Przepraszam Cię, nie zauważyłam wcześniej tego pytania.besia pisze:Fajnie . Zapisałam go w moim notatniku . Jeśli będzie akcja to będę na niego polować . Ewentualnie zwrócę się z prośbą do Ciebie .
Wiem , że masz duże doświadczenie w hodowli pomidorów i na pewno poznałaś już wiele odmian . Powiedz proszę , które z malinowych masz w swojej hodowli .
Pozdrawiam . Beata .
Dla mnie najbardziej smacznym różowym pomidorem jest Brandywine Sudduth's Strain, Dr Neal, wspomniana wcześniej Florida Pink i Watermelon Beafsteek ( najlepiej wiąże mimo, że jest krzakiem niskim) . Są to odmiany wielkoowocowe więc hodowla ich wiąże się z kłopotami: z wiązaniem, koniecznością regulacji gron, odpowiednim nawożeniem i regularnym podlewaniem ale warto spróbować dla ich niepowtarzalnego smaku.
A ja w tym roku jak zwykle zaszalałam z nowościami, więc odmian starych jak na lekarstwo. Z Malinowych tylko Malinowe serce Rumianki ( koleżanki Z FO ), które sadzę od lat. Niestety ten rok nie był dobrym rokiem dla tej odmiany, zielona piętka, której nie mogę się pozbyć, nieregularne owoce i nieco kartoflaty smak to efekt ekstremalnie wysokich temperatur i suszy. Dzieje się tak i w tunelu i w gruncie.
Z nowych mam 1884, Oslinyje uszi, R. de Berne, Adonis, K152, K37, Sarnowski Polish Plum.