze do zaakceptowania. Bo pewnie to by była ostatnia rzecz, o której można by zamarzyć właśnie latem we własnym cudnym ogrodzie.
Śliczne oszronione fotki.
Pozdrawiam serdecznie.
Spory przymrozek już miałaś.
A ja nie wiem czy nie lepiej, że to teraz Ci się taka praca wkręciła z tym przekopywaniem. Latem chyba byłoby to trudniejsze do zaakceptowania. Bo pewnie to by była ostatnia rzecz, o której można by zamarzyć właśnie latem we własnym cudnym ogrodzie.
Śliczne oszronione fotki.
Pozdrawiam serdecznie.
- ewita44
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
Aniu
Ładny ten zimowy widoczek.
Nie przejmuj się robotami, które kiedyś i tak trzeba zrobić,
Lepiej zrobić teraz niż w środku sezonu.
Śnieżek przykryje i już nic nie widać, ot taka magia.
Ja moje hortensję tez zostawiam na zimę zasuszone, zawsze to widok ciekawszy niż niskie kikuty.
Ciekawie ze szronem wyglądają te czerwone liście
Ładny ten zimowy widoczek.
Nie przejmuj się robotami, które kiedyś i tak trzeba zrobić,
Lepiej zrobić teraz niż w środku sezonu.
Śnieżek przykryje i już nic nie widać, ot taka magia.
Ja moje hortensję tez zostawiam na zimę zasuszone, zawsze to widok ciekawszy niż niskie kikuty.
Ciekawie ze szronem wyglądają te czerwone liście
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ewita44_-Ewuś ; Margo2-Gosiu ,korzo_m-Dorotko Długa i łaskawa jesień była w tym roku.
Teraz pomału jesień z zima będzie się nam mieszała.
Chryzantemki już trochę zduszone.
A róża Elmshorn to twardzielka. Ona prawie cały czas kwitnie. A na jesieni zawsze do mrozów.
Inne już prawie śpią. Chociaż są jeszcze i w pakach. Ale raczej już nie rozkwitną ??
Malinki mam. Przesadzałam je w tamtym roku i jeszcze ich za dużo nie ma. Ale na podjadanie akurat.
Te rozkopy musowo było zrobić. Teraz długie oczekiwanie będzie na wiosnę i różne prace i wysiewanie trawy. Aby widoki były całościowo ładniejsze. Tak wodę koło warzywnika będę miała.
Pozdrawiam serdecznie
cyma2704-Soniu Kolorów już coraz mniej.
Piękna kolorowa jesień już odchodzi. Już jakieś zimowe , szare i pustawe widoczki się wkradają .Ale czy na stałe ? Czy też chwilowe ? Zobaczymy
Za twoją rada tak też zrobię z tą niebieska szałwią. Może uda się w tej doniczce coś zakiełkować i masz rację nie wyplewić.
A miłe zajęcia na długie wieczory już sobie znalazłam. Po masłu zaczynam robić bombki. A jeszcze i wianki i stroiki trzeba będzie zrobić.
Dziękuję .I tobie życzę dużo zdrowia
Iwonko1 W tym roku były rekordowe, długie , piękne kwitnienia dalii. Chciałoby się aby takowe były co roku .
P 20 listopada jeszcze nigdy ich nie wykopywałam. Tak, tak, czasami i na początku października już był przymrozek i dalie zważył.
I trzeba było już wykopywać. A w tym roku o dużo, dni dłużej mnie i wszystkich cieszyły .
Ta trawa co ci się podoba to chyba Turzyca włosista Bronze. Mam ją już 3 lata. Zimuje dobrze bez okrycia. W tym roku jedną miałam siewkę. . Jeżeli mi się wysieją na wiosnę to jak zechcesz to mogę ci wysłać ??
Nerinę mam pierwszy raz. W tym roku pięknie zakwitła. Może one tak późno kwitną ??
W tym roku piękna długa jesień im sprzyjała. A jak będzie w przyszłym roku ? Zobaczymy.
No nabałaganiło się przed zimą i tą koparką i ziemią. No cóż różne rzeczy w życiu się zdarzają. Czy człowiek tego chce, czy nie.
Oszronione ogrody , rośliny wyglądają bajecznie. Widok na łąki też mam. Jak takie są pobielone. To też ładnie wyglądają.
Dziękuję. I ja pozdrawiam i zdróweczka życzę
marpa-Maryniu ,Shalina-Halinko , jarha-Halinko ,Annes 77-Anulko ; PEPSI- Małgoniu ; ewita44-Ewuś Dziękuję bardzo
Szron dodaje i roślinom i terenowi bardzo klimatyczny, trochę taki bajkowy widok
Staw jeszcze nie jest za piękny. Mam marzenie aby był piękny .Ale jeszcze sporo pracy nad nim i nasadzeń też .
Chociaż taki wokół oszroniony wygląda nawet ładnie .
Prac ziemnych nikt by pewnie nie wybierał i bałaganu. Ale jak trzeba to i zrujnuje się co nie co aby potem było dobrze i lepiej.
Macie rację, dobrze, ze trochę martwy sezon jest. I tak często nie trzeba chodzić i oglądać tych brzydkich widoków.
I ja zostawiam wszystkie hortensje na zimę jeszcze jakieś tam roślinki. Nawet jak suche to zdobią ogrody. Nie sa takie gołe i puste.
Dziękuję i zdróweczka wam życzę
JAKUCH-Jadziu Ano pobojowisko się zrobiło. Ale cóż jak trzeba to trzeba. I nie ważna trawka. Przyjdzie czas, że wyrośnie nowa.
Ale i w domku już dobrze .I wodą będzie przy samym warzywniku. To też super.
I ja lubię takie oszronione roślinki. Wyglądają wyjątkowo
Dziękuję i ja zdróweczka ci życzę.
Florian Silesia No, no przy wykopywaniu takiej wielkiej ilość dali to miałaś ostatnio czas zajęty. Ale w końcu odpoczynek.
Ja bardzo cieszę się ,że tak długo, rekordowo w ty roku nam dalie kwitły. Chciałoby się powtórki w następnych latach.
Locutus-Loki No proszę jeszcze masz petunie. Moje jednoroczne już wszystkie padły. Robi się pustawo.
Oooo -7 miałeś ?? Ja miałam tylko raz - 5. Zima jak zima a swoje prawa nawet i pod koniec listopada. . Ja jestem przyzwyczajona, że u mnie bywają i -25.ale już takowe temperatury dawno temu było. Ostatnio zimy lżejsze, łagodniejsze. Co mnie ciszy.
Może i sów bezszelestne bestie. Ale to piękne ptaki i nie wszędzie możne je zobaczyć. One też lubią dobre środowiska.
Oj, oj na pewno jesteś dobrym fachowcem . I ja szałwie polubiłam od tego roku.
Pozdrawiam cieplutko
Dzisiaj rano miałam z lekka przyprószony ogród śniegiem. Nawet ziemi po wykopkowej nie było widać.
Ale potem było słoneczko i zimowe widoczki szybko się rozpuszczały.
A to jeszcze z oszronione piękne z przed paru dni.
No i czy nie warto zostawić jakieś suche badylki ??
aha... już zrobiłam wianki. .takie....
Same nawet podkąłdy też zrobiłam .Z pędów winobluszczu i trochę bluszczu . Jeden dla mnie
I dla koleżanki
Teraz pomału jesień z zima będzie się nam mieszała.
Chryzantemki już trochę zduszone.
A róża Elmshorn to twardzielka. Ona prawie cały czas kwitnie. A na jesieni zawsze do mrozów.
Inne już prawie śpią. Chociaż są jeszcze i w pakach. Ale raczej już nie rozkwitną ??
Malinki mam. Przesadzałam je w tamtym roku i jeszcze ich za dużo nie ma. Ale na podjadanie akurat.
Te rozkopy musowo było zrobić. Teraz długie oczekiwanie będzie na wiosnę i różne prace i wysiewanie trawy. Aby widoki były całościowo ładniejsze. Tak wodę koło warzywnika będę miała.
Pozdrawiam serdecznie
cyma2704-Soniu Kolorów już coraz mniej.
Piękna kolorowa jesień już odchodzi. Już jakieś zimowe , szare i pustawe widoczki się wkradają .Ale czy na stałe ? Czy też chwilowe ? Zobaczymy
Za twoją rada tak też zrobię z tą niebieska szałwią. Może uda się w tej doniczce coś zakiełkować i masz rację nie wyplewić.
A miłe zajęcia na długie wieczory już sobie znalazłam. Po masłu zaczynam robić bombki. A jeszcze i wianki i stroiki trzeba będzie zrobić.
Dziękuję .I tobie życzę dużo zdrowia
Iwonko1 W tym roku były rekordowe, długie , piękne kwitnienia dalii. Chciałoby się aby takowe były co roku .
P 20 listopada jeszcze nigdy ich nie wykopywałam. Tak, tak, czasami i na początku października już był przymrozek i dalie zważył.
I trzeba było już wykopywać. A w tym roku o dużo, dni dłużej mnie i wszystkich cieszyły .
Ta trawa co ci się podoba to chyba Turzyca włosista Bronze. Mam ją już 3 lata. Zimuje dobrze bez okrycia. W tym roku jedną miałam siewkę. . Jeżeli mi się wysieją na wiosnę to jak zechcesz to mogę ci wysłać ??
Nerinę mam pierwszy raz. W tym roku pięknie zakwitła. Może one tak późno kwitną ??
W tym roku piękna długa jesień im sprzyjała. A jak będzie w przyszłym roku ? Zobaczymy.
No nabałaganiło się przed zimą i tą koparką i ziemią. No cóż różne rzeczy w życiu się zdarzają. Czy człowiek tego chce, czy nie.
Oszronione ogrody , rośliny wyglądają bajecznie. Widok na łąki też mam. Jak takie są pobielone. To też ładnie wyglądają.
Dziękuję. I ja pozdrawiam i zdróweczka życzę
marpa-Maryniu ,Shalina-Halinko , jarha-Halinko ,Annes 77-Anulko ; PEPSI- Małgoniu ; ewita44-Ewuś Dziękuję bardzo
Szron dodaje i roślinom i terenowi bardzo klimatyczny, trochę taki bajkowy widok
Staw jeszcze nie jest za piękny. Mam marzenie aby był piękny .Ale jeszcze sporo pracy nad nim i nasadzeń też .
Chociaż taki wokół oszroniony wygląda nawet ładnie .
Prac ziemnych nikt by pewnie nie wybierał i bałaganu. Ale jak trzeba to i zrujnuje się co nie co aby potem było dobrze i lepiej.
Macie rację, dobrze, ze trochę martwy sezon jest. I tak często nie trzeba chodzić i oglądać tych brzydkich widoków.
I ja zostawiam wszystkie hortensje na zimę jeszcze jakieś tam roślinki. Nawet jak suche to zdobią ogrody. Nie sa takie gołe i puste.
Dziękuję i zdróweczka wam życzę
JAKUCH-Jadziu Ano pobojowisko się zrobiło. Ale cóż jak trzeba to trzeba. I nie ważna trawka. Przyjdzie czas, że wyrośnie nowa.
Ale i w domku już dobrze .I wodą będzie przy samym warzywniku. To też super.
I ja lubię takie oszronione roślinki. Wyglądają wyjątkowo
Dziękuję i ja zdróweczka ci życzę.
Florian Silesia No, no przy wykopywaniu takiej wielkiej ilość dali to miałaś ostatnio czas zajęty. Ale w końcu odpoczynek.
Ja bardzo cieszę się ,że tak długo, rekordowo w ty roku nam dalie kwitły. Chciałoby się powtórki w następnych latach.
Locutus-Loki No proszę jeszcze masz petunie. Moje jednoroczne już wszystkie padły. Robi się pustawo.
Oooo -7 miałeś ?? Ja miałam tylko raz - 5. Zima jak zima a swoje prawa nawet i pod koniec listopada. . Ja jestem przyzwyczajona, że u mnie bywają i -25.ale już takowe temperatury dawno temu było. Ostatnio zimy lżejsze, łagodniejsze. Co mnie ciszy.
Może i sów bezszelestne bestie. Ale to piękne ptaki i nie wszędzie możne je zobaczyć. One też lubią dobre środowiska.
Oj, oj na pewno jesteś dobrym fachowcem . I ja szałwie polubiłam od tego roku.
Pozdrawiam cieplutko
Dzisiaj rano miałam z lekka przyprószony ogród śniegiem. Nawet ziemi po wykopkowej nie było widać.
Ale potem było słoneczko i zimowe widoczki szybko się rozpuszczały.
A to jeszcze z oszronione piękne z przed paru dni.
No i czy nie warto zostawić jakieś suche badylki ??
aha... już zrobiłam wianki. .takie....
Same nawet podkąłdy też zrobiłam .Z pędów winobluszczu i trochę bluszczu . Jeden dla mnie
I dla koleżanki
Robota,robota i po robocie.Wykopali,zakopali i jest fajna droga i masz wodę.
Działka oszroniona wygląda bajecznie.
Aniu a gdyby na staw położyć kawałek styropianu to może by całkiem pod nim woda nie zamarzała.?
Miłego dnia.
Działka oszroniona wygląda bajecznie.
Aniu a gdyby na staw położyć kawałek styropianu to może by całkiem pod nim woda nie zamarzała.?
Miłego dnia.
- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Bardzo ładne wianki. Gratuluję!
A dalii jeszcze nie udało mi się wykopać więc i odpoczynek odłożony na później
A dalii jeszcze nie udało mi się wykopać więc i odpoczynek odłożony na później
- jarha
- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Aniu bardzo ładne fotki oszronionych badylków a wianuszki śliczne, naturalne, niepretensjonalne
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Witaj Aniu
Ależ mam dużo stron u Ciebie Aniu do nadrobienia, choróbsko mnie wzięło, ale jest już dobrze, będę nadrabiała zaległości. Bociek na pierwszej stronie superaśny Zdjęcia Twojego ogrodu uwielbiam oglądać, masz mnóstwo pięknych roślin. Prawie na zimowe wieczorki lektorkę będę miała. Pozdrawiam serdecznie i zdróweczka życzę
Ależ mam dużo stron u Ciebie Aniu do nadrobienia, choróbsko mnie wzięło, ale jest już dobrze, będę nadrabiała zaległości. Bociek na pierwszej stronie superaśny Zdjęcia Twojego ogrodu uwielbiam oglądać, masz mnóstwo pięknych roślin. Prawie na zimowe wieczorki lektorkę będę miała. Pozdrawiam serdecznie i zdróweczka życzę
-
- Od: 28 lis 2020, o 09:27
Witaj Aniu jak zwykle pięknie i bogato roślinnie
Mrozik niczego sobie ,dobrze że okrylismy te nowe roślinki i niektóre juz "wiekowe ",ale cieplolubne".
Oj musimy porozmawiać co Wy tam nowego robicie rowy rury o lala
Cieplutkie pozdrowienia od męzusia też.
Mrozik niczego sobie ,dobrze że okrylismy te nowe roślinki i niektóre juz "wiekowe ",ale cieplolubne".
Oj musimy porozmawiać co Wy tam nowego robicie rowy rury o lala
Cieplutkie pozdrowienia od męzusia też.
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Aniu, współczuję odwiedzin tych "brojów" z koparkami ! Co oni zrobili z trawnikiem! Oczywiście żartuję sobie trochę, bo wiem, że to było konieczne. Ja też mam takie jedno rozkopane miejsce od jesieni, bo musieliśmy wiercić nową studnię i też mam pełno gliny i kamieni na wierzchu. Na wiosnę wyrównamy i obsiejemy trawą.
Oszronione zdjęcia bardzo nastrojowe. Super wygląda ta część ze stawem. On jest taki duży, że wygląda jak jezioro!
Oszronione zdjęcia bardzo nastrojowe. Super wygląda ta część ze stawem. On jest taki duży, że wygląda jak jezioro!
- Shalina
- Od: 3 paź 2017, o 17:06
Aniu u cudowne widoki u Ciebie Teraz żałuję, że powycinałam jeżówki i hortensje Pozdrawiam serdecznie i miłego weekendu
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Przydomowy ogród emerytki